Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 510
Christian, Birdie, простете че ще Ви досаждам и тук, но гледам че обсъждате живачното съдържание във ваксините, затова да Ви питам/ простете за невежеството ми/ а има ли живак в Хеп. А, Б и ТБ ваксините? И какво означава да е произведена генетично една ваксина?newsm78

# 511
Да,има живак в теzи ваксини (хепатитните) и то в голямо коли4ество.
Генети4на ваксина оzна4ава,4е няма ниЩо обЩо с живота и природата.Променени клетки (днк,обвивка и тн) в лаборатория чреz генно инженерство.
Не искаме да ни променят продуктите и да са генно манипулирани,а се zамисляме дали да не сложим на децата си подобна сьмнителна ваксина.
Генети4но Променен ДНК влияе по начин,по който не се вижда моментално действие.Генно манипулирани клетки вкарани мускулно могат да имат лоШи и необратими действия zа човеШките ДНК.

Описах го вьzможно най лаиШки,zа да ме раzбереШ,ина4е материята е гроzно сложна.
  bouquet

# 512
Темата за живака никога не е била актуална .

http://us.gsk.com/products/assets/us_havrix.pdf
феноксиетанол е консервант тук, няма изобщо тимерозал

http://us.gsk.com/products/assets/us_engerixb.pdf
тимерозал в нищожни количества в Енжерикс.

http://www.merck.com/product/usa/pi_circulars/r/recombivax_hb/recombivax_pi.pdf
Recombivax пък изобщо е тимерозал-free.

# 513
Много обичам линкове на самите проиzводители  на ваксини.И беz да ги отварям,zнам какво Ще про4ета. Wink
В ниЩожно количество в сравнение с какво? Каква е дневната допустима доzа на поет живак чреz вьzдуШни иzпарения,орално и мускулно/подкожно? Таzи в ваксината я надвиШава 10кратно.Като броим и други слагани ваксини с живак,сме си направили едно килерче с zимнинка от живак... Grinning А да беШе само живак,то са консерви с формалдехид,неомицин,алуминйи..Все хубави zапаси... Laughing Каквито и болести да се появят,сме се zаредили с консерви и няма да умрем от глад... Mr. Green

Мисля,4е Рекомбивакс никьде не се полzва. Peace
Хаврикс има неомисин и алуминиев хидроксид.За живак споменах смесената Туинрикс.
Ако се zачете човек в опаковката ,която си дал,се zабеляzват много подробности,които на човек няма да направят впе4атление веднага.Няма иzследвания дали ваксината минава преz кьрмата или дали уврежда плода при бременни.Това е zаЩото просто не са правени необходимите такива. А е нужно,zаЩото  на бременни жени бият такива ваксини (беzотговорно).

Индикацията zа Хаврикс,както си пиШе, е zа хора с zавиШен риск или желаеЩи.Това,4е става zа деца над 1 годинка е просто допьлнение,а не индикация да се слага на деца.

На пьрвата страница има Клинична Фармакология.Там може да се про4ете кьде са правени опити с ваксината и нейната ефективност.Дьржави като Тайланд и други от третия свят винаги са опитни zайци zа ваксини и др.медикаменти..А каква е истината от иzследванията и опитите никой няма да раzбере,zаЩото теzи дьржави нямат права и гласност дори да се противопоставят на една льжа.На баzата на теzи опити с тьмна история да рискуваме децата си.... Thinking

На стр.5 пиШе ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
Понеже Хепатит А има дьльг инкубационен (скрит) период на иzява,може ваксината да е сложена кьсно í да не предпаzи ве4е zараzения индивид.Затова винаги сьм каzвал да се правят иzследвания преди каквато и да била ваксина,zаЩото човек може отдавна да е карал zаболяването и да има антитела беz дори да е раzбрал,че е бил болен от хепатит или др.болест.
За ваксината ХепВ важи сьЩото.Бих под4ертал и неЩо интересно.Родилки с поzитивен ХепБ,zадьлжително получават активна имуниzация на бебетата,която по листовката не дава гаранция zа предпаzване от болестта по сьЩите при4ини,иzброени на стр.5.
Цитирам оЩе неЩо,което е просто смеШно...

Additionally,it may not prevent infection in individuals who do not achieve protective antibody titers (although the lowest titer needed to confer protection has not been determined). 

Странно как zнаят,4е няма да има zаЩита ако не достигне определен брой антитела,пьк пиШат в сьЩото време,4е неzнаят какьв то4но титьр на антитела предпаzва от инфекцията...Много противоре4иви думи само в едно иzре4ение,скрито в опаковка дьлга 11 страници.Как Ще му обьрне 4овек внимание,ако не е на "ТИ" поне малко с материала или е свикнал да мисли логично и да zадава вьпроси при подобни противоре4ия.... Thinking

Живак,неживак,формалин,алуминйи,антифриz и тн...умрели вируси,ембриони от абортирали маймуни,пилеШки яйчен жьлтьк/ембрион,генно маннипулирани клетки,консерванти,които дори не се вписват...Е няма да сложа на детето си да поеме такова неЩо. Naughty Stop

Последна редакция: сб, 05 авг 2006, 11:57 от Christian

# 514
  • София - Варна - Бургас
birdie -
Цитат
Темата за живака никога не е била актуална .

- Напротив - грешиш! Именно след сблъсъка на д-р Атанас Гълъбов с печално известния д-р Щерев, се отложи вноса на нови ваксини, поради високото съдържание на живак в тях, и организирането на нов Конкурс, при което един от главните критерии е: по-ниското съдържание на живак.

- Ето и едно мнение в един сайт: nohaber:  "Прочетете тази статия: http://www.rollingstone.com/politics/story/_/id/7395411?rnd=1120 … p;has-player=true

Ваксините са блъскани с живак (поне в САЩ). Моят въпрос: във България забранен ли е тимерозалът във ваксините? Чувал съм за доста случаи на аутизъм, което може да означава, че на БГ деца са инжектирали ваксини с живак."

# 515
И аз имам едно питане. Наскоро се бях подплашила поради болки около черния дроб да не съм "олепила" някой хепатит А на морето, въпреки че спазвам добра хигиена. Лекарят на моя син е много  добър диагностик и след преглед ми каза, че няма данни да е това и че след 30 годишна възраст по-трудно става ...хм...как да се изразя...самото заразяване. Понеже съм голяма бъзла, веднага го попитах дали да си сложа противохепатитна ваксина-превенция-и той ми отговори така:" няма смисъл да давате 45 лева"....
Прав ли е бил?
И още нещо да попитам.
Тази година моят набор-'71-трябва да слага противотетанусната ваксина.
Ако нещо, примерно, се порежа или убода или ме ухапе животно-а не съм я сложила-какво става? newsm78

# 516
Педиатърът преглежда и Вас? или разбрах грешно?

Не може един професионалист да каже " няма смисъл да давате 45 лева" що се отнася до ваксината срещу Хеп А. Всеки си има резерви към някои ваксини и може да не ги използва, но не с тези аргументи.

"че след 30 годишна възраст по-трудно става..."
Хората в Своге, които се заразиха бяха ? бебета?
Това е нонсенс пълен...

# 517
Педиатърът преглежда и Вас? или разбрах грешно?

Не може един професионалист да каже " няма смисъл да давате 45 лева" що се отнася до ваксината срещу Хеп А. Всеки си има резерви към някои ваксини и може да не ги използва, но не с тези аргументи.

"че след 30 годишна възраст по-трудно става..."
Хората в Своге, които се заразиха бяха ? бебета?
Това е нонсенс пълен...
Той работи на частно и има богат опит и като общопрактикуващ.
Мое беше желанието да се обръщам към него в спешни случаи-за мене самата-защото на Джипито си не разчитам ама никак.
Интересува ме обаче отговор и на втория ми подвъпрос.

# 518
"Ако нещо, примерно, се порежа или убода или ме ухапе животно-а не съм я сложила-какво става?"
Излагате се на риск-ненужен, мисля.

# 519
Цитат
Ако нещо, примерно, се порежа или убода или ме ухапе животно-а не съм я сложила-какво става?"

АКО  Много хубава дума...А АКО не понесете ваксината?
Може никога да не ви се слу4и да се порежете и убодете дьлбоко,но ваксината вьтре ли е ведньж,няма иzваждане.
Колко % от вьzрастните нямат тетанус и се бодат  и режат и ниЩо.
Информирайте се zа таzи болест,преди да вzимате реШение zа ваксина. Peace

# 520
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Понеже съм голяма бъзла, веднага го попитах дали да си сложа противохепатитна ваксина-превенция-и той ми отговори така:" няма смисъл да давате 45 лева"....
Прав ли е бил?

- Прав е бил. Всъщност и при хепатита, въпроса опира до силата на Автоимунната реакция - колкото по-силно е - толкова по-зле.
 - Хепатит А не е опасен, не рецидивира и мнозина деца го прекарват без видими симптоми и придобиват доживотен имунитет. Главни симптоми са - отпадналост, бърза умора, намален апетит, тежест след нахранване, по-тъмна урина, гадене и горчив вкус в устата.
 - При кръвни проби се разчита само на наличието на антитяло тип IGM.
Достатъчно е 2 седмици да "пазят стая" да избягват мазни храни и да наблягат на въглехидратите.
  - Практиката показва че приема на хепатопротектори с нищо не помага.
И още нещо да попитам.
Цитат
Тази година моят набор-'71-трябва да слага противотетанусната ваксина.
Ако нещо, примерно, се порежа или убода или ме ухапе животно-а не съм я сложила-какво става?

- Има много сигурни Хомеопатични л-ва: Ледум, Хиперикум, които лекуват дори и при започнали тетанусни гърчове, камо ли приети профилактично  Hug

# 521
Цитат
Ако нещо, примерно, се порежа или убода или ме ухапе животно-а не съм я сложила-какво става?"

АКО  Много хубава дума...А АКО не понесете ваксината?
Може никога да не ви се слу4и да се порежете и убодете дьлбоко,но ваксината вьтре ли е ведньж,няма иzваждане.
Колко % от вьzрастните нямат тетанус и се бодат  и режат и ниЩо.
Информирайте се zа таzи болест,преди да вzимате реШение zа ваксина. Peace
благодаря за отговорите!

# 522
Ех, че съм шемет-това БЛАГОДАРЯ-трябваше да е за всички. ooooh!

# 523
@Aleksander

Да поограничим малко нонсенсите, че не се чете...изобщо.
Все пак тук сме хора които работим тези неща...
Да Ви заразя доброволно с хепатит да си го изкарате хей така?... За да видим дали ще имате имунитет или ще станете хроничен носител?

# 524
Шансьт да се zараzи 4овек е сведен по4ти до нула.
Не говорим zа доброволно иzлагане на zараzа.Всеки се паzи.Както е превенцията на вси4ки болести zа които няма ваксина. Peace

Общи условия

Активация на акаунт