Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Варна - Бургас
Цитат
Да Ви заразя доброволно с хепатит да си го изкарате хей така?...
- Birdie, става въпрос за хепатит - А, хепатита на т.н. "мръсните ръце", при който заразата се предава по "Фекално - орален" път - как ще спреш мухите да кацат където си искат Laughing
 - И да ти припомня нещо което май си позабравил от студентските години Hug - Хепатит А се причинява от РНК вирус.
 - Предаването на инфекцията става изключително по Фекално-орален път, като вирусите се отделят с фекалиите по време на Инкубационния период! , когато няма клинична изява! на заболяването  smile3529

Цитат
Или порязване на ръждясал предмет-имах такъв случай аз лично преди 4 години?
- От ръждясъл предмет едва ли ще "хванеш" тетанус.
 - И не не се заразяваш от тетанусни бактерии - такива в свободно състояние почти няма, а от тетанусните спори, които виреят не в ръждата а в почвата или там където няма кислород  Peace

Последна редакция: нд, 06 авг 2006, 11:45 от Aleksander

# 541
Елице,
ГодиШно тук около 7412 мед.персонал се боде с инфекциоzни игли и има само 1 zараzен с хепатитС и zа него не е ясно дали преди това не е бил положителен.Толкоz zа боденето с инфекциоzните игли,толкоz zа пьт на zараzяване с игла.За твоята дьржава,кьдето си,можеШ да вzемеШ данни от лекаря,който отговаря zа персонала на болницата.Успех  bouquet

Който желае гроб другиму,сам пада в него.
Знам,4е работиШ по принуда като рентгенов лаборант и не си осьЩествила мечтаната си кариера като магистьр.Сьжалявам,4е е така и раzбирам пожеланието ти zа срив на моята кариера.Уволнение оба4е няма да имам,няма с какво да те zарадвам. Sunglasses
Дори и сам да напусна,на частно пак Ще практикувам.За един лекар това е напьлно осьЩествимо.

Никога не сьм каzал,4е Бьрди е по некомпетентен.Напротив,той е много наясно с всичко.Спора ни се баzира на друго ниво,което явно не схваЩаШ.

Благодаря zа раzяснението zа тетанус.С малка поправка Ще допьлня,4е не винаги е нужна дьлбока рана.
СьветваШ ме да ида да 4ета,ок,отивам.А ти сега иди да прочетеШ как се раzвива имунитет среЩу токсин от ваксина,среЩу който естествено /биологично не се раzвива имунитет....Дебела е книгата,но Ще те чакам....

Цитат
Истината е че в хирургичен блок не можеш да влезеш и с хрема, а хепатит Б ще прикючи кариерата ти.
Ето точно това не е истината.Това може да е в БГ,но не и в Европа или Щатите.За Канада неzнам,но скоро Ще раzбера как е.
Теzи беzсмислени zаплахи на кариерна основа са дискриминираЩи.
В цяла Европа кьдето сьм ходил по болници си има специален формуляр,кьдето подписваШ от какви болести/zараzни/ си болен.Аz лично поzнавам сестри  поzитивни на "спин" на хирургична маса.Да не говорим колко от  наШите хирурzи имат ХепатитВ,хронични носители или иzкарали болестта.

Цитат
Да, в дебелите книги пише кръв и телесни течности като носители, никъде изрично кърма, но не е нужно да си кърмил, само да си виждал през крив макарон, че понякога се получават рагади на зърната, бебето се сдобива с афти и нови зъби и тогава какво става ? И да не е С, Б да е, кърмачето става носител в 90% от случаите. Но "хроничен носител не е равно на смърт" нали така ги успокояваше

Не сьм виждал преz крив макарон,имам си жена в кьЩи и 2 деца,кьрмени и неzахранение до 1 годинка,както и неваксинирани с ниЩо.Следя и zдравословното им сьстояние от блиzо.Подобни приятели и поzнати сьЩо имам,не сьм в иzолатора...
Говорихме zа ХепатитА и С,ти все биеШ кьм Б. Ами чети Елице zа кьрмата,zа пьтя на zараzа,zа хроничното носителство,zа хепС при бебета и тн...Не мога да отделя толкова време да zапьлвам дупки с такьв раzмер....

Аz не сьм привьрженик на естествения подбор,нито някьде сьм я споменал таzи фраzа.Интерпретации на мненията ми колкото искам...начетох се на всичко.
Цитат
Колкото и да не обича ваксини, никоя майка няма да хареса вероятността лекаря да и зарази детето

Това не го раzбирам.Или поне гадая.Ти искаШ ли на всеки лекар zдравословния картон преди да ти вzима крьв?Как се вzима крьв на хайв поzитивен от неваксинирана zа спин сестра или лекар?КОй кого Ще zараzи и как? Кой Ще е виновен и zа какво?Че не са проиzведени ваксини? Има и такива дела на хора.Сьдят,4е не е проиzведена ваксина и са се zараzили...То и аz май трябва натам да се ориентирам... Thinking
При чичко доктор идват хиляди болни,zараzни и  не zараzни пациенти.Бре тоzи доктор,един пьт не се zараzи с ниЩо.Така е с всички доктори по света,zаЩото zнаят как става пьтя на zараzяване и не иzпадат в паника като пациентите си,zа които се борят да им останат пациенти.

Еличке,ти писа неотдавна,4е Ще ми сложиШ Ignore,,после каzа,4е статия Ще превеждаШ...Нито едното ,нито другото....ЗаЩо така беzотговорно...? Wink  bouquet

# 542
Цитат
Ако можете да ми обясните как се съчетава естествения подбор с Хипократовата клетва, може и да се съглася

Хайде и тук ме почнаха с естествения подбор.... Shocked
Когато и ти дадеШ таzи клетва,тогава Ще можем да се раzберем,мисля....

Последна редакция: нд, 06 авг 2006, 12:01 от Christian

# 543
Малко zа раzмисьл....
Вирусите и бактериите на всички Шарки се предават само от човек на човек.Никьде ги няма свободно в природата както например тетанус. Ако няма хора,няма откьде да се zараzи човек.
Т.е. вирусите и бактериите са постоянни спьтници в наШия органиzьм.Едни ги имат,други не?
Едни се zараzяват,други не?
Едни иzкарват леко,други тежко....

# 544
  • София - Варна - Бургас
Цитат
не  знам къде  живеете  но  мен  ме  е  страх от  болниците  в  България и  от  лекарите  тук  TiredДа  предположим  че  бебто  ми  е  носител  на  вируса  Хепатит С и  знаете  ли  какво - взимаха  му  кръв  от  пръстчето  и  знаете  ли  с  какво - незнам  как  се  казва  но  е  някакъв  предмет  малък  със  заострен  връх  резнаха  му  пръстчето  с  него  и  след  нас  бам  друго  бебе Да  не  говорим  за  мърсотията  в  болниците  за  докторите  които  пушат  цигари  в  коридора  на  отделението  и псуват  сестрите  и  болните .

- Имам познат - заразен с вируса на Спин - HIV, при операция - при кръвопреливане!
 - Подписал е "n"- броя документи че ще мълчи, иначе му спират лечението! Mr. Green

Цитат
Едни се zараzяват,други не?

- Едни са предразположени - други Не!
 - Например във всеки здрав човек има милиони Пневмококи! (не се паникьосвайте!) но те не са патогенни, не му причиняват пневмония, докато... някаква тежка настинка, или.. Стрес... не го направят податлив на пневмококите.

Последна редакция: нд, 06 авг 2006, 12:06 от Aleksander

# 545
Теzи "лекарства" имат по страШни симптоми от самия спин...Горкия човек...Каква мафия...

# 546
Цитат
Ако можете да ми обясните как се съчетава естествения подбор с Хипократовата клетва, може и да се съглася

Хайде и тук ме почнаха с естествения подбор.... Shocked
Когато и ти дадеШ таzи клетва,тогава Ще можем да се раzберем,мисля....
Дала съм я! Точно за това те питам. На мен просто двете неща не ми се връзват - взаимно изключващи се са.

# 547
  • София - Варна - Бургас
El lucero del alba encantadora
Цитат
Ако можете да ми обясните как се съчетава естествения подбор с Хипократовата клетва, може и да се съглася.

- Да те попитам и аз - как ще съчетаеш една друга клетва - клетвата при приемането в "Лекарския съюз" със затворения кръг при оплакване от корупция, смъртни случаи и т.н.:
 Никой лекар няма право да критикува по какъвто и да е начин друг лекар! - иначе: Изключване, а като те изключат - губиш правата си!
 - Това и при бившите комунисти го нямаше, в интерес на истината, в това отношение те бяха далеч по-демократични Peace

- Кристиян - а как е при вас?

# 548
Цитат
Дала съм я! Точно за това те питам. На мен просто двете неща не ми се връзват - взаимно изключващи се са.
Лекар дава хипократова клетва. Peace

Стига ве4е с тоzи подбор,никога не сьм писал подобно неЩо...

Алекс,
Цитат
Никой лекар няма право да критикува по какъвто и да е начин друг лекар! - иначе: Изключване, а като те изключат - губиш правата си!
Това не сьм го подписвал,но го има като вид "доброжелателна молба на етична и колегиална основа" в договора.
А пьк да говориШ против или предотвратяваШ  ваксини си го пиШе точно и ясно zастраШително,че има санкции.
На госпожата теzи договори не са й се мяркали пред очите.

# 549
Аз съм от тия с големите усти дето не мълчат. Пък да става каквото ще.
El lucero del alba encantadora
Цитат
Ако можете да ми обясните как се съчетава естествения подбор с Хипократовата клетва, може и да се съглася.

- Да те попитам и аз - как ще съчетаеш една друга клетва - клетвата при приемането в "Лекарския съюз" със затворения кръг при оплакване от корупция, смъртни случаи и т.н.:

Кристияне, не бягай от въпроса. Аз съвсем сериозно питам. Защото на теория всичко изглежда прекрасно - за естествения отбор имам предвид, ама като почнеш да работиш след като си се клел и нещата изглеждат доста по-различно
Цитат
Лекар дава хипократова клетва. Peace

Стига ве4е с тоzи подбор,никога не сьм писал подобно неЩо...

# 550
Ох,не бягам от никакьв вьпрос,а не мога да раzбера сьпоставката "естествен подбор" и клетва.
Пак повтарям,никьде не говоря zа естествен подбор.Да не се ваксинира човек не оzначава,че е оставен на проиzвола на сьдбата.Стига с теzи умоzаключения (неzнам какво прилагателно да им сложа)...
Ти не си лекарка,и не си полагала таzи клетва.Или бьркам?

# 551

Ти не си лекарка,и не си полагала таzи клетва.Или бьркам?
В кой свят живееш?
Това, че не съм лекар, не значи, че не съм полагала тази клетва. Да не е запазена марка само на лекарите?  Все пак съм работила няколко години като реанимационна сестра.

# 552
  • София - Варна - Бургас
El lucero del alba, Разбирам отговорноста която носиш, и не е никак лека, според мен безпристрастно на пациентите трябва да се опишат предимствата и недостатъците - вероятни странични ефекти и увреждания при 1%-2% от получаващите ваксина, и съответния риск ако не си сложат - т.н. Информирано съгласие на Пациента, за което се заговори от наколко месеца в Бг. предвид влизането ни в ЕС. Peace

# 553
Цитат
кой свят живееш?
Това, че не съм лекар, не значи, че не съм полагала тази клетва. Да не е запазена марка само на лекарите?  Все пак съм работила няколко години като реанимационна сестра
.
Дойдохме си на думата.
"Запаzена марка" е.Точно zатова не можем да се раzберем,мисля....И не виждам смисьл.
Пуснах ти линка в таzи тема zа врьzката на ваксините и АДДС.Както обеЩах.Отдавна беШе обаче.  bouquet

Алекс,жената не работи по таzи специалност отдавна.Може и да бьркам.

# 554
Цитат
кой свят живееш?
Това, че не съм лекар, не значи, че не съм полагала тази клетва. Да не е запазена марка само на лекарите?  Все пак съм работила няколко години като реанимационна сестра
.
Дойдохме си на думата.
"Запаzена марка" е.Точно zатова не можем да се раzберем,мисля....И не виждам смисьл.
Пуснах ти линка в таzи тема zа врьzката на ваксините и АДДС.Както обеЩах.Отдавна беШе обаче.  bouquet

Алекс,жената не работи по таzи специалност отдавна.Може и да бьркам.
Е, ,може и да е "запазена" марка, но аз я полагах (незаконно предполагам  Wink)
Прочетох линка дето ми го прати. Бях попадала и на други такива линкове, само че... при нас няма връзка. Наследствено е.
Не съм работила няколко години тъй като си гледах децата. Сега вече мога да си го позволя отново. Въпрос на приоритети

Общи условия

Активация на акаунт