Ваксините:ПолЗата или Вредата от тях?-продължение

• 56 529
  • 824
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Тъжно е от млад и съвременен човек ( и майка, да добавя) да се четат тези неща. Ваксините са профилактика-когато разберете нуждата от тях вече ще е много късно.

Well, не се знае кой прав, кой крив. Може би Вие като разберете вреда от тях, ще е прекалено късно...

Иначе, аз не съм грък и Вашите намеци са извън целта. Освен това, темата "Македония" ми е безразлична и ми предизвиква само отвращение.

Примера с македонизма и Александър Македонски не е никакъв намек, прост пример, който е по съвсем различна тема, но илюстрира Вашия фанатизъм по темата с ваксините. Как Ви хрумна изобщо, че си мисля, че сте грък???!!! Това не го разбирам. Мисля, че Вие изобщо не разбирате това което Ви казвам.
А така, само забележка - една тема не може да бъде едновременно "безразлична" и да "предизвиква отвращение".  newsm62

# 676
  • София
За никакви "събратя" и реч не може да става.
Нямам никакво отношение към политическата каста в Бг освен крайно презрително.

Отново, безумно изказване! Или "нямам отношение", или "имам презрително"...

# 677
  • София - Варна - Бургас
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ!
 - Тази сутрин по телевизията показаха малкия Божидар, увреден от ДТК ваксина, след която, и до днес получава Епилептични гърчове през 2 часа.
 - На въпросите на майката към МЗ, отговора им е: "Компенсиран е"?!...
 - Умственото развитие на детенцето е спряло от тогава!...

Въпрос: Има ли още наивници?  doctor newsm34

# 678
Има-тези които правят ДТК, щом като никой не ползва вече ДТК.
Отделен е въпроса доколко има връзка състоянието на детето с ДТК ваксината. Лесно се спекулира, трудно се доказва...

# 679
  • София - Варна - Бургас
Цитат
тези които правят ДТК, щом като никой не ползва вече ДТК.

- Бирди, да го беше казал това преди 7 години на клетата майка на увреденото дете, но се съмнявам че преди 7 години си бил на това мнение...
 ... А на какво ли ще си след още 7 години.... може би ще се отречеш и от още някоя и друга ваксина...или от всичките?...

# 680
Просто липсата на връзка между ДТК и настоящите проблеми на детето не е оправдание да се работи със стара ДТК.

Не четете моите редове, както дяволът Евангелието... моля.
И не спекулирайте с болката на хората...

# 681
  • София
Просто липсата на връзка между ДТК и настоящите проблеми на детето не е оправдание да се работи със стара ДТК.

Не четете моите редове, както дяволът Евангелието... моля.
И не спекулирайте с болката на хората...

Birdie,

Ние не спекулираме с болката на хората. Единственото, което искаме е да предпазим собствените си деца!!!!!!!

# 682
здравейте  никъде не срещнах мнения за ваксината против хепатит А .Детето ми е на 1год.3мес. и не зная дали да го ваксинирам моля ви пишете ако знаете нещо newsm78

# 683
  • София
здравейте  никъде не срещнах мнения за ваксината против хепатит А .Детето ми е на 1год.3мес. и не зная дали да го ваксинирам моля ви пишете ако знаете нещо newsm78
Ваксината против Хепатит А не е задължителна. Не знам доколко е ефикасна/вредна. Сериозни заключения мога да правя само за себе си (аз не бих сложила на детето си никаква странична ваксина) и за това не мога да те посъветвам нищо.

# 684
 против хепатит А ли има ваксина вече?
 ваксина против рак на шийката на матката, против ротавируси измислиха ...
 ще остане ли нещо срещу което да няма ваксина?
 сигурно ще се появи ваксина и срещу пърхот, знае ли човек...

Последна редакция: пт, 01 сеп 2006, 16:04 от radeto

# 685
  • София
сигурно ще се появи ваксина и срещу пърхут, знае ли човек...
newsm62 Много добре казано!!!
За мен най-безумната е ваксина с/у варицела, която дори не гарантира, че няма да се разболееш.

# 686
  • София

Извинявай Бърди, но тук не можах да разбера какво искаш да кажеш. След като МЗ отговаря, че детето е "компенсирано", то същото/МЗ/ явно признава, че има такава връзка. Говориш за стара ДТК, че по нови има ли и ако да, то същите вероятно трябва да си ги плащаме, защото не се покриват от Здравната каса. Ние живеем в България все пак. И защо аз трябва да плащам за нещо, което вече съм платила, плащайки ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ, и това нещо/ваксините/ на всичкото отгоре не го искам, не защото не осъзнавам риска от евентуално заболяване на детето ми, а защото съм в правото си да преценя кой риск съм готова да поема- този от заболяване или този от увреждане от ваксини. Какво ме топли че МЗ ще ме компенсира, като детето ми никога вече няма да е здраво, няма да играе с другите деца, няма да има шанса да прави секс например, няма да има щастието да създаде деца и няма да остарее така, както другите остаряват. Предпочитам да рискувам детето ми да заболее и държавата да го лекува с плащаните от мен Здравни осигуровки, отколкото да развие "рядко" срещаните усложнения и същата да си "измие ръцете" с мижавата "компенсация", която обаче естествено не представлява и една стотна част от цената на костно-мозъчна трансплантация. Съжелявам, ако мнението ми не се покрива с това на много други, но аз съм една от майките, която прави своя мотивиран и информиран избор да не ваксинира децата си и не държа да ме разбират или подкрепят. Просто изказвам мнение в тази тема, защото същата предполага и предлага информация за правото на избор.

# 687
Ваксината срещу Хеп А е много резултатна и без странични ефекти.
Ползва се широко от много години.

@desinansitoni
Нито знаете с каква ваксина и как е ваксинирано въпросното дете, нито знаете подробности около случая. Не спекулирайте...
Лошите имунизационни практики опират до съответният практикуващ. Негова е отговорността да поставя правилно ваксините (а не в "гръбчето"). Няма нищо общо с държавата.

Държавата е длъжна да има добър ваксинационен календар и да ползва съвременни и добри ваксини. Защо не го прави? Не мога аз да Ви дам отговора на това...
Вие гласувате за тези хора, Вие ги избирате.

# 688
сигурно ще се появи ваксина и срещу пърхут, знае ли човек...
newsm62 Много добре казано!!!
За мен най-безумната е ваксина с/у варицела, която дори не гарантира, че няма да се разболееш.
Напротив->>Гарантира. Не е там въпроса...

# 689
Едно си  баба  знае едно  си  бае , каквото  и  да  кажете  то  ще  е нонсенс   не  разбархте  ли ? Joy

Общи условия

Активация на акаунт