Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 095
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
nana77браво на теб, че толкова млада си съумяла да се справиш.
Мнения всякакви искам да чуя и всяко едно ще ми е полезно. За събиране на пари и дума не може да става. Като си се знам, имаме ли дете всичко ще хвърчи и за мои прищявки.Тъй, че по-добре разумно да се инвестират тези пари.Кога ще ги събера,за колко години? Не се знае.
Всичко става с кредити, това е.

# 31
  • София
nana77браво на теб, че толкова млада си съумяла да се справиш.
Мнения всякакви искам да чуя и всяко едно ще ми е полезно. За събиране на пари и дума не може да става. Като си се знам, имаме ли дете всичко ще хвърчи и за мои прищявки.Тъй, че по-добре разумно да се инвестират тези пари.Кога ще ги събера,за колко години? Не се знае.
Всичко става с кредити, това е.

Въпросът е как гледаш на тях.
Аз гледам на тях, като на средство, с което да подобря живота си и този на семейството си. Човек не знае какво му е писано, затова няма смисъл да седя и да мисля, ако след Х години не мога да го изплащам както ще правя. Ами конят скача преди препятствието, а не километър преди него.
Ако дойде такъв момент, тогава ще преценя трезво вариантите и пак ще избера този, който е най-добър за семейството ми.

# 32
Скрит текст:
Сандо, знам, че там има. Баш там работя. Въпросът беше, че девойката се скъсваше от рев, че не може да кара на момента колелото си в хола. Но, както обичам да казвам- това е радостта от самотното родителство. Извинявам се за спама.

Да кажа и аз как стана при мен. Навремето с бившият ми мъж инвестирахме в малък апартамент в центъра на Бургас. Изплатихме го бързо и наемите допълнително даваха сила. Събрах и някаква част от спестявания. Продадохме бургаския и с моите пари успях да платя за половината от сегашното ми жилище. Ремонт, комисионни и хиляди други разходи по една жилище успявах да погасявам своевременно. Сега вноската ми на ипотеката е 240 лева. Вярно за 27 години. Но тия пари почти не се усещат.

# 33
Miss_Bingley, има ли вариант да поживеете на село пробно, да видите как ще се чувствате там, пък и как ще ви се отрази пътуването? Според мен така ще си усетите дали това ще е най-добрият вариант за вас. Пък и 400-500 лв. на месец ще сте на плюс  Simple Smile
При нас се получи нещо подобно. Живеехме в гарсониерата на мъжа ми, която беше много близо до неговата и моята работа. След като родих дойдохме да живеем в къщата на нашите. След това няколко години пътувахме по около час и нещо до работите ни.
След време мъжът ми започна работа на 5 минутки от къщи, пък аз започнах работа от къщи  Laughing

# 34
Не съм фен на кредитите.
Само веднъж съм теглила, потребителски, но си струваше. Още повече, че той ми се изплати 100% само след месеци.
Но пред дилемата цял живот наем, предпочитам кредит, с уговорката, че поне единият ще има гарантирана работа. Което е доста несигурно в днешно време.

Нана, а смятала ли си колко лихви си платила? Crazy За потребителските.
И не е ли по-добър вариант да заделяте, вместо постоянно да изплащате кредити?

# 35
  • София
Въпросът е,че нямаме в момента сумата за самоучастие.
Сменяйте банката. Не съм дал лев самоучастие. Това при намалка сума за имота и голям кредит.

# 36
Въпросът е,че нямаме в момента сумата за самоучастие.
Сменяйте банката. Не съм дал лев самоучастие. Това при намалка сума за имота и голям кредит.
Така ли, обясни моля как капарира, депозира намерения имот, как плати комисионна на агенция, как плати нотариални такси преди да отпуснат кредита.
Наистина ми е любопитно, как се купува апартамент с 0 налични лева.

# 37
Потребителски кредит или ипотека на друг имот?
.Има жилища и за 35-З8 хил евро.По-скъпи изобщо не гледаме...
Моя е грешката, разбрах, че говориш за 70 000 евро, не лева. В такъв случай вноските, които ти написах са грешни. В този случай разликата със сега ще е около 50 евро (при срок 20 г.). Според мен при това положение нямаш повод за притеснение Peace

Нана, а смятала ли си колко лихви си платила? Crazy За потребителските.
И не е ли по-добър вариант да заделяте, вместо постоянно да изплащате кредити?
А докато заделяш на поляната пред блока ли ще живееш Simple Smile нали тези суми за лихви пак щеше да ги даде, не на банката, но на хазаина, но пък с/у временно ползване, което не може да се сравни с придобиването на собственост.
Ние купихме 2, единият даваме под наем, в другия живеем. Към наема, който взимаме добавяме толкова, колкото ако сега сме под наем.
Т.е. ако бяхме останали под наем щяхме да даваме същите пари, сега не ги даваме на хазаин, а на банката, за изплащаме на 2 апартамента. Не виждам какво бихме спечелили, ако бяхме останали под наем.

# 38
  • София

Така ли, обясни моля как капарира, депозира намерения имот, как плати комисионна на агенция, как плати нотариални такси преди да отпуснат кредита.
Ако искаш подробно и в детайли, не помня. А, ако търсиш полемика, няма смисъл. Поставих си условията на банката, ходих и в още 3-4. Банката която ме обслужва, към тогавашният момент 10 години, към сегашния 20, се постара, доволен съм. Договорих се със старият собственик, изчака формалностите. Не съм депозирал нищо, банката преведе 100% на собственика. Точно миналият месец ми беше последната вноска. Laughing
Не става дума за апартамент, а за по-голям имот, който не е за лично ползване.

# 39

Ако искаш подробно и в детайли, не помня. А, ако търсиш полемика, няма смисъл. Поставих си условията на банката, ходих и в още 3-4. Банката която ме обслужва, към тогавашният момент 10 години, към сегашния 20, се постара, доволен съм. Договорих се със старият собственик, изчака формалностите. Не съм депозирал нищо, банката преведе 100% на собственика. Точно миналият месец ми беше последната вноска. Laughing
Не става дума за апартамент, а за по-голям имот, който не е за лично ползване.

Поздравления, но в случая няма ка да стане, не знам дали си наясно но най малкото едни нотариални такси се плащат и пари си трябват. Много хора искат да излязат от квартирата и да изплащат собствен дом, но тези 20% кеш са голяма пречка.
Тук говорим за апартамент, за лично/семейно ползване. Wink

# 40
Онзи, преди 10 г. наистина ставаше. Сега положението е по-различно.

# 41
Аз доколкото знам поне 10% трябва да е сега самоучастието.
Не мисля,че банките финансират на 100%.
Идеята да поживеем на село е доста добра-тъй или иначе в най-скоро време мислим за детенце.И можем две години да се опитаме,да видим как ще е.Само,че трябва да се инвестира и там в ремонт на етажа или поне малки,необходими промени.
Работата на ММ е сигурна-доколкото има такова понятие в днешно време,работи в сиситемаъа на МВР.
От друга страна обаче ни се иска да теглим преди да  станем 3-ма.
Разполагаме,както казах с  около 10 % от предвидената сума.
Ще трябва обаче и ремонт на жилището.И затова следва да се помисли.
Не се сърди човече,предпочитам да теглим в лева.Но се чудя за 60 000 -70 000 какво изобщо може да си купим?И аз се зачудих на вноските,които ми написа.Ако вноската ми е 400 лева,хич ням и да се замислям.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 00:20 от Miss_Bingley

# 42
Тази дилема ме изтормози последните 4 години!  Laughing Мислех, че живот, работа и образование има само в София! Мислех как и какъв кредит да изтеглим за нашата кутийка, как и къде ще играе детето ми... Последните 3 години живеем в малко градче на 60 км от София. Мъжът ми пътува за работа. А аз и детето ЖИВЕЕМ! На чист въздух, тихо и спокойно ни е. Играе навън, хвърля камъчета в реката, взимаме си млякото директно от кравата. Установих, че и тук има всичко необходимо, за да живеем нормално! Че дори е по-лесно, защото всичко ти е на 2 крачки разстояние. С малко мисъл намерих и по-спокойна и свободна работа за мен, та вече забелязвам и живота! Преди нямах време за това! От люлката ни се втълпява, че живот и работа има само в София. А какъв е този живот - панелка-пътуване-офис-мол-пътуване-панелка... Не исках това за себе си и детето ми! Знаете ли колко е прекрасно навън да виждаш планината и гората? Обичам близостта със земята, тревата, буболечките  Laughing Ако не харесвате София и не искате да изплащате цял живот собствената си килия, винаги ИМАТЕ ИЗБОР! Успех Simple Smile

# 43
Тази дилема ме изтормози последните 4 години!  Laughing Мислех, че живот, работа и образование има само в София! Мислех как и какъв кредит да изтеглим за нашата кутийка, как и къде ще играе детето ми... Последните 3 години живеем в малко градче на 60 км от София. Мъжът ми пътува за работа. А аз и детето ЖИВЕЕМ! На чист въздух, тихо и спокойно ни е. Играе навън, хвърля камъчета в реката, взимаме си млякото директно от кравата. Установих, че и тук има всичко необходимо, за да живеем нормално! Че дори е по-лесно, защото всичко ти е на 2 крачки разстояние. С малко мисъл намерих и по-спокойна и свободна работа за мен, та вече забелязвам и живота! Преди нямах време за това! От люлката ни се втълпява, че живот и работа има само в София. А какъв е този живот - панелка-пътуване-офис-мол-пътуване-панелка... Не исках това за себе си и детето ми! Знаете ли колко е прекрасно навън да виждаш планината и гората? Обичам близостта със земята, тревата, буболечките  Laughing Ако не харесвате София и не искате да изплащате цял живот собствената си килия, винаги ИМАТЕ ИЗБОР! Успех Simple Smile
Jade,точно това,което ти описваш в интерес на истината е нещото,което ме спира.Вярно е,че и на мен все това ми втълпяват буквално всички около мен.То е важно обаче и какво е градчето.При нас е селце,голямо,всичко си има,много хубаво,в близост до малък град.Работата е проблема там.А и двамата не мисля за удачно да пътуваме.
Ако обожавах София и си представях живота си там на 100%-никак не бих се замисляла.Аз и не е един път съм казвала,че това е,което най-вече ме спира-не ми понася животът там,а съм вече толкова години.Има моменти,в които виждам.че това не е моят свят,живея насила в него.
Не съм уверена,че ще ми хареса и в един момент няма да ми трекне друго.
На някой може и несериозно да им звучи подобна дилема,обаче за мен е притеснително,защото познавам себе си.Дъх не мога да си поема в тази лудница.Ей,на -не съм сигурна,че искам такъв живот и за децата си.Моя приятелка казва,че което и да реша,ще съжалявам.И винаги ще си задавам въпросът дали сме постъпили правилно.
В цялата история едно е хубаво-че имаме избор и има къде да отидем каквото и да решим.

# 44
Наистина с нула лева няма как да стане  Tired
Като прясна новодомка казвам, че само нотариалните такси, брокерските комисионни и още няколко излизащи в последният момент разходи са в порядъка на 5000 лв. за малко жилище. Отделно ако жилището се нуждае от ремонт.

Общи условия

Активация на акаунт