Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 059
  • 742
  •   1
Отговори
# 720
  • Sofia
Само ще дам един пример за мои познати, които наскоро купиха нещо подобно, може да е полезен на авторката да се ориентира. Става въпрос за панелен апартамент, мисля, че се води двустаен - хол, малка кухня и спалня за 45 000 евро, 90 % банков кредит за 25 години, вноска точно 500 лв. Апартаментът е обзаведен, но в не добро състояние, нуждаеше от смяна на настилки в хола и в детската, от пребоядисване, нови мебели, които те купиха постепенно, кухнята и банята не са я ремонтирали ( според мен е за тотална смяна, аз бих изринала всичко, но за тях е ок, нямат пари за повече ремонти на този етап). Апартаментът се намира в Зона Б-5, до пазара Димитър Петков.
Според тях цената е възможно най-добрата, бяха търсили дълго време.

# 721
Цитат
Към горното и да добавим
-търси НЕ нова тухла.

Какви градски легенди са ви наплашили от новата тухла? И там си има добро и лошо както във всичко.

разбира се, че е така, но в случая не се търси нова тухла
Дева, да ти отговоря на въпроса-местенето е нужно, защото не искаме да сме под наем, защото плануваме бебе, което няма да отглеждам под наем, защото колкото повече стоим там, толкова повече пари хвърляме, свикваме с този апартамент, и в последствие ще ни бъде много по-трудно да го напуснем.
Тоест-дори и да се откажем от кредита-не предвиждам да оставаме в този апартамент за дълго.  
Някой каза,спестяване докато сме още само двамата-много вярна, правилна и удачна стратегия  Peace Naughty но тя е за хора, които не плануват деца в близките 2-3 и повече години
Само, че там е въпросът, че ние не мислим да отлагаме детето, живи и здрави да ни се случи, че то не е и концерт пожелание  Simple Smile
Скрит текст:
Ето, ви един примерен апартамент, който видях преди малко http://www.address.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0 … e=3#axzz49BMQ6WBh

изглежда си доста прилично, на пръв поглед

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 17:43 от Miss_Bingley

# 722
2-ст. нова тухла е с размер на панелна гарсониера, а те не искат гарсониера, затова отпада новата тухла, не за друго  Peace

# 723

Скрит текст:
Ето, ви един примерен апартамент, който видях преди малко http://www.address.bg/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0 … e=3#axzz49BMQ6WBh

Ако е НЕпоследен етаж, изглежда си доста добре, според мен. И цената ще ви позволи вноска близка до наема ви в момента, може би със 100-150 лева отгоре, което ти каза ви устройва.

# 724
Цитат
Ако е НЕпоследен етаж, изглежда си доста добре, според мен. И цената ще ви позволи вноска близка до наема ви в момента, може би със 100-150 лева отгоре, което ти каза ви устройва.

Не е последен Лъки, предпоследен е,7-ми от 8 ет.,тъкмо провери ММ, даже се обажда, сега се чудим да ходим ли на оглед Whistling
Та... ето сега нагледно мисля, че обясних горе-долу какво търсим ние-да е добре изглеждащ,макар и немодерен и с ново обзавеждане, приличен, кв. да не са по-малко от60 кв, и да не се нуждае от основен ремонт, най-вече това  Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 18:24 от Miss_Bingley

# 725
Мис Б. на снимки винаги всичко изглежда по-хубаво отколкото е:)

Това е на 7ми етаж, нали? Последен ли е?
Идете на оглед за да знаете реално какво е и къде е.

И на мен ми изглежда просторно и супер за двама човека  Peace

# 726
Скрит текст:
Цитат

Не е последен Лъки, предпоследен е,7-ми от 8 ет.,тъкмо провери ММ, даже се обажда, сега се чудим да ходим ли на оглед Whistling
Та... ето сега нагледно мисля, че обясних горе-долу ккаво търсим ние-да е добре изглеждащ,макарен и немодерен, с ново обзавеждане, приличен, кв. да не са по-малко от60 кв, и да не се нуждае от основен ремон, най-вече това  Simple Smile
Отидете да го видите, така да си го коментираме тук, няма да ви помогне.
Вижте го и пак пиши. Peace

# 727
Така е.На живо е друго.В това вечче се убедих.
И пак,казвам-търсим за ТРИМА,семейно жилише,а не за двама.
И,да разбрах вече,че няма къде да има детсиа,вчера всички познати купили и в процес на купуване все това пивтаряха.Нямало голяма разлика между 2-3 ст.в цената и затова нямало смисъл двустаен,щото за още малко пари ще вземем тристаен .Може би са прави обаче.

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 18:30 от Miss_Bingley

# 728
Така е.На живо е друго.В това вечче се убедих.
И пак,казвам-търсим за ТРИМА,семейно жилише,а не за двама.
Ok, но това в жилище няма детска.
Вие в хола ли смятате да спите примерно? И докога?

Затова казвам, че вие давате варианти за сега, а реално пишете всички в темата, че когато децата пораснели нямало да им трябват толкова стаи и т.н., но в тези 18-20 години как ще живеят в две стаи трима-четирима човека нормално?

# 729
Скрит текст:

Само иамйте предвид, че е снимката е обработвана с фотошоп и е с разтеглени оси, за да изглежда по-просторно - не виждате ли, че перспективата е сбъркана- не знам как й викат на тази фотографска техника, обаче е любима на някои агенции Simple Smile - така че идете и вижте на място  

ето още една "разетеглена" снимка - по-ясно си личи на нея как е обработвана - получават се дъговидни линии на края на шкафа на втората снимка.  
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b146358485414414 … k=28hz6a&f1=1

а ето обява с нормални снимки, неразтеглени по осите, за да създават визуален ефект на простор. Само за сравнение.

http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b146334663099773 … k=28hz6a&f1=1

# 730
Единствено кухнята е нова, друго всичко е за ремонт. Стаите нямат настилки, на балатум са, плочките в банята са от 30 г. поне, просто е подреден, затова прави добро впечатление. Не е проблем да се сложи мокет или хубав балатум и да се живее така, имам предвид, че е на цената на ремонтиран, а реално е за ремонт.
Във вашия случай (планиране на дете/деца) бих гледала имоти без направена кухня, защото ще си я платя, а ще се наложи да правя пак в дневната, т.е. ще платя още веднъж. Сега на тази трябва да разбивате пак, да къртите фаянс от стените и да се съобразявате с размера на шкафовете за новото им място, за да я направите на спалня.

Така е направено, но има 3 отделни стаи и позволява да се промени по вкуса на новите собственици. Ето го същия във вариант хол с дневна и 2 спални, само че неразтеглен Laughing

# 731

Затова казвам, че вие давате варианти за сега, а реално пишете всички в темата, че когато децата пораснели нямало да им трябват толкова стаи и т.н., но в тези 18-20 години как ще живеят в две стаи трима-четирима човека нормално?
Kontesa, много семейства в България са така. В стандартен панел (2-стаен) живеят 4-ри членни  семейства. Преустройват се или не, но е факт. А да не казвам, че и в гарсониери си живеят 2 -ма с дете.
Това е положението. Всеки иска простор и самостоятелна стая за всяко дете, но не става.
За новото строителство вече не знам как в стандартен двустаен се гледат 2 деца, то и едно трудно, обаче си ги гледат.
Сещам се за Нана, те са в малко жилище, и проблеми няма.
Важното е, сърце да е широко, както се казва. Laughing

Не се сърди, човече, казвала съм го и преди, ще се повторя Laughing, апартамента ви е НЕВЕРОЯТЕН. Радва окото. Heart Eyes

# 732
Наистина съвсем ясно личи разтеглянето,но пъкк жилището е хубаво.
ММ казва щяло да се прегради-на три стаи.Да бе!Аз никак не съм съгласна,къде тепърва ще се прегражда.?
На наши приятели е 58 кв,тристаен,в малък блок,панел,но чисто нов,ремонтиран,перфектен.Хол с бокс към него и две кутийки-спални.Е,има детска,ама е като кутийка.По тая логика като някога решат да имат второ ше трябва нов апартамент май?
А те сега взеха този.
По тая логика,още от сега става ясно,че нормален живот не може да се води в по-малко от 4,стаи.😊😉

# 733
Скрит текст:

Само иамйте предвид, че е снимката е обработвана с фотошоп и е с разтеглени оси, за да изглежда по-просторно - не виждате ли, че перспективата е сбъркана- не знам как й викат на тази фотографска техника, обаче е любима на някои агенции Simple Smile - така че идете и вижте на място  

Широк обектив и се вика на техниката, не е фотошоп Simple Smile То може и да има обработка, но разтеглянето на линиите идва от широкия обектив.  Sunglasses

# 734
Со Лъки, това може и да е така при заварено положение или наследен имот, но когато избират апартамент с ипотека за 20+ години е добре да им служи на целите поне за 20 години напред.

Разбрах, че за тях не вариант да закупят нещо по-малко сега, а след 5-10 години да го сменят с по-голямо и затова изразих съмнения за ползите при такова разпределение.
 Децата бързичко порастват и не са само бебета и имат нужда от пространство за усамотение, а и не само те.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт