Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 090
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Да,спалня,хол и кухня.Но тя,кухнята нало не се брои.Идеално ни устройва подобно на това жилище.
И ти си права,че по-дълъг срок-по поносими вноски.Абе,всичко си има и добри и лошо страни.
Само,че ММ на 30 няма да се съгласи никога.

# 16
При по-кратък срок вноската ще е по-голяма. 360-400 евро.
Преценете си възможностите. И свалете изискванията 2-ст. може да се намери на нормално място за 45-55 000 евро, е, няма да е ново строителство, но пък ще си е ваше. Другите видове сгради също имат своите предимства Peace

Ако купите за 55000, като 20 е самоучастие, ще теглите само 35000 евро, за срок от 20 г. вноската ще е към 230 евро, което е доста добре Simple Smile

# 17
.Има жилища и за 35-З8 хил евро.По-скъпи изобщо не гледаме.Освен тива са важни квадратите-до 55 поне.Ще се консултираме с банките.Там най-добре ще ни кажат какво можем да си позволим.

# 18
Много хубава тема, доста хора са в това или подобно положение.
Аз не съм фен на кредитите, но пък съм ЗА, да се инвестира.Ако намерите изгодно жилище, което със самоучастие (20-30%) да има вноска близка до вашия наем в момента, отговора е ДА. Но, има и друга страна на нещата, ако останете без работа, или единия не дай Боже спре да работи,какво правим...банката си чака вноската.И да отидете на село, пак ще ви трябват пари за живеене и за кредита. Ще се продаде ли този имот лесно, за да може да погасите заема? Има няколко въпроса за които трябва да сте наясно,какво правите.
И аз гледах вчера по Нова за хората преместили се на село, красив репортаж, но не е за хора които тепърва ще имат деца. Peace
Писали са назад, че ако купите с кредит един ден ще остане за децата ви, това не се знае. Децата може да отидат в чужбина. Гледайте за вас в момента, в близките 20 години най много, кое ви е устройва. Peace

# 19
  • Бургас
проблемът май не е обвързването с кредит, а малките доходи, авторката казва, че ще трябват лишения да плащат кредита, и то още са без дете, а после - с дете как ще стане.... май по-добре да пробвате селския вариант, макар че ако пътувате всеки ден по 3-4 часа си е голяма мъка както физически, така и финансово

# 20
Въпросът е,че нямаме в момента сумата за самоучастие.Все някак ще се събере.Това за децата съм абсолютно съгласна-всеки ми излиза с номера,че детето ще има жилище.@А е много вероятно да си се трудил толкова години и накрая да си хване чужбина-не си го пожелаеам никога де.
Въпросът е сложен.И има хиляди страни ьа онмисляне.

Последна редакция: сб, 07 май 2016, 19:58 от Miss_Bingley

# 21
Доходите-,нормални са ни.Дори доста от приятелите ни са с в пъти по-ниски доходи от нашите,ама си живеят в млкия град,при техните.Като цяло мен ме притесняв фактът,че като се появи дете как ще се справим и да не стане така,че за единия кредит 20,години няма да можем да си позволявме екскурзии,море,нормални неща.
И си мисля,че 450,лева ще е вноска,която няма да ни тежи.
Иначе ако вноската е повече  моята заплата ще върви за кредита.

# 22
.. май по-добре да пробвате селския вариант, макар че ако пътувате всеки ден по 3-4 часа си е голяма мъка както физически, така и финансово
Мъката е само физически и времево, финансово ще им по добре, без да плащат наем в София. Peace Допускам,че транспорта не им много скъп.

Иначе моята заплата ще върви за кредита и консумативите в най-добрия случай.
Твоето майчинство, един вид.

# 23
Да,точно така е.Ако предположим,че скоро изляза в майчинство,дай Боже.
Ами,много хора пътуват.Но е утрепия времево.А като пари горе-долу ще е равностойно на това да плащаме наем.Отделно,че моята работа и сега ми е половин час в едната посока,поне два часа ще ми отиват само в едната посока.Превоза не е в подходящо време-това пък е другият проблем.Ще се прибирам в 20 ч. вечерта и ще ставам в 6 а ако не и по-рано. Мисля,че за малки деца е подходящо да се отгледат в малко населено място-но това говорим до 7 година.Всеки мисли различно.Но от близките ми всички са ЗА кредита.

# 24
Да вметна че на мен ми излиза по евтино да живея на ипотека в гео милев, защото и там работя и детето ми ходи на ясла в съседният квартал, отколкото като живеех при майка ми в люлин на бензин.

# 25
Да вметна че на мен ми излиза по евтино да живея на ипотека в гео милев, защото и там работя и детето ми ходи на ясла в съседният квартал, отколкото като живеех при майка ми в люлин на бензин.
Сигме шапка ти свалям, доколкото помня добре, и самичка се справяш, евала на такива като теб. Hug

# 26
Скрит текст:
Сама, сама. Ама хич не съм за пример. Ей го на, сега детето реве, че не мога да сложа помощните гуми на колелото му  Mr. Green

# 27
Скрит текст:
Сама, сама. Ама хич не съм за пример. Ей го на, сега детето реве, че не мога да сложа помощните гуми на колелото му  Mr. Green
Joy
Скрит текст:
Туй да ти е кусура.

# 28
  • София
Аз лично наем никога няма да плащам.
Майка ми цял живот бе банкер. От нея съм научила - кредитът е най-успешният финансов инструмент, когато имаш финансова култура. Защото парите се обезценяват с времето.
Аз си купих моя апартамент, когато бях на 23 г. Изплащах го сама няколко години, защото живеех сама. След това се запознах с мъжа ми и двамата заедно го изплатихме за общо 9 години. Когато го изтеглих вноската му бе половината ми заплата. С другата половина трябваше да се храня и да плащам сметки. Не беше лесно, но се оцелява.
Когато го изплатихме - вноската беше същата, но вече бе не половината ми заплата, а една десета от нея.
Постоянно взимаме и връщаме кредити. В Централния кредитен регистър сигурно съм с платинен статус за най-желан клиент  Mr. Green
И в момента изплащаме кредит за основния ремонт. Докато се обърна и ето че 4 години минали. Ако трябваше да чакам, за да ги спестя тези пари, щях да се пенсионирам с балатум и мокет. Не, мерси.

Така че моят съвет е - избирате си банка, преглеждате условията внимателно, искате да ви изкарат разпечатка за години и вноска и купувате ваш апартамент. Номерът е не да гледате лихви и да смятате колко пари банката ще ви вземе, а да нагодите срока на договора така, че месечната вноска да ви е по силите и да не представлява огромен проблем.

# 29
Скрит текст:
Joy
Скрит текст:
Туй да ти е кусура.
[/quote  На ъгълът на Коперник и Шипченски, срещу Мола, има гумаджийница. Срещу 5 лева ще те обслужат  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт