Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 055
  • 742
  •   1
Отговори
# 90

Въпросът не е за колко ще ги върнат. А дали е по-разумно да живеят под наем или да имат свое жилище, пък макар и с кредит.
Коментира се в темата, за колко време се връщат 30 000 лева/ евро.
Не съм съгласна, че в дадения случай това е възможно. Peace

# 91
  • София

Въпросът не е за колко ще ги върнат. А дали е по-разумно да живеят под наем или да имат свое жилище, пък макар и с кредит.
Коментира се в темата, за колко време се връщат 30 000 лева/ евро.
Не съм съгласна, че в дадения случай това е възможно. Peace

Коментира се по повод моя кредит. Но това е строго индивидуално и зависи от приходите на семейството, както и на личната преценка за размера на вноската.

# 92

Коментира се по повод моя кредит. Но това е строго индивидуално и зависи от приходите на семейството, както и на личната преценка за размера на вноската.
Предлагам авторката за сложи една анкета, за кредит, против кредит, друго-пояснете. Laughing

Нана разбрах позицията ти прекрасно, ти си може би едно изключение, разбирам и позицията на DeVa®, малко се падате в пълна противоположност, но такъв е живота. Grinning Grinning

Мохини, на едно мнение сме по темата. Peace

# 93
Лъки, и ти си от моята група, недей да скромничиш! Heart Eyes

# 94
Лъки, и ти си от моята група, недей да скромничиш! Heart Eyes
За мен Хепи да, не бих теглила кредит, а не ми е и нужен. Wink

# 95
Знам! Peace

skabiela, много жалко... Tired
Наистина ли няма решение? Rolling Eyes 

# 96
То затова и мненията на хора, които не са в тази ситуация винаги ще бъдат против-те не се нуждаят от това, имат собствено или наследствено или каквото и да е, или живеят с родители,или сами са купили вече някога -тоест не са им нужди кредити.Затова те и до известна степен не могат да разберат положението в което са тези,като нас, пред които стои тази дилема абсолютно винаги ще стои.
Това със събрането има логика обаче никак не ми се струва удачно-колко години ще събирам, кога ще тегля,че на 60 ли ще изплатя? Ако се отлага, това ще помогне ли или ще усложни ситуацията.
Значи само хора, които не работят в офис и не са държавни служители могат да и позволят и теглят кредити-това е твърде обобщаващо.
Лесно е да се даде съвет иди си в къщи, ама там има ли изобщо работа е друг въпрос?
Много са сложни нещата, ей така да се казва-прибери се при вашите-еми не е толкова просто.
Във всички мнения има и плюсове и минуси и всички са разумни посвоемо.  Peace

# 97
Чудя се как можете с такъв плам да спорите с аргументи по принцип за нещо, което се определя от детайлите за всяка конкретна ситуация? newsm78 Ако кредитите бяха нещо тотално лошо нямаше да ги има изобщо. Но ако се използват правилно те са полезен инструмент, стига човек правилно да пресметне дали изобщо да взема, ако да кога, за колко, как и прочее.

Все пак ако се говори по принцип за мен разумно е едно семейство първо няколко години да се поограничи и да събере някаква сума за самоучастие, та после кредитът да им тежи по-малко и да са повече подсигурени срещу лошо стечение на обстоятелствата.

# 98
То затова и мненията на хора, които не са в тази ситуация винаги ще бъдат против-те не се нуждаят от това, имат собствено или наследствено или каквото и да е, или живеят с родители,или сами са купили вече някога -тоест не са им нужди кредити.Затова те и до известна степен не могат да разберат положението в което са тези,като нас, пред които стои тази дилема абсолютно винаги ще стои.

Ами не си права. Хората не са в това положение, защото са намерили изход, едни са теглили кредити, ето НАна ти обясни, други са спестили, трети са ползвали и кредит и техни средства.
Сама трябва да си направиш изводите, и да вземеш решение, което ще е ОК, за твоето семейство.

# 99
Виж ако имаш парите за 15% самоучастие + разходите по сделката, действай. Но ако ги нямаш по-добре ги събери, вместо да теглиш потребителски кредит. Той е голяма брадва и много ще ви утежни.

# 100
Чудя се как можете с такъв плам да спорите с аргументи по принцип за нещо, което се определя от детайлите за всяка конкретна ситуация? newsm78 Ако кредитите бяха нещо тотално лошо нямаше да ги има изобщо. Но ако се използват правилно те са полезен инструмент, стига човек правилно да пресметне дали изобщо да взема, ако да кога, за колко, как и прочее.

Все пак ако се говори по принцип за мен разумно е едно семейство първо няколко години да се поограничи и да събере някаква сума за самоучастие, та после кредитът да им тежи по-малко и да са повече подсигурени срещу лошо стечение на обстоятелствата.

Нали основно са такива съветите към авторката.
Не се отричат кредитите, особено за жилище.

# 101
.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 22:16 от Мохини

# 102
Хора,говоря по принцип,не конкретно за вас.Да,разбира се,че някои са теглили,други живеят с техните,трети просто си имат-и от тази гледна точка съм си баш права.Не ме разбрахте,както и да е.
Не визирах вас конкретно.
Естествено за мен са от значение най-вече мненията на тези,които са минали по този път и самички са се оправили или с малка помощ.
Пример конкретен-ако питам приятелката ми,която живее. в голяма къща с двор със свеки и директо е отишла там-ами тя никога няма да ми каже тегли за апартамент,защото не е в моята ситуация,респективно си  има  жилище и този въпрос не стои пред нея,само че тя с лека ръка ще ми каже-ти не си добре ако теглиш в тая лудница за жилище.
Другата,градско чедо-ще ми излезе с големите еъзможности за децата,големият град,курсове,училища и работи.И всяка ще е права за нея си.
Тоест,човек трудно би се поставил на чуждото място,ако не го е преживял.Да,и затова са сложни нещата.
Някой каза,че не знам какво искам-да не знам,факт,който не е за пренебрегване.Ако знаех дали щях да се колебая толкова.?
Съвета за 15,% е много разумен.
Да ги съберем и да теглим тогава.
Тези дни ще ходим по банкте,за да узнаем релно как са нещата.

# 103
Нормално е да си объркана, обмисляте едно от най-важните решения в живота си.
И не трябва да се влияете нито от близки, нито от приятели, нито от форума. Може само да почерпите от опита им.
Защото според мен точно хора, които винаги са имали и всичко им е било наготово ще ти дадат най-кривия съвет.
Те не знаят какво е да се бориш сам, а понякога дори не оценяват какво имат.
Дано вземете най-доброто решение.

# 104
Купих двустаен 45 000 евро срок на плащане 30 г.вноска 500 лв. Мен ме устройва. Няма да живея в него, вероятно ще годадем под наем за 350 лв. Купих го с идеята в него да живее леля ми. Тя сега живее в провинцията при много лоши битови условия, но се грижи за дядо ми. Той е много стар и когато умре ще я прибера тук за да мога аз да се грижа за нея. Варианта да пътувам при нея ми се струва по-скъп. А нямам и време,работя, имам две деца.

Общи условия

Активация на акаунт