Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Не ме разбрахте,както и да е.

Тоест,човек трудно би се поставил на чуждото място,ако не го е преживял.

Защо така реши? Simple Smile

Вярно. Тук немалко казаха и преживяно, така че всеки, някак, според случая и конкретните обстоятелства/условия.

# 106
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И моят съвет е малко ограничение,за да се събере една по голяма сума и после кредит по малък.Иначе си е мъка,ако е по голям и няма възможност за предсрочно погасяване пак на 60 години(примерно) ще го изплатиш.
Нашият беше за 7 години с лишения го погасихме за 3.Като последната бяхме вече и с бебе.За сверка ще кажа,че беше 24 000 евро,а върнахме 35 000 евро.

# 107
  • София
Аз съм от тези, минали по този път, но сякаш мнението ми не беше взето предвид  Laughing
Но нищо, сетих се да коментирам и другия съвет за събиране на пари. Като цяло смисъл има да се събере за първоначалното самоучастие (все пак зависи и от цената на имота), от там нататък е безсмислено, защото вече няма наказателна лихва. Може да погасява предсрочно когато си иска и колкото иска (от личен опит).
И да си конкретизирам съвета- да се съберат пари до там, че вноската да е колкото наема в момента(до + 50-100 лв), за да може да не им тежи и да събират после още за предсрочно погасяване.

Последна редакция: нд, 08 май 2016, 23:05 от nimfi4ka

# 108
На Запад тенденцията е да се изнасят хората в покрайнините на градовете или в селца до градовете и да живеят на широко, на въздух, в къщи с градина и малко повече пътуване.

Повечето хора не желаят да плащат ипотека в тип апартаментно живеене особено ако са с деца. Peace

Изцяло съм за ипотечния кредит!

# 109
Аз ти казах, че си объркана, защото дилемата ти не се оказа на кредит или под наем, а дори алтернатива на село, на 70км от София, да пътувате ... Тук става вече много сложно. Аз съм в твоята ситуация и имаме вариант да отидем при свекървата в града в който живеем, но повярвай ми със зъби и нокти се боря това да не стане  Mr. Green  А кредита, който ще теглим е като твоя. Вече ходих по банки и разнищих нещата и ти ги описах вече. В банката ще те обработват и за потребителки кредит. Съветвам те говори с брокер, той ще ти каже за цените на имотите и за всички разходи по покупката и какви са ви шансовете.  Аз първо бях ходила в банката, там ми обещаха разни неща, но като говорих не с един, а с няколко брокери, всички ме приземиха. Добре, че наскоро взех едни пари, че нещата станаха по-възможни.
Относно съветите има една поговорка "сития на гладния не вярва".
 Абсолютно съм съгласна с Нимфичка Peace

# 110
На Запад тенденцията е да се изнасят хората в покрайнините на градовете или в селца до градовете и да живеят на широко, на въздух, в къщи с градина и малко повече пътуване.

Повечето хора не желаят да плащат ипотека в тип апартаментно живеене особено ако са с деца. Peace

На Запад има условия за това, тук - не, за съжаление.
Така че...

# 111
Стигнахме и до как е "на Запад". Mr. Green

# 112

На Запад има условия за това, тук - не, за съжаление.
Така че...
Не съм съгласна нацяло.

Познавам не малко хора живеещи в къщи в Перник, Костинброд, Елин Пелин и в села около София, които пътуват всеки ден и живеят така.

С парите си ще могат да си позволят нормална малка къща, а не двустайно жилище, което ще е напълно недостатъчно за семейство с деца.  Peace

# 113
Аз живея в къща извън София и повярвай ми съвсем малка къща е колкото два апартамента в София. Отделно поддръжката на къщата е много скъпа, по апартаментите си за сега освен интериорен ремонт друго не съм инвестирала.

# 114
Познавам не малко хора живеещи в къщи в Перник, Костинброд, Елин Пелин и в села около София, които пътуват всеки ден и живеят така.
И аз познавам, но единият от тях задължително кара децата, където е необходимо + имат баби и дядовци в София, при които остават след училище.
Не знам как си представяш да излязат от работа, за да вземат примерно 10 годишно от училище и да го закарат до селото, след което да се върнат на работа, след това в 17 ч. пак да отскочат да го докарат на английски, плуване или танци и т.н. Има хора със свободни професии, за тях става. Но за масовия българин не. Пък и не всеки шофира, аз примерно не го правя.

# 115
  • София
Съгласна съм с Контеса.

Ние се изнесохме от София в момента, в който забременях. Не пожелах да отглеждам детето си сред панелките или шумния и мръсен център. В малко градче сме, на 5 километра от околовръстното, яслата в градчето е хубава, детето расте в къща с градина.

Също, без да коментирам числа и кредити, само искам да отбележа, че има значение каква част от въпросните 70 километра са в града. 70 километра извънградско понякога са по-малко от 10 километра градско.

# 116
Стигнахме и до как е "на Запад". Mr. Green
Че как?Това е неизбежно.

# 117
Първо си отговори на въпроса - как искаш да живееш ти и детето ти. После премисли начините за реализация. Оставам с впечатлението, че изобщо не знаеш какъв начин на живот е твоят! Пример - аз в София не вирея, умирам си за забавен ритъм и природа. Най-близката ми приятелка се изнервя дори от шума на щурците  Laughing Живее до НДК и е постоянно във "вихъра"! А ти какъв човек си? П.п. В родното място ще имаш помощ в отглеждането на детето, в София ще си сама! Помисли и за това. Казвам го като майка, която не е била без детето за 15 минути! И още нещо - бих живяла в Перник, с.Рударци, с.Драгичево, Сливница, Божурище, Елин Пелин, Самоков и Правец! Имат си всичко.

# 118
Авторката вече писа, че не може да свикне с ритъма на София. Но се страхува и да предприеме стъпката - връщане в провинцията.

# 119
Също и наема който плащат в момента не е висок, така че могат да си позволят да изчакат.

Общи условия

Активация на акаунт