Да теглим ли ипотечен кредит?

• 64 075
  • 742
  •   1
Отговори
# 705
Само не разбрах след като наема и разходите по пътуване са еднакви, как ще стане спестяването и защо е нужно местенето?

# 706
С тия ниски лихви в момента може цените на жилищата да се покачат в София. Може би не е вариант да се чака. Аз по принцип не мога да чакам.

# 707
С тия ниски лихви в момента може цените на жилищата да се покачат в София. Може би не е вариант да се чака. Аз по принцип не мога да чакам.

Пазарът на недвижими имоти в Сф е малко "див". Следя няколко имота, на които цените им скочиха с 30-40%. От друга страна, това лято, излизат на пазара много нови сгради.
Наш клиент ще продължава строителството на сгради с над 250 апартамента. Предполагам, че има много като него.

# 708
Познати купиха преди една година,100% финансиране,вчера си говорихме с тях...
За панел ли става дума? И не са имали друг имот?

# 709
От друга страна, това лято, излизат на пазара много нови сгради.
Наш клиент ще продължава строителството на сгради с над 250 апартамента. Предполагам, че има много като него.

А и новите стават все по-добри. От 2010 година например има нови изисквания за енергийна ефективност, които се покриват от тухли Поротерм с 8 см изолация или тухли четворки с 10 см изолация. При по-старите сгради изолацията беше 5 см. А сега Винербергер пуска нова тухла, която покрива норматива без никаква изолация, а това е ценно, понеже стиропорите са си слабо място, а с новата тухла няма да са нужни. И разните мазилки, хидроизолации и прочее също стават все по-добри.

Аз очаквам разслоение по цени:
- ново "ново строителство"
- старо "ново строителство", ЕПК и хубави панелки с добри локации
- скапани панелки с лоши локации

# 710
Най-хубавото ще е на цени, които масата не може да си позволи, което държи цените на по-обикновените имоти високи. С една дума всичко ще ходи нагоре. Според мен де, да сме живи и здрави, ще видим  Simple Smile

# 711
Най-хубавото ще е на цени, които масата не може да си позволи, което държи цените на по-обикновените имоти високи. С една дума всичко ще ходи нагоре. Според мен де, да сме живи и здрави, ще видим  Simple Smile
А защо трябва масата да има собствено жилище? В България има много частна собственост, лошото е, че окрупненото рентиерство  не е развито. Ако един собственик има няколко блока и ги дава под наем, цената би била друга.

Панелката, която би взела Мис Б., след 30 години, т.е. когато я изплати, ще струва (ако изобщо струва) в пъти по-ниско от тухлените сгради. Ако прибавим и това, че кварталът е отдалечен и тенденцията ще бъде там да се заселват хора с нисък социален статус, то поддръжката на общите части става проблематична.
Лично аз, не бих инвестирала в такова жилище.

На запад живеят под наем и за тях е ОК.

# 712
Цитат
Панелката, която би взела Мис Б., след 30 години, т.е. когато я изплати, ще струва (ако изобщо струва) в пъти по-ниско от тухлените сгради. Ако прибавим и това, че кварталът е отдалечен и тенденцията ще бъде там да се заселват хора с нисък социален статус, то поддръжката на общите части става проблематична.
Лично аз, не бих инвестирала в такова жилище.

Аз, такова жилище няма да взема!
За МАСАТА, аз не знам. За себе си знам-няма да се чувствам добре ако нямам собствено, и живея в чуждо. Thinking Peace

Човече, такива подробности не зная, те казваха преди време, но не почня много добре, мисля, че панел. Знам, че е ново обзаведен, хубав, с добра локация. И със сигурност парите са взети изцяло от банката, без таксите по документи и прочие, 100% финансиран, за 30 години.

# 713
А и новите стават все по-добри. ... И разните мазилки, хидроизолации и прочее също стават все по-добри.

Не вярвам изобщо на това. В съвременния свят, където всичко е маркетинг и реклама, нерядко месингът се пробутва за злато и специално за строителството в БГ пък още по-важи.

# 714
ее123456, не казвам, че трябва, а че има търсене.
В случая на авторката не говорим за инвестиция, а за жилище за живеене. Не виждам с какво по-хубаво ще й е ако дава същите пари на хазяина.
Надежда не е отдалечен квартал, много по-близо е от повечето, нито има тенденция там да ходят бедни хора. Не се връзвайте на градски легенди. Цените в Борово например са подобни. Разликата в доходите въобще не е толкова голяма колкото си мислите.
А за цените след 30 г. ще говорим след 30 г., никой нищо не може да каже. Както и не може да каже как ще се държи новото строителство, чиито подземни гаражи тънат във вода, например.

Това, че на запад живеят под наем не е вярно. Вие познавате ли хора на по 50-60 г. на запад, които са под наем и нямат нищо?
И да не се лъжем - наемателят на запад има права, тук не. Гонят те като куче и се чудиш какво да правиш на улицата някоя вечер.

Miss_Bingley, много хора извъртат нещата и спестяват истината. Не знам защо го правят, но е често срещано. Като кажат подробностите се оказва, че всъщност става дума за съвсем друго нещо - я втори имот, я потребителски кредит, я нещо друго...

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 14:35 от Не се сърди, човече

# 715
Темата е много полезна и ако може да обобщя:

- Търси се апартамент - 60-80 кв.м.
  - Да бъде в София - мисля, че провинцията я изключи напълно
  - Вноската да бъде около 500 лв.
  - Трябва ви самоучастие - това може да се получи с втора работа, продаване на ниви или друг малък имот, ако има такъв. Означава и спестяване, като например да живеете само с едната заплата, или просто отделяне на сума от общите ви пари. Това при вас е задължително, още повече преди появата на дете.
  - Междувременно търсите и проверявате всякакви оферти - винаги има хора, които са на зор и може да уцелите нещо много изгодно.
  - Виждам и два огромни плюса  - мъжът ти е служител на МВР и другият плюс - ако не успявате да си покривате кредита, няма да останете на улицата - къщата на село ще ви чака.

# 716
А и новите стават все по-добри. ... И разните мазилки, хидроизолации и прочее също стават все по-добри.

Не вярвам изобщо на това. В съвременния свят, където всичко е маркетинг и реклама, нерядко месингът се пробутва за злато и специално за строителството в БГ пък още по-важи.

Нама проблем, не вярвай. То не е и нужно да вярваш.

# 717

- Трябва ви самоучастие - това може да се получи с втора работа, продаване на ниви или друг малък имот, ако има такъв. Означава и спестяване, като например да живеете само с едната заплата, или просто отделяне на сума от общите ви пари. Това при вас е задължително, още повече преди появата на дете.
  - Междувременно търсите и проверявате всякакви оферти - винаги има хора, които са на зор и може да уцелите нещо много изгодно.
  - Виждам и два огромни плюса  - мъжът ти е служител на МВР и другият плюс - ако не успявате да си покривате кредита, няма да останете на улицата - къщата на село ще ви чака.

Полезно обобщение,благодаря ти.  Simple Smile
И аз съм скептична към новото строителство и изобщо към всичко новоизмислено по принцип  Joy
но не мога да твърдя, че не става, просто съм с едно наум  Simple Smile

# 718

Към горното и да добавим
-търси НЕ нова тухла.

И аз съм скептична към новото строителство и изобщо към всичко новоизмислено по принцип 

# 719
Цитат
Към горното и да добавим
-търси НЕ нова тухла.

Какви градски легенди са ви наплашили от новата тухла? И там си има добро и лошо както във всичко.

Общи условия

Активация на акаунт