MasterChef България - сезон II (09.05. - 15.05.2016г.)

• 30 762
  • 394
  •   1
Отговори
# 345
Имам чувството, че и само пържени картофки да бяха сервирали сините, пак те щяха да спечелят...всичко е сценарий...

# 346
  • Майничка
Ангелов направо им спечели състезанието на сините, поредната несправедливост  ooooh!  ...

Не съм убедена, подходи съвсем тактически - на червените посочи веднага, че магданозът е в забранителния списък (изкоментира дори, че е на първо място в него), защото той е подправка, можеха всеки момент да го тикнат къде ли не, включително и в плънката или в соса, с който да залеят месото и да останат без основен елемент в чинията.
Сините ги остави да се чудят какво не им е наред на гъбите (по реакцията му, можеше да е и недоверие, че ще се вържат с петлето), но те бяха гарнитура, т.е., не би било такъв проблем да ги елиминира на по-късен етап, въпреки че са вложили време в тях. Е, можеше и на тях веднага да каже или намекне за списъка, но не го направи.
Червените не си разчетоха добре времето с пилешкото месо, не успяха да го запечатат, преди да го сложат да се пече, не го овкусиха също, само го тръкнаха с масло отгоре и в резултат то явно не е било достатъчно сочно, а не е имало и подправки, които да компенсират вкуса.

Явно, че точно на вкус са спечелили сините, иначе чинията на червените беше по-цветна и ефектна, макар че не всеки си пада по запечен цял домат, дори чери, като гарнитура. И като се има предвид, че сравнително доскоро, пилешко вретено беше в топ 3 на "луксозните" менюта на масовите сватби, шансовете им с ролето бяха много по-големи, отколкото на сините с петлето, което наистина е по-трудоемко и не толкова привично за ядене.

Бях останала с впечатление, че Севда не е надупчила тестото, но сега видях, че го дупчи, преди да го сложи във фурната. Сините определено подходиха хитро с тези питки, бях чела, че миризмата на прясно изпечен хляб е в топ 3 на ароматите, които създават усещане за щастие и доволство.

П.П. И червените бяха сложили препечен хляб, но повече като канапе стоеше техния.

Последна редакция: чт, 12 май 2016, 12:37 от gargamela

# 347
Жал ме е за Цвета, но тя готви най - зле. Анти гурме кюфтета..
И аз така.
Този Георги нещо ми става все по-антипатичен, вече ме дразни повече и от Севда  Laughing
За Калоян съм, или Евгени.

# 348

Скрит текст:
Сега ще доглеждам снощния епизод на испанския формат. Разделиха ги на два екипа. Готвиха за майките си, без да знаят, че е за тях. Има рускиня, която участва, и сестра ѝ беше дошла от Москва, за да се срещне с нея. След това имаше мноооооооого емоционална среща с майките, защото не бяха се виждали отдавна. Интересен беше моментът с гласуването, защото се оказа, че някои майки са гласували за противниковия отбор на децата си.  Flutter

Заминаха за Нарбон в Южна Франция. Водещата /форматът има такава/ каза, че знаят, че не са в предаването, за да създават приятелства. Този път ги разделиха на три отбора. Само единият ще спечели, другите два - на елиминация. Отборите избра единственият капитан от вчера, като той се присъедини към отбора, който предпочете сам. Трите отбора готвиха в различни части на един от най-големите ресторанти в света /приготвяне на меса, на риби/морски дарове и десерти/.Тук има много снимки: https://www.tripadvisor.es/Restaurant_Review-g187155-d1903797-Re … mp;detail=1903797
В първи сезон тук също готвиха за семействата си  Peace

# 349
Снощи трябваше и двете да си тръгнат.
За мен месото на Йоана си беше откровено сурово. Ястието и беше в пъти по-зле от пицата на Мая предната вечер.
Ноооо ,всичко е режисирано, от което губи предаването, ние като зрители и учстниците.

Цвета ще ми липсва.  Crossing Arms

# 350
Шеф Ангелов направи още една съществена подсказка за червения отбор - каза, че ако не сложат ролето да се пече след 10 или 15 минути (не помня точно), то ще остане сурово, после дори изброи последните 10 оставащи секунди.

# 351
Ангелов снощи подсказа и на двата отбора.

# 352
  • До морето
Шеф Ангелов направи още една съществена подсказка за червения отбор - каза, че ако не сложат ролето да се пече след 10 или 15 минути (не помня точно), то ще остане сурово, после дори изброи последните 10 оставащи секунди.

Е, да ама тука са решили, че победата на сините е режисирана и подсказките за червените удобно се пропускат.

# 353
Йоана от фейса:
Честно казано този кимион направо ми разби всички представи за това, че имам някакво поне нормално психическо равновесие! Мина през мислите ми като горяща топка и разклати всичко! През цялото време мислех как да забравя, че го мразя и да го приема наново като нещо непознато.. Затова всичките ми действия бяха несигурни... ужасно беше това, не искам никога повече да ми се случва! Явно трябва да работя над себе си в тази посока

Много приказки, идея никаква. И в тази посока трябва да работи явно   Mr. Green

# 354
Йоана от фейса:
Честно казано този кимион направо ми разби всички представи за това, че имам някакво поне нормално психическо равновесие! Мина през мислите ми като горяща топка и разклати всичко! През цялото време мислех как да забравя, че го мразя и да го приема наново като нещо непознато.. Затова всичките ми действия бяха несигурни... ужасно беше това, не искам никога повече да ми се случва! Явно трябва да работя над себе си в тази посока

Много приказки, идея никаква. И в тази посока трябва да работи явно   Mr. Green

Оправдава се!  Mr. Green
Виновен трябва да е някой друг - кимионът....

# 355
  • Велико Търново
Гледа ли някой Цвета по БТВ, нещо интересно каза ли?

# 356
  • София
Гледа ли някой Цвета по БТВ, нещо интересно каза ли?

Гледах го на запис. Много добро представяне. Беше направила два вида карталачки и катми.

# 357
  • Велико Търново
Благодаря. Като ми остане време, ще му хвърля едно око.

# 358
  • Испания
Разбира се, че са много стресирани. Но, според мен, когато мразиш дадена подправка и не я използваш заради вкуса/аромата ѝ, много по-лесно е да я разпознаеш сред другите, които употребяваш.

Имам пълна непоносимост към анасон, никога не купувам, никога не използвам, но няма как да го сбъркам.  Peace

Цветелина в "Тази сутрин": http://masterchef.btv.bg/video/extra-video/cvetelina-vinagi-mozh … gromen-stres.html

# 359
  • Майничка
Чудя се, как може човек да има аспирации за топ готвач и собствен ресторант и да заявява открито, че "мрази" някакъв продукт.
Сигурно всеки готвач си има предпочитания и да кажем, не толкова любими обекти, обаче така да сечеш със сатъра "мразя", "не понасям" - на това му викам аз професионално кулинарно самоубийство. Ми кажи там "не ми е в топ 5", "имам някакво предубеждение към това", "не сме първа любов с него", "не се чувствам в свои води, когато го използвам"...

Съгласна съм със smileys, че като мразиш нещо, би следвало да го отличаваш, а не да го бъркаш с нещо друго и да тропкаш с краче като тригодишно "това го мразя и няма да го ям!", без да го познаваш реално.

Общи условия

Активация на акаунт