Balea, Alverde, Catrice, Essence - 26 (Козметика от ДМ и Лили)

• 116 218
  • 752
  •   1
Отговори
# 690
  • Стара Загора
Ако някой все още не се е сдобил с нищо от Lights of Orient и има къде да погледне, в блога писах какво мисля за тъмния бронзър и червилото. Много ми харесаха!

http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.bg/2016/06/essence-lights-of-orient.html

И трите цвята от червилата са страхотни, но имам доста червени и такъв нюд, затова се ограничих само с лилавото. Blush Финиша им е матов и при мен издържат почти целият работен ден, дори след обядване остава като стейн. Heart Eyes

Скрит текст:

# 691
Останала съм с впечатление, че си много млада, около 25 годишна.

Из темите многократно е хвален серумът на Биокарите, според мен можеш да го опиташ - на добра цена е, с хубав състав. Споделяно е, че хидратира отлично, а предполагам точно това целиш, ако не се бъркам за възрастта - едва ли имаш да водиш тежка битка с бръчки.

Тайга, права си. Търся нещо леко, защото съм с мазна кожа. Доволна съм от Балеа Аква, но искам да сменя малко. Simple Smile

# 692
  • най-шареното място
Тази година избрах слънцезащита от Sundance. Кремът от Ultra Sensitive Med серията им се предлага в нова, по-лека текстура - крем-гел с фактор 30. Химични филтри, без аромат, става за лице и тяло. Пробвах го вече, добре предпазва, но си блести, въпреки че не съдържа мазнини. Обаче намерих съвет в един български блог как да се справяме с блестящите кремове за лице, били те слънцезащитни или не. Взема се с четка за пудра малко количество бяла печена хума (каолин, например на "Талодерма") и се пудри лицето. Много добре работи при мен, всичко попива, не остават никакви бели следи, има дълготраен ефект. И без това в матиращите кремове се слагат абсорбиращи агенти - каолин, пудра от ориз, тапиока и др. - защо да не си я слагаме сами? Харесва ми, че е е чисто, природно средство, и не се налага разгримиране в края на деня.  Simple Smile

Това е крем-гелчето: https://www.dm.de/sundance-sonnencreme-gel-med-ultra-sensitive-l … 010355073242.html

За тяло взех спрея им за чувствителна кожа с фактор 50, защото вкъщи сме белички:
https://www.meindm.at/pflege/shop/Sonne/Sonnensprays/SUNDANCE/SU … 2_10018912.action
И той не е парфюмиран.

Sundance има матиращ за лице 30 ф-р. С тапиока май. Не лъщи. НО пак е с нано тит диоксид.

# 693
Скрит текст:
Ако някой все още не се е сдобил с нищо от Lights of Orient и има къде да погледне, в блога писах какво мисля за тъмния бронзър и червилото. Много ми харесаха!

http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.bg/2016/06/essence-lights-of-orient.html

И трите цвята от червилата са страхотни, но имам доста червени и такъв нюд, затова се ограничих само с лилавото. Blush Финиша им е матов и при мен издържат почти целият работен ден, дори след обядване остава като стейн. Heart Eyes

Скрит текст:
И аз мисля, че червилата са добри, макар, че пробвах само нюда, много ми хареса като текстура, на моите сухи и напукани устни, направо стоеше екстра.

# 694
Скрит текст:
Тази година избрах слънцезащита от Sundance. Кремът от Ultra Sensitive Med серията им се предлага в нова, по-лека текстура - крем-гел с фактор 30. Химични филтри, без аромат, става за лице и тяло. Пробвах го вече, добре предпазва, но си блести, въпреки че не съдържа мазнини. Обаче намерих съвет в един български блог как да се справяме с блестящите кремове за лице, били те слънцезащитни или не. Взема се с четка за пудра малко количество бяла печена хума (каолин, например на "Талодерма") и се пудри лицето. Много добре работи при мен, всичко попива, не остават никакви бели следи, има дълготраен ефект. И без това в матиращите кремове се слагат абсорбиращи агенти - каолин, пудра от ориз, тапиока и др. - защо да не си я слагаме сами? Харесва ми, че е е чисто, природно средство, и не се налага разгримиране в края на деня.  Simple Smile

Това е крем-гелчето: https://www.dm.de/sundance-sonnencreme-gel-med-ultra-sensitive-l … 010355073242.html

За тяло взех спрея им за чувствителна кожа с фактор 50, защото вкъщи сме белички:
https://www.meindm.at/pflege/shop/Sonne/Sonnensprays/SUNDANCE/SU … 2_10018912.action
И той не е парфюмиран.

Sundance има матиращ за лице 30 ф-р. С тапиока май. Не лъщи. НО пак е с нано тит диоксид.
Знам го, но в няколко отзива ми попадна, че всъщност не матирал. А и не искам да се затрупвам с продукти, затова взех комбиниран за тяло и лице този път. Пудренето с хума го правя само в градски условия, на плаж или планина изобщо няма да се занимавам.  Simple Smile
Исках да си взема матиращ от аптечните марки, но в няколко, които разгледах, на първо място има химичен филтър Homosalate, който е потенциално опасен. Четете внимателно етикетите и го избягвайте.

FOUND IN: Sunscreen, Skin Care Products with Sun Protection[1,2,3,4]

WHAT TO LOOK FOR ON THE LABEL: Homosalate, Homomenthyl salicylate, HMS, HS; 3,3,5-trimethyl-cyclohexyl-salicylate

WHAT IS HOMOSALATE: Homosalate is an organic compound that belongs to a class of chemicals called salicylates. Salicylates prevent direct skin exposure to the sun’s harmful rays by absorbing ultraviolet (UV) light.[5] Homosalate specifically absorbs short-wave UVB rays, which are associated with DNA damage and increased risk of skin cancer.[6,7]

HEALTH CONCERNS: Endocrine disruption, skin absorption. MORE...

VULNERABLE POPULATIONS: Pregnant/lactating women, nursing infants, agricultural workers, and people with habitual exposures to pesticides such as at parks or on lawns.

HOW TO AVOID: Read labels and avoid products with Homosalate. Choose cream or lotion-based sunscreens with zinc oxide or titanium dioxide.

- See more at: http://www.safecosmetics.org/get-the-facts/chemicals-of-concern/ … ash.zKJq6Vmy.dpuf

За титаниевия диоксид нано четох на страницата на Алверде, че е оценен като безвреден от Европейската комисия и че увеличава поглъщането на UVA-лъчите.  Thinking Така или иначе, няма го в продуктите, които показах.

# 695
  • Вестерос
Какви са ви впечатленията от слънцезащитните масла и олио на Гарниер? Видях, че в ДМ са намалени всичките

# 696
  • Ст Загора
Скрит текст:
някой ползвал ли го е

# 697
Какви са ви впечатленията от слънцезащитните масла и олио на Гарниер? Видях, че в ДМ са намалени всичките
Моите впечатления от миналата година са повече от положителни, оставям в скрит текст ревюто си:

# 698
  • Вестерос
Много ти благодаря, още утре го купувам  Hug

# 699
  • Варна
Holly Pink,а как се справя с тена,потъмня ли?
Полезно ревю,най-вече уточнението,че не е мазен.
И аз имам светла кожа,но искам и тен Sunglasses

# 700
  • Вестерос
На самите опаковки пишеше за тен , но след като кожата е била вече излагана малко на слънце, поне на 20-ти фактор

# 701
# 702
Във Фейса ми изскочи това - Молив и очна линия - гел:

# 703
  • София
Момичета след толкова хубави отзиви за тази четка за лице на Remington реших и аз да си я взема.
Не съм събирала точки,а тук  прочетох,че може и без тях.
Отидох в нашето Лили на бул. Гоце Делчев,но момичето там ме отряза,можело без точки само на редовна цена. Stop
И сега като съм се навила за тази четка ,кажете ми моля, от къде я купя без да имам точки? newsm78
Ако все още я нямаш, опитай в магазина на ул. Веслец № 14 в София.

# 704
Момичета, препоръчайте ми крем против бръчки за шията и деколтето.От известно време наблюдавам няколко по-издайни линии в тази област?Благодаря! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт