С какво ви дразнят свекървите?- 63

• 67 475
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Най-красивата страна
Аз пък нямам нищо против ММ да разговаря по телефона с майка си.
Той се обажда 2 пъти седмично .Тя не разпитва за нас.Той я пита как е и тя започва да се оплаква.Следват пълни подробности какво е яла,къде я боли,кой филм е гледала .....
Говори само за себе си. HugНе се сеща да пита сина си как е,за мен и детето да не говорим. Hug

# 106
  • Бургас
Мълчанието е злато, нали знаете...

Има хора,дето не са алчни,та си го раздават златото.
Ако е за искане ,искам да знам всичко за близките си.Но  ако ми декламират с часове ще ми писне.Не  мога да решавам проблемите на никого.Сега ми се налага малка операция и  ми се ще да не съм сама в това както до сега. Знам,че има таксита и  всичко знам.Но...И не  е във никаква връзка със женения  син очакването ми.Да  уточня преди  да получа  наставления.
Боряна, сигурна съм, че няма да си сама. Останала съм с впечатлението, че си отгледала стойностни мъже. Съмнявам се поне един от тях да не е покрай теб. Гледай си здравето и не се тревожи  Hug

# 107
Брат ми и снахата не споделят...
Абе явно единият от двамата споделя... Wink За да стига инфо от тъщата, през твоята свекърва, та до твоята майка (и свекърва на снаха ти), значи снаха ти споделя с маминка...
Права си, пропуснала съм да уточня, че не споделят с майка ми, а снахата си ходи често.
Моята свекърва има 3600 мин към Виваком домашни телефони. Сутрин като се събуди и почва да звъни наред на бабите/ шегуваме се, че ги проверява/.
Тя е сама и в селото и хора много няма, та това ѝ е като занимавка. В нас не ѝ се получава дългото говорене, но на другите едно и също дъвчат и току създадат някоя несъществуваща случка с "разваления" телефон.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 13:04 от vasq_5

# 108
  • Countryside
Няма по-досадно нещо от непоискан съвет. А съвети, които индиректно те изкарват неспособен да се справиш със ситуацията, направоооо.... Моята свекърва ни обясняваше как щяла да дойде да помага с бебето, понеже ние дори да го окъпем няма да можем  ooooh! а да не разправям как точно ни помагаше, или по скоро пречеше. Още се чудя с какъв акъл й се вързах и се усъмних в себе си. Но ми е за урок, сега вече подобни рефрени пропускам покрай ушите си или питам контра въпрос.

# 109
Купихме лятна количка на малката, че другата ми е много тежка вече и се започна с глупостите. Понеже не стои изправена, а си се изхлузва както обикновено "щяла да получи гръбначно изкривяване". Какви ли диагнози не му постави С на това дете  ooooh! Аутизъм щеше да развие като беше на няколко месеца, защото я оставях да плаче като виждам, че е инат какво ли не беше.... Много се ядосвам вече и ще й скръцна...
Това ми е любимото, някой да се изживява като лекар и да обяснява непрекъснато как нещо не е наред.

# 110
Котаранка,не бой се ! Няма да се изкриви детето,ще свикне с количката и всичко ще е наред !
Боряна,от сърце ти пожелавам всичко леко да мине и вярвам ,че няма да си сама.Задължително уведоми обаче синовете си,не ги жали (заото те познавам и знам ,че ако има как - няма да им кажеш)!
Мойта свеки ме е зачекнала от известно време по една тема ,дето хич не й влиза в работата ,ама ...малкият ми син не е забелен докрай ()да не кажа хич ,мъжките майки знаят за какво говоря).С баткото не съм имала проблем ,хем първо дете,до година и нещо бяхме забелили докрай.Но пусто това е друго ,не става и не става.За себе си съм взела решение да изчакам.Да,ама не .Тя изобщо не знаеше за какво става въпрос (защото нито един памперс не е сменила като беше бебе ,нито веднъж не го е водила да пишка),но ММ незнайно защо я уведомил ,че "не съм свършила тази работа" #Cussing out Всяка седмица ме пита,кара ме да го водя на лекари ,тя с нейните деца какво била правила...аман вече !

# 111
  • при късмета
Данче, мъжа ти е за бой. На нас педиатърката като ни обясняваше какво трябва да се прави, направо си каза, че е добре да го прави таткото при къпане. Така или иначе той го къпеше, та при нас нямаше никакъв проблем. Направо към есе объна и започна да обяснява и показва, на консултации само проверяваше как е положението. Остави я свеки, нахокай мъжа ти и преди да си го повлякла по доктори първо с педиатъра се консултирай. Кажи й, че си го водила вече само да миряса

# 112
Не знам дали такова поведение е точно желание за контрол.
Моята С ми е много далечна "по кръвна група" като разбирания и поведение, но и майка ми с годините взе прави неща, за които преди съм можела да се закълна, че не би ги казала.
Давам пример. Прибира се майка ми от гости. Ние сме вечеряли и се приготвяме за лягане. Пита вечеряло ли е внучето. И то с един звънък приповдигнат тон, като че ли е някакво събитие за отбелязване. Всъщност иска да и кажем какво е яла. Аз отказвам да вляза в схемата, отговарям косо, че тази вечер сме решили да я оставим гладна. Сатава и неприятно.
Друг пример. Приготвяме се за лягане, хлапето вече е по пижама. Майка ми пита "ти ходи ли до тоалетна". Защото детето наистина все спестява ходенето до тоалетна, да, но мен ме дразнат тези въпроси.
Затова бях издала декрет, щом аз съм вкъщи, аз правя забележки, възлагам ядене, миене, лягане, давам лекарства и т.н. Неприятно е за срещния, да, но по друг начин няма оправия.
За споделянето ... е същото. Няма лични и нетолкова лични неща сякаш. И няма недаване на съвети и немесене от отсрещната страна. Щом заобясняваме какво точно му е на детето, че е в болнични и с какво го лекуваме, промерно и ... отваря се вратата за коментари и от там и за съвети.
Изобщо влезеш ли в "обяснителен режим" дори и за едното ядене да е вече си в "схемата".
Има много да уча още как да го избягвам, много. Шапка свалям на хора, които могат да отговорят само "благодаря, добре сме" и точка! На мен често ми е неудобно така да ги режа бабите ииии си бия главата.

# 113
  • Варна
Аз отказвам да вляза в схемата, отговарям косо, че тази вечер сме решили да я оставим гладна. Сатава и неприятно.
Хахаха, и аз вече два-три пъти използвах този подход, като не вдяват, че задават тъпи и безсмислени въпроси. Единия път на въпрос на майка ми "Ауууу, кой те одраска така бабо по нослето?" отговорих "Аз." За момент се втрещи, после се разсмя. Втория път на въпрос от страна на свеки "Защо реве?" отговора беше "Набих я."  Shocked
Не знам дали им става неприятно, но аз със сигурност не го правя с лоши чувства... Wink

# 114
  • София

Друг пример. Приготвяме се за лягане, хлапето вече е по пижама. Майка ми пита "ти ходи ли до тоалетна". Защото детето наистина все спестява ходенето до тоалетна, да, но мен ме дразнат тези въпроси.
Затова бях издала декрет, щом аз съм вкъщи, аз правя забележки, възлагам ядене, миене, лягане, давам лекарства и т.н. Неприятно е за срещния, да, но по друг начин няма оправия.

Мисля си, че решението е, да изгониш бабата и да си вземеш котка.
Няма да говори, няма да заема много място и няма да се интересува от детето ти.

# 115
Мисля си, че решението е, да изгониш бабата и да си вземеш котка.
Няма да говори, няма да заема много място и няма да се интересува от детето ти.[/size][/size]
Да, за някои хора изглежда така, знам. Просто хората са различни и имат различни разбирания, усещания, потребности.
Няма да забравя колко щастлива беше най-добрата ми приятелка, когато нейната С за пръв път беше отишла у тях в тяхно отсъствиеи без да я молят или поръчат, беше обрала по стаите каквито дрехи прецени, че има за пране, беше опрала и проснала.

# 116
  • София

Да, за някои хора изглежда така, знам. Просто хората са различни и имат различни разбирания, усещания, потребности.
Няма да забравя колко щастлива беше най-добрата ми приятелка, когато нейната С за пръв път беше отишла у тях в тяхно отсъствиеи без да я молят или поръчат, беше обрала по стаите каквито дрехи прецени, че има за пране, беше опрала и проснала.
Така е- различни са, но е добре да останат хора.
Дори и животните комуникират помежду си, не се разминават като борчета в бърлогата.
Защо не я дадете бабата в старчески дом- там ще има с кого да си говори, а на теб няма да ти пречи.

# 117
Данче, остави детето на мира, не се забелва! Това е грешна практика, която съществува май само у нас! Не пипай нищо, освен ако вече не си направила проблем и ще трябва хирург. Забелена пишка е нужна само и единствено за секс, нормално се смята, че до пубертета сами ще я свършат тая работа. Има една хубава статия на проф. Бранков, детски хирург. Сори за спама, ама се ядосвам на тая тема.
Боряна, дано всичко се нареди при теб  Hug И аз като Джули си мисля, че имаш достойни синове и няма да те оставят без подкрепа!

# 118
  • София
Данче, остави детето на мира, не се забелва! Това е грешна практика, която съществува май само у нас! Не пипай нищо, освен ако вече не си направила проблем и ще трябва хирург. Забелена пишка е нужна само и единствено за секс, нормално се смята, че до пубертета сами ще я свършат тая работа. Има една хубава статия на проф. Бранков, детски хирург. Сори за спама, ама се ядосвам на тая тема.
Боряна, дано всичко се нареди при теб  Hug И аз като Джули си мисля, че имаш достойни синове и няма да те оставят без подкрепа!
Не съм убедена, че е така.
Ако не се забели навреме, започват сиренясвания, възпаления, миризма, членът визуално стои малък и оперативното цепване е много по- травмиращо за голям човек, отколкото за бебе.

# 119
Така е- различни са, но е добре да останат хора.
Дори и животните комуникират помежду си, не се разминават като борчета в бърлогата.
Защо не я дадете бабата в старчески дом- там ще има с кого да си говори, а на теб няма да ти пречи.
Simple Smile
Не съм искала съвети по повода. Нито смятам да отговарям на  поста ти.
Споделих мое мнение и преживявания по темата. Толкова.

Общи условия

Активация на акаунт