Вие драги свекърви ако си нямате свой личен живот , интереси и хобита,продължавайте да се месите в живота на децата си. Аз и жена ми сме изключително свободолюбиви и достатъчно големи.Не налагаме наши правила в нечии чужд дом , просто си пазим личната независимост. Живеем на принципа "Аз не преча на никой и не му се бъркам за нищо-изисквам същото" Толкова ли е трудно? Толкова много ли искаме?
Нищо, че сте любезни един с друг.
И в тоалетната трябва да се изчаквате, и в банята.
Гости като решиш да поканиш, дали искаш разрешение, или демонстрираш независимост?
А, с личния живот на майка ти, как стоят нещата?
Тя трябва ли да ти каже да излезеш, че ще има гости?
Не ми говори, че никой на никого не се бърка в живота, заврени под един покрив.
И както гледам- прекопирал си едно към едно теорията на най- върлите представителки на сектата " мразим свекървата"!
Нямало да дадеш на майка ти да види внучето- ама що си мислиш, че тя ще скочи от 15 етаж от отчаяние?
Нямало да я погледнеш, да си продавала апартамента и да си намерела кой да се разправя с нея- ами, ако синът ми така ме " обича", ще продам жилището, ще си избера старчески дом и ще знам, че ме обгрижва обучен персонал, пък и някой дядо може да си харесам.

Понагоре съм написал че майка ми твърдо настояваше да се върнем в апартамента. Защото това бил и наш дом. Моята майка разсъждава така ,вие ако сте егоистки ,това е друг въпрос.
За да не се чувстваме като някакви натресли се на готово персони направихме ремонт за около 7 хиляди лева. Нямам никакви претенции към личния живот на майка си.Съобразяваме се. Ние си каним гости изключително рядко ,те с баща ми също. Това е временно положение. Ще се изнесем до година-две. Ако през този период майка ми ме шантажира с това че съм в нейния дом ,много жалко. Вие явно бихте го направили.
Ти казваш "ако сина ми така ме обича". Ами мене майка ми така ли трябва да ме обича ,да не зачита личния ми живот и личното ми мнение. Да не зачита личното ми пространство. Ако вашите синове са "мамини златни" аз не съм.Въпрос на характер.
Майка ми си е майка ,тя е най-свещената за мене ,не бих я наранил никога , просто начертах граници. Ако тези граници бъдат преминати-просто ще се изнеса ,но тя никога няма да ме постави в тази ситуация.