Отговори
# 375
Dados много ти благодаря

# 376
Кити, а симптоми имаш ли? Понеже ако нямаш и само на микробиологията излизат, я си свиркай и не се занимавай...
Теченение нямам или поне не усещам нещо необичайно, но усещам сърбеж и парене от време на време.  Sad
Кандида глабрата чувствителна на всички антимикотици и в същото време не минава?  #Crazy
Не усещам и проблеми с имунитет, за щастие тази година имам само едно възпалено гърло зимата беше.
Сега в момента не знам дали я имам, утре вероятно ще ми вземат секрет за микробиология.
А антимикотиците ми действат като бонбони тик так - никак...  Sad

# 377
Момичета добрички , аз малко се отнесох и не писах. Имам извинение  Grinning ходих по гости. Стана месец от конизацията ми, чувствам се добре, а това е защото вие ми дадохте успокоение за много неща. Сега да питам друго  Grinning Кара ми се колело , дали ще има проблем или трябва да изчакам още. Иначе се пазя и съм като принцеса.На всички много цунки мунки и само хубави моменти.

# 378
Карай си спокойно колелото  Hug

# 379
Карай си спокойно колелото  Hug
Супееер, благодаря ти  Hug Hug Heart Eyes

# 380
Момичета, за съжаление при мен още се виждат изменения по шийката с колпоскоп. Sad То за 20тина дни било и малко времето де. Взеха ми цитонамазка и изследване на чпв. За гъбичките нищо, даже и микробиология не ми взеха, евентуално чпв отслабвал имунитета и затова имало гъбички. Явно вече нищо не може да се направи за тях. Лекарят не знае какво да прави, каза, че вероятно тези изменения ще изчезнат и сами, ако се засили имунитета и може да изчакаме няколко месеца, другият вариант е знаете какъв операция. Сега нямам никакво лечение, освен кориолус и гинофилус глобули с лактобацили. И не се знае дали са се махнали гъбите.

# 381
Лекарят не знае какво да прави
А дали не е време да смениш лекаря  Thinking

# 382
  • София
kiticat за един месец няма как да изчезнат измененията. Лечението с кориолус се провежда за 6 месеца до колкото знам.
Това че чпв отслабва имунитета и затова има гъбички.... не знам до колко ми звучи сериозно. Когато ми откриха ЧПВ и Candida масово, както и ниски лактобацили, първо се борихме срещу гъбите и после срещу вируса. Той атакува по-силно когато е нарушен локалния имунитет, а едни гъбички и нарушена флора могат да доведат именно до това. Това е което знам от моите лекари. Изчакай си цитонамазката, а след това се прави и биопсия, за да се види дали има нужда от конизация. Няма  нищо страшно, важното е да се лекуваш. Намери си лекар, на който се доверяваш! Hug bouquet

# 383
Лекарят не знае какво да прави
А дали не е време да смениш лекаря  Thinking
Със сигурност ще се консултирам и с друг. Защото определено има противоречия в моето лечение. Миналия път уж нямаше смисъл от цитонамазка, направо биопсия, а сега цитонамазка, но за биопсия не се знае има ли смисъл и направо интервенция. Последната ми цитонамазка е още от декември и е 1 гр., но сигурно не е взета точно от мястото и не е показателна. Ох не знам вече, аман. Да не говорим за притеснението, стана ми много лошо в кабинета, пречерня ми, започнах да треперя. И в същото време имаше някаква специализантка явно, та лекарят се занимаваше и на нея да обяснява и тя ми гледа красотите, говорят си най-спокойно де, а аз едвам не припаднах там.
За гъбичките всичко съм опитала вече, нищо не помага, не е като да не съм се лекувала.

# 384
  • София
kiticat, а ти за микоплазми/уреаплазми изследвала ли си се някога? Извинявам се, ако вече си го писала по-напред в темата. Микоплазмите предизвикват и гъбички, отделно предизвикват и появата на малки участъци с левкоплакия по шийката. Дори аз като имах микоплазми лекарката го позна само по вида на шийката ми, а после и теста излезе положителен.

# 385
kiticat, а ти за микоплазми/уреаплазми изследвала ли си се някога? Извинявам се, ако вече си го писала по-напред в темата. Микоплазмите предизвикват и гъбички, отделно предизвикват и появата на малки участъци с левкоплакия по шийката. Дори аз като имах микоплазми лекарката го позна само по вида на шийката ми, а после и теста излезе положителен.

Изследвана съм само веднъж декември, но ще го повторя, щом е така.  Thinking
А при теб оправи ли се левкоплакията след лечение на микоплазмата?

# 386
  • София
Ами май не се оправи защото след това ми третираха шийката със Солкожин, но това беше преди доста години, много преди да родя и тогава нито съм имала понятие от тези неща, нито пък ми е идвало на акъла, че друг лекар може да е на друго мнение, просто слушах и изпълнявах. Иначе си спомням, че тогава бях 1-ва група на цитото, но въпреки това лекарката не хареса разни участъци по шийката и ме третира 1 път със Солкожин, след това доста години всичко беше наред и чак сега, вече след раждането, имах разни изменения. А за микоплазмите най-доброто изследване е PCR (ДНК) тест с цервикален секрет, но щом декември не си имала, едва ли ще имаш и сега.

# 387
Ами май не се оправи защото след това ми третираха шийката със Солкожин, но това беше преди доста години, много преди да родя и тогава нито съм имала понятие от тези неща, нито пък ми е идвало на акъла, че друг лекар може да е на друго мнение, просто слушах и изпълнявах. Иначе си спомням, че тогава бях 1-ва група на цитото, но въпреки това лекарката не хареса разни участъци по шийката и ме третира 1 път със Солкожин, след това доста години всичко беше наред и чак сега, вече след раждането, имах разни изменения. А за микоплазмите най-доброто изследване е PCR (ДНК) тест с цервикален секрет, но щом декември не си имала, едва ли ще имаш и сега.
Мерси за мнението. Сега прочетох повече за нея - вероятно нямам, защото съм пила антибиотици, на които тя е чувствителна и би трябвало да се е повлияла.
Ох, няма да пиша повече и да разводнявам темата. Каквото, такова.

# 388
Момичета, виждам, че в момента има ваучери в офертомат за колпоскопия в Щерев (д-р Иван Димитров преглежда), Инвитро център д-р Йосиф Димитров (д-р Ибрям Ибрям) и в Медкрос (д-р Иванка Щърбанова).
Кой лекар ще ми препоръчате да избера?

# 389
  • София
Иван Димитров от Щерев, тук сме няколко негови пациентки, част от нас са се оперирали при него.

Общи условия

Активация на акаунт