Отговори
# 615
  • Стара Загора
Ох и аз съм така 2/3 ми махнаха от шийката преди година.Сега влезнах в 4 месец и ще ми правят серклаж много ми е притеснено

# 616
Абе да ви питам, този ли д-р Иван Димитров хвалехте?
http://shterevhospital.com/about/%D0%B4-%D1%80-%D0%B8%D0%B2%D0%B … 1%80%D0%BE%D0%B2/

# 617
Да.
Аз първия път не бях във възторг, но от втория преглед съм доволна.

# 618
  • София
Да.
Аз първия път не бях във възторг, но от втория преглед съм доволна.
Интересно, и аз така.....
Мисля че е компетентен, и в случая това, че е млад е в плюс...

# 619
  • в Низината
Питането ми е за д-р Ганчева, за която съм чела доста положителни неща в тази тема.

Каква е цената на прегледа при нея с колпоскопия и цитонамазка? Течна цитонамазка ли взима или обикновена, защото мен ме интересува течната? Преглежда само в кабинета си, нали? А после, ако има нужда, къде насочва? Тя работи ли в някоя болница?

# 620
За Ганчева звънях за час преди 2-3 седмици и ми казаха, че ще записва чак септември месец за прегледи.

# 621
Мерси за отзивите.

# 622
  • в Низината
За Ганчева звънях за час преди 2-3 седмици и ми казаха, че ще записва чак септември месец за прегледи.

Леле..  Shocked Вече сигурно и за тогава няма да има часове. Добре. Благодаря ти, kiticat! За д-р Росен Билчев от клиника Щерев имате ли впечатления?

# 623
  • София
Аз съм била при д-р Билчев, в Щерев, преди да ме пренасочат към д-р Иван Димитров. В кабинета му няма колпоскоп. Иначе ми направи много добро впечатление. Спокоен е, обяснява, опитва се да ти обърне внимание и наистина да се запознае с пациента. Това е което мога да споделя, била съм само на един преглед при него.

# 624
Здравейте, отдавна не съм  писала, но чета коментарите редовно, просто изчаквах да ми излязат всички резултати, за да ви помоля да ги коментирате. Ето ги и тях:

Вагинален секрет с антибиограма:
Левкоцити: умерено, Епителни клетки: единични/поле, Лактобацили: Намалено количество. Култиура: Не дава развитие на бактерии и Кандида

ТБ Цитология и тест за ЧПВ с генотиризиране за високорискови щамове (лекаря каза, че е излишно, но аз настоях, защото го отлагах години и исках да знам със сирурност дали го имам, просто за мое спокойствие или неспокойствие  Simple Smile  :
1.Проба - достатъчно материал, Ендоцервикални клетки , метаплазия (отбелязани с тикче).

2. Категории:
NILM, намазни, отрицателни за интраепителна лезия илим злокачествени
Клетъчни промени, свързани с възпаление (тикче).

В графа аномалии на епитела няма нищо и при плоскоклетъчен и при жлезист.

3. Препоръки и предложения:
Повторение: след 1г (тикче)

4. Заключение:
Реактивни клетъчни изменения, свързани с възпаление. Отрицателна назюмазка за имнтраепителни или злокачествени лезии. Пепочръчва се повторна намазка на Пап теста след 1 г.

За ЧПВ: Генотипизиране висок риск:

Цервикални клетки:
ЧПВ 16 - не се доказва

ЧПВ 18  - не се доказва

ЧПВ Други завишен риск (31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66, 68) - не се доказва.

От колпоскопа беше: маточна шийка конична, ерозио коли утери, йод - негативна зона, циркулярно около каналис цервикалис, колпоскопски данни за левкоплакия по долната устна, матка леко уголемена.аднекси, двустранно  - б.о.

Какво излиза ега, е нямам ЧПВ, или поне не е от тези гадните? А тази '' раничка откъде тогава се е взела вече толкова време?

Само искам да помоля момичето, което каза, че се лекува  от хормони с таблетки и билки да напише тук или налично, ако е по - удобно за нея, повече за тях, че и азимам този проблем, за да обменим опит.   Laughing Благодаря предварително.

Скоро ми предстои да отида при лекаря за втори преглед и коментар на резултатите. Той предлагаше биопсия и конизация, но за 2то смятам, че е излишно поне засега. Има нещо вярно в това, че като чели ги правят профилактично лекарите вече тях.  Както ми каза един пулмолог тази пролет за антибиотиците ''Ние няма как да разберем една инфекция дали е от вирус или бактерия, даже и чрез кръвни изследвания, та ги изписваме тях за всеки случай него, така профилактично, като за застраховка, за да не се се усложните''.  Де бе , да! Аз тогава станах много по - зле след антибиотика колкко от описаните ефекти в листовката се появи не е за вярване направо... , защо бях хванала вирус, а той не се влияе от тях. Както и да е...
Много дълго стана отново, съжалявам. Желая топло и усмихнато лято на вички!  Hug

# 625
  • София
Питането ми е за д-р Ганчева, за която съм чела доста положителни неща в тази тема.

Каква е цената на прегледа при нея с колпоскопия и цитонамазка? Течна цитонамазка ли взима или обикновена, защото мен ме интересува течната? Преглежда само в кабинета си, нали? А после, ако има нужда, къде насочва? Тя работи ли в някоя болница?
Прегледа при Ганчева е 60лв.,включва обикновена цитонамазка,колпоскоп и вагинален ехограф.Ако искаш взима и материал за течно-базирана,но я носиш сама в Геника и я плащаш на място в лабораторията.Записват за септември,защото август е отпуска. Peace

# 626
Момичета, побърквам се вече. Незнам вече има ли проблем, няма ли, аз ли излишно се тревожа. От януяри месец периодично между циклите ми се появява слуз с кървави жилки. Има я само по салфетка. Единично. Ето днес пак. Извинявам се, че така образно описвам всичко, но след тоалетна при забърсване по салфенката остана слуз с кръв вътре. Само това и после нищо. Януари си пусках цитонамазка. 2гр. Април пусках още една в Геника 2в група и колпоскоп - чист. Заради това В в групата изпих куп антибиотици. Края на юни бях на контролен преглед. Пак ме гледа на колпоскоп и на вагинален ехограф. Нищо. Ами каква е тази кръв тогава. Случвало ли ви се е нещо такова?

Здравей, виждам, че вече са ти отговорили, но да кажа и аз. Имала съм го този проблем преди. При мен беше слуз леко бледожълта с една тънка дълга нишка бледочервена като конец/капиляр по продължение на слузта. Може да е инфекция, аз тогава имах такава или от хормони според мен, но не твърдя, че съм права, другите може да дадат по - точен отговор.  При мен се появяваше след секс понякога и също имах и силни болки по врем е и след ек също, като парене и протриване чувствах. Тогава бях и с твоя Пап резултат, но не са ми лекували възпалението. За инфекцията ми даде някакви глобули да слагам и пих хапчета за няколко дни, но вече не помня какви бяха, защото беше преди 6 - 7 години. Моя съвет е да си видиш хормоните, за да е зацапване от тях или пък да искаш изследване на екрет, най - добре течно базиран, както гледам изследването сега там се изследват и за гъбичкибактерии и др. и микроорганизми, може да е нещо такова..., но отново казвам има много по - наясно тук момичета от мен.

И да използвам да попитам и за мен. От няколко месеца имам леко кафеникаво зацапване преди цикъл няколко дни се появява и спира след цикъла, който също стана доста оскъден и със светла кръв, ане тъмна и съсиреци, както беше преди. Дали според вас са хормоните или е раничката? Лекарката ми отговаряше само с вдигане на рамене на въпроса, дано не забравя да попитам моя лекар сега. Имам и нещо като парцалчета в урината понякога, главно сутрин или ако няколко часа не съм ходила до тоалетна. Бели на цвят са и малко приличат на пресечен белтък на яйце, съжалявам, че се изразявам толкова образно, но това е най-близкото като описание. Резултатите от урината са ок, макар, че пеха е 5.5, което е по- скоро киселинно... Но предполагам, че е от бялото течение, което имам или бактериалната инфекция, която незнайно как изчезна от един цикъл до друг и от един преглед до следващия, както и резулатът от намазката, разбира се, не знам вече... Rolling Eyes

За капак за 1 месец ми излиза 2 пъти херпес на долната устна, минава ми за около седмица без да му правя нищо. Като чета тук, май и аз си го нося този вирус в мен, излизал ми е преди много, много години веднъж ...  Честит да ми е!  Laughing

# 627
Орхидеяблу, не се тревожи, познавам жени, които са били със серклаж и са родили съвсем нормални и здрави бебета. Бог да ви пази и всичко да е наред!
Това, че си  с ЧПВ нищо не значи. Имам познати с ЧПВ високорискови без проблем с шийката и такива, които не са носители на вируса, а са с ПАП 4 и цин 3 и т.нат.
Момичета, имам час при Карагьозов за 15 август и има шанс да не мога да отида. Запазих си го февруари. Ще го предложа на някоя от вас, ако установя, че няма да мога да стигна до него.

Поздрави

# 628
Аз съм със скалпелна конизация, бяха ми казали че ще износя със серклаж, иначе не.
Износих без серклаж, резултата обикаля с проходилката и беснее.
Просто ми казаха че самата конизация е направена много добре и не се налага да ме шият.
Но родих със секцио, първо заради шийката, и второ заради ЧПВ-то.

# 629
Браво за малкото човече в проходилката.
Аз нямах проблеми с шийката преди да родя, а едва успях да износя бебето. С много лежане и треперене от 4-5 месец до първата седмица на 9 ти. И накрая родих точно на термина.
А сега със скъсената шийка не знам какво ще правя, уж на мен са ми махнали 1/5 от шийката, но ще видим. И аз си мечтая за второ дете, ако е рекъл Бог.

Общи условия

Активация на акаунт