Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 296
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • тук и там
Аз продължавам със неуспешните покупки.. SadСлед Градините на господин Ли на Ермес,който е със трайност точно 30 минути реших да купя подарък на моя близка и съответно и нещо за мен.Шанелът който Денси препоръча го нямаха,а и вече не ми се носеше цитрус..Та се хвърлих на Булгари,като нещо познато и безопасно за мен(Булгари ми стои на моята кожа-ползвала съм почти всички,не се е случвало да не ми отива).Новият Кристал ми мирише много силно на праскова,най-вече това усещам,пробвах и Goldea-замириса ми на нещо много познато,приятно  и ми хареса..Сладникав и по-скоро вечерен аромат,ориенталски-обаче ми беше приятен.Така и не можах да се сетя от къде ми е познат ароматът.Докато не го купих и не се прибрах в къщи..И така -познатото се оказа това,че имам едно олио за баня,което на  почти 100 процента докарва ароматът на Булгари-olioto e Kneipp-Tresor de beaute.цената на олиото не си я спомням,но едва ли е повече от 15 евро-за 200мл.За Goldea платих 53 евро за 25 мл..На мама  купих DKNY Gold.Сега се чудя дали да не разменя парфюмите,още са със опаковката,не съм ги отваряла-тя и без това си пада по сладникави,или да си я нося тази Goldea? Mr. Green
Между другото,във търсенето на парфюмът който ми препоръча Денси,обърках рафтовете и помирисах някакъв зелен на цвят на Диор...И той ми хареса,защото ми навяваше някакъв спомен,нещо познато...Е,добре че направих веднага асоциацията и се сетих-миришеше ми точно на лимонови резенки..То верно-аромат от детството,но  предвид цената... #Crazy

# 151
Познаваш ли DKNY Gold? Защото той е липов чай, ама липата е престояла във водата една седмица и не е най-свежата липа на света. За майки може и да става, ама на теб не съм убедена че ще ти хареса, защото не е лесно харесващ се аромат. Тъй като пазаруваш в евро, вероятно си в чужбина. Не можеш ли да я върнеш тази Goldea, щом не ти е харесала. По белите светове поне може да се връщат парфюми, дори и отворени... 

# 152
  • тук и там
Goldea ми хареса,за това я купих.Явно ми допада ароматът,щом имам в къщи и олио със индентичен аромат,а предвид това колко време избирах парфюм-явно ме е грабнала със нещо.Стои ми добре-като всяко Булгари.Майка ми няма претенции за аромати-всичко носи. Mr. GreenДоядя ме че пак дадох пари,за нещо което имам-било и олио...Мога да го върна без проблем,но вече май не ми се занимава със парфюми..Аз като отида да си купувам парфюм,все едно си избирам кола,толкова време ми отнема...DKNY не съм носила никога,но не ми пречи да опитам-хареса ми на пръв поглед,за това го взех-но предвид това,че вече обонянието ми  се беше замаило от пробването на парфюми,не знам до колко и какво усетих. За любителите на Goldea-ако им допада този парфюм,да знаят,че със  олиото на Кнайп ароматите са почти едно към едно. :peace:DKNY наистина мирише на чай от липа. Simple Smile
Зеленият Диор който ми миришеше на кутия със лимонови(портокалови) резенки се оказа
Dior Escale à parati. Simple Smile

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 07:18 от Kaisia

# 153
  • София
В това променливо време, аз метнах розите.. в един момент ми бяха поомръзнали явно, защото дълго време не бях носила нищо "розово" освен Rose Ikebana (а пък тя не е най-типичната роза на света нали  Laughing). А сега явно гладът за рози ме е подгонил с пълна сила, защото от една седмица въртя само рози - от тази на Пол Смит (която пък взе, че свърши), сватбената Аура на Сваровски, Галиано ЕДТ и естествено Rose Amazone и Rose Ikebana (закъде без тях  Blush). Та така, розово ми е Heart Eyes

Да напомня и че събираме пак сетче(та) Ермесанси. Ще ходя натам вероятно на 26-ти, но както обикновено е добре да сигнализирам на моята мацка в бутика няколко дни по-рано (ако случайно нещо липсва, да го набавят своевременно). Та ако някой има някакви спешни и неотложни желания в тази посока, сега е моментът да сподели без бой  Hug

# 154
  • на терасата
Днес изрових една забравена пробичка на Azzaro Twin. Той бил много мой, как не съм му обърнала внимание досега?! Муск и ирис, кремест, женствен... И много му отива днешния мрачен ден  Heart Eyes

# 155
  • Чукарландия
Моля за мнение, ако някой познава Quizas, Quizas, Quizas Pasion Loewe. Hug

# 156
  • София
Имам нужда от помощ - искам да избера между Cruel Gardenia на Герлен и Gardenia на Шанел.Второто съм тествала миналата година и по спомен ми хареса много, а първото теставах вчера и направо ми отнесе главата.
Пробвах новата Момина сълза на Герлен и е прекрасна, нежна, омекотена, "озеленена"  Heart Eyes, но цената й е направо мъъъка и ужас, поне за мен.

# 157
  • Франция
Йоан Владимир, разкажи ми повече за Nicolai Parfumeur Createur  Praynig Немците са обявили http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Ni … r-Homme-9018.html за един от най-добрите мъжки парфюми, и любопитството ми към него е безкрайно. Надявам се да се включиш с твоите страхотни описания.
Hug
Nicolaï Parfumeur Createur е парфюмната марка на Patricia de Nicolaï Simple Smile За първи път чух за тази жена от Лука Тюрин, който в стария си блог беше писал, че ако управителите на Guerlain имат поне малко мозък в главите си ще назначат мадам де Николаи за свой парфюмер, ще откупят всичките й творения, ще изхвърлят две трети от собствените си бъркочи и така ще върнат на Guerlain блясъка и водещото място в парфюмния свят, които марката е имала преди сто години.

Patricia de Nicolaï е всъщност Герлен, тя е внучка на Пиер Герлен, племенница на Жан-Пол Герлен и ако гените изобщо имат значение, то в нейните вени тече парфюм. Но дори гените да нямат значение, тя е израснала в семейната им къща в Париж, заедно с няколко поколения парфюмери. Завършва химия и после изучава парфюмно изкуство в прочутата школа за парфюмери във Версай, обаче вместо да я вземат на работа, чичо й и другите управители на Герлен по онова време проявяват първобитен сексизъм - не можело жена да бъде парфюмер на Герлен и изобщо жените в семейството не бивало да работят  Rolling Eyes
Патрисия си намира работа в Givaudan, където известно време е асистентка на София Гройсман и двете заедно създават Трезор на Ланком. После разработва и представя собствен парфюм - Number One - за който спечелва годишната награда за най-добър парфюмер на Société Française de la Parfumerie (френската асоциация на парфюмерите), една от най-младите носителки на тази награда и първата жена, която я печели. Уви, обаче за нея продължава да няма място в семейната компания  Close и затова с финансовата помощ на съпруга си тя решава да основе собствена парфюмна къща Parfums de Nicolaï.
Още първите парфюми, които създава и лансира, са смятани за абсолютни шедьоври и до днес имат репутация, сходна с тази на старите герлени - това са Number One, New York, Nicolaï Pour Homme и Odalisque . Pour Homme е вече спрян от производство, но другите все още са налични. Оценявам всичките като изключителни, но са и всичките създания на своето време, т.е. за повечето хора днес са непоносимо ретро. Като цяло, за да опознаеш нейните парфюми наистина, както и класическите аромати на Герлен, не става само с пробване, трябва да ги носиш, да живееш с тях, да ги оставиш да се сливат с тебе. Аз нямам никой от тези първи шедьоври, затова и ще се въздържа да ги описвам.
От нейните парфюми имам и нося три:
Eau d`Ete
http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Eau-d-Ete-8406.html
Това е най-старият от летните й води, които все още са в продажба, и звучи определено ретро, много шипрово, носи ми усещане, сходно със старите зелени шипри. Основните нотки са две: зелен бергамот, омекотен с канела, ако изобщо е възможно да си представите такова нещо, изключително нестандартен аромат, много освежаващ и същевременно много уютен и приятен за носене. Харесвам много също и L`Eau Mixte, а също и новия тропически L’Eau Corail, мисля в най-скоро време да ги приютя за лятото Simple Smile
Rose Pivoine
http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Ro … Pivoine-7174.html
Този абсолютно непретенциозен на пръв поглед цветен букет толкова много да ми харесва и така да ми е влязъл под кожата, че обмислям дали да не се сдобия с разфасовката от четвърт литър. Изключително приятен, изключително фин и елегантен, слива се с носителя и го допълва, увива като копринена тъкан, без да досади или да се натрапи нито за миг.
Изобщо, онова, което мадам де Николаи предлага и което адски много ми липсва в съвременната парфюмерия, това е концепцията за френски финес. Всичките й творения са много добре балансирани и много елегантни, много удобни за носене, а този божур (не е роза) е абсолютният ми фаворит.
Musc Intense
http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Mu … ntense-16417.html
В едно интервю мадам де Николаи признава, че това е бил най-трудният за създаване парфюм и с това привлече вниманието ми към него. Не се бях сблъсквала с летен, плодов мускус, много лек, като пяна от мехурчета и обвит в сочна круша. Наистина е много нестандартен и само той понякога ме притеснява (аз съм капризна на мускуси), но пък е уникален като композиция.
Правило при нейните парфюми е, че никога ароматът не отговаря буквално нито на заглавието си, нито на описаните нотки, винаги има изненада, може би невинаги е приятна  Mr. Green Друго характерно, което забелязвам, е, че на кожа и на носене са много по-богати и по-красиви, отколкото на блотери.

# 158
  • Чукарландия
veka, нима си открила някъде изгодно Cruel Gardenia? Сподели, ако може. Hug

# 159
И аз по едно време много се вълнувах от гардении, но така и нищо не придобих. Туберозата в шанелската ме плаши, но тя си ме плаши по принцип. Само в Хипнотичната отрова я понасям, но и там ме дразни понякога.

Йоан Владимир, много интересно  Hug
Изключително ми е любопитен този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Fig-Tea-2037.html

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 12:00 от fata_morgana

# 160
  • Франция
Йоан Владимир, много интересно  Hug
Изключително ми е любопитен този:
http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Fig-Tea-2037.html
Пробвала съм го само на блотер и от блотера не беше смокиня категорично, или поне не смокините, с които сме свикнали. Надделяваха други плодове (бих казала кайсия), и то толкова отчетливо, че консултантката в бутика обеща да пита Мадам де Николаи какви други плодови нотки има в букета Simple Smile Много сочен и плодов на пръв поглед, но съм сигурна, че ако се носи, ще покаже много повече нюанси и ще има изненади.

# 161
А тубероза в Шанелската гардения? Няма такова нещо за мен там. Страхотна е тази Градения, за моя вкус е най-добрата и природна, но е доста нетраен парфюма. Ако това не притеснява при цената, аз си го имам и нося често.
Крюелата е съвсем различна. Ама нищо общо, нищичко.

# 162
  • София
veka, нима си открила някъде изгодно Cruel Gardenia? Сподели, ако може. Hug
В бутик на Герлен го открих, не зная къде има изгодно.

# 163
  • на морето
Моля за мнение, ако някой познава Quizas, Quizas, Quizas Pasion Loewe. Hug
Стилен и женствен аромат, с прилична трайност, като цяло се усещат горски плодове и малко цветя. Peace
Ако те интересува отливка или цял, имам го за размяна Grinning

# 164
  • Чукарландия
Благодаря за отговорите, Момичета! bouquet

Общи условия

Активация на акаунт