Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 278
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Ще има нов фланкър на Орхидеята на Том Форд Orchid Soleil през юли.
Ето парфюмно вълнение и за мен това лято Party С най -голямо удоволствие ще го дочакам за проба. Да я видим тази тубероза укротена ли ще е или разочароващо крещяща.  Но аз вярвам в  шедьоврите на ТФ - обичам го, обичам го.

Бужи, радвам се, че и ти откри красота в TDC   Flutter Ще го пробвам върху масло, дано създам някаква трайност.  Crossing ArmsНай го усещам под душа и то след като цял ден не се е проявил.

# 136
  • София
Ели, какво намаляне на бутилките, то край няма това! Hug

ДА не дърпам когото-там за опашката, но от миналата година още съм подела чистка, и за 2015 бройките намаляха с 40  bowuu Ако успея още година-две да спазя същата дисциплина на купуване и график на ползване, подаряване и ароматизиране на дома, би трябвало до догодина по същото време да съм разкарала всичко излишно и да останат само любимци, на които да имам време да се наслаждавам пълноценно Blush

С нетърпение чакам блога и аз  Heart Eyes

# 137
  • Варна
Пристигнаха ми мострите от Atelier Cologne,
вчера. Сега съм като дете в сладкарница.  Crazy

# 138
  • Чукарландия
С нетърпение чакам блога и аз  Heart Eyes

Денс, и аз! Heart Eyes

# 139
През юни ще излезе Valentina Myrrh Assoluto с обявени нотки иланг иланг, жасмин, смирна, кожа, ванилия, мускус. За почитателките на линията.  Шишето на рекламата изглежда красиво, сиво-лилаво.

# 140
Тези дни пробвах Infinito, Рonteveccio  и Сafe Сhantant на Nobile 1942. Ако първите два не ги усетих като мои, то последният ми беше любов от първо помирисване.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Плътен, богат и красив парфюм. Прекрасна ванилия, украсена с вишна и ирис за разкош. Усещам и ликьорен отенък, който допълнително внася интрига в аромата. Всъщност това е от парфюмите, които колкото повече стоят на ръката ми толкова повече харесвам. 
Много харесах и МariaLux Мogadess. Страхотен коледен парфюм. Зимата ще е много топлещ, със страхотно канелено начало и прекрасна амбра. Ще го мисля за есента и зимата, но Сafe Сhantant ми влиза в спешната  уиш листа.
Искам да благодаря на  Kovatcheva за интригуващите описания, който ме подтикнаха да ги опозная- ако не бяха те, кой знае кога щях да стигна до тях  Hug Hug

# 141
  • Germany
BoMarina, благодаря за доверието  Hug Много се радвам, че си си харесала нещичко  Flutter Infinito го дебна от сума ти време, и все се разминавам с него. Приела съм го вече за знак, че явно не е моя парфюм, защото така става обикновено, като много искам нещо, а се окаже, че не е мое. Разкажи ми повече за него, моля те  Praynig Кое ПонтеВекио пробва? Дамският вариант или мъжкия? Много съм любопитна и за мъжкия вариант, но засега се въздържам да го поръчам. Умирам от любопитство и за новия http://www.fragrantica.com/perfume/Nobile-1942/Perdizione-35982.html, особено с тази пирамида, но ще трябва да потърпя малко и за него  Mr. Green

Karie, чудесни описания на Nishane, събуди любопитството ми. Отдавна чета за тях, но го пускам някак покрай ушите си, защото не се предлага при мен. Ако някой познава повече от марката, нека сподели впечатления  Praynig

Йоан Владимир, разкажи ми повече за Nicolai Parfumeur Createur  Praynig Немците са обявили http://www.fragrantica.com/perfume/Nicolai-Parfumeur-Createur/Ni … r-Homme-9018.html за един от най-добрите мъжки парфюми, и любопитството ми към него е безкрайно. Надявам се да се включиш с твоите страхотни описания.

Иначе съм добре, радвам се на няколко нови и изключително добри нови попълнения, като намеря вдъхновение, може да споделя  Twisted Evil Хубава и ароматна вечер от мен  Hug

PS: Интересна ми беше днес тази статия за развенчаването на парфюмните митове, на руски е http://www.fragrantica.ru/news/Myth-Busters-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D … 4%D1%8B-4269.html

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 20:48 от kovatcheva

# 142
  • при морето
bubanka ,много си отзивчива,благодаря сърдеЧно! Hug
И,стига да не съм досадна,ще поискам и мнение за Mystere by Rochas,знам ,че някои,не много от пишещите тук, го обожават,и познават,ще ги помоля те поне да драснат две думи,знам,че парфюма е много стар и спрян,на всичкото отгоре Wink

И,за да не е спам,имам около 3 парфюма от вчера-си интенс на армани,трезор миднайт роз на ланком и рахат локум на серж...ми пръскам само сублим балкисс ,него искам,е,какво е това?

Момичета,искате ли да се направи сайт за хора,които ползват и познават Нишова парфюмерия,
аз лично тук започнах да се обърквам все по-често,предполагам и други също.

Последна редакция: вт, 17 май 2016, 23:36 от Winter fairy

# 143
BoMarina, благодаря за доверието  Hug Много се радвам, че си си харесала нещичко  Flutter Infinito го дебна от сума ти време, и все се разминавам с него. Приела съм го вече за знак, че явно не е моя парфюм, защото така става обикновено, като много искам нещо, а се окаже, че не е мое. Разкажи ми повече за него, моля те  Praynig Кое ПонтеВекио пробва? Дамският вариант или мъжкия? Много съм любопитна и за мъжкия вариант, но засега се въздържам да го поръчам. Умирам от любопитство и за новия http://www.fragrantica.com/perfume/Nobile-1942/Perdizione-35982.html, особено с тази пирамида, но ще трябва да потърпя малко и за него  Mr. Green

От PonteVeccio пробвах дамският вариант. Мъжкия,  заради преобладаващите мнения във фрагрантика, че  най-много се усеща  ветивер, реших да го пропусна, макар че то от ветивер до ветивер има разлика и може би трябваше да поръчам и от него.   
За Infinito -унисекс е , но за мен клони повече към мъжката част. Зелен, има го  усещането за гора и пушек от огън. Всъщност,  ако харесваш  и носиш от този тип"опушени" парфюми, този  вероятно ще ти хареса. Тамяна не е църковен изобщо и не ми прилича на Fille En Aiguilles . При мен пушека беше една идея повече отколкото ми харесва, малко преекспонирано ми стоеше, но през цялото време докато го разнасях все си мислех,  че на мъжка кожа ще е страхотен.
В едно интервю  на  Пиер Гийом бях чела, че колкото повече естествени съставки има в един парфюм, толкова по - разнолико  той би  се проявявал при  различните хора. Знам, че Nobile 1942, ползват доста естествени съставки и  може би затова  с тези двата не ми се получи химия, макар че ще им дам по още един шанс. Преди време бях пробвала и  La Danza delle Libellule и той пък ми застана супер-сочна червена ябълка и  прекрасна ванилия, без много голямо развитие, но при мен с трайност над 10 часа и много плътен. Може да звучи малко странно като съчетание, но на практика им се е получило много добре.  Изобщо мнението ми за марката е като това за Carner Barcelona -  много  хубави парфюми  и на правилната кожа ще запеят. Simple Smile

# 144
  • До сърцето...
Десни, сподели го и тук, когато решиш, че е готов, понеже не всички имаме фейса ти.  bouquet

О, и аз се присъединявам към молбата!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 145
  • София
Десни, сподели го и тук, когато решиш, че е готов, понеже не всички имаме фейса ти.  bouquet

О, и аз се присъединявам към молбата!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз, и аз  smile3521 smile3508

# 146
Разбира се момичета и момчета, ще го сложа в подписа си, нека да стане, защото има още доста работа. Аз затова не съм правила години, защото иска много време, каквото аз нямам. Hug bouquet

Днес нося колона Нарцис и понеже от няколко дни не се чувствам добре ми е горе-долу добре с толкова лек парфюм. Усещах го около 6 часа.

# 147
Денси, вкусовете ни често са сходни, така че и на мен ще ми е интересно да чета твоите ревюта.

Към моята сезонна страст за жасмин, исках да добавя:

Serge Lutens A La Nuit, който Турин е описал като "death by jasmine."   Не е моят идеален жасмин, който е деликатен, като белите цветя са обиколени от зеленина, но задоволява временното ми пристрастяване. Бих го препоръчала само в умерено количество. Драйдаунът е любимата ми фаза тука.

Montale Jasmin Full : началото му е почти задушаващо, с някаква неопределена почти плодова, презряла нота. Но бързо след това остава жасмин и само жасмин. Не е толкова refined колкото този на Серж или колкото Love and Tears by Kilian, но пък е добра имитация на белите цветя в пълен разцвет.

Скоро носих Moonlight in Heaven на Килиън, който описах по-рано. Сложих го сутринта и забравих, но след няколко часа прибрах няколко при-тийнс, които възкликнаха, "Мирише на басейн."  Беше парфюма ми. На тях им миришеше на sunscreen (слънце-защитен крем?) който свързват с басейн Simple Smile   Оказва се, че не е праволинеен и след плодовото начало утихва в нещо като тукашните популярни сънскрийнове.

Ето един блърб от Now Smell This за новия Шанел:

There are also nods to classic jasmine, aldehyde, sandalwood, and ylang-ylang in the new scent — and that’s where things get interesting. Polge isolated the ylang-ylang using a special distilling process. The result is a greener, crisper note than anything you'd find in the original. “Natural, raw ingredients are almost fragrances by themselves,” says Polge. “We can be much more precise today than we used to be, and we have the ability of redistilling the concentrate.” He also kept sandalwood, but balanced it with a lighter, “more vibrant” cedarwood for a crisper, softer dry-down.

— Perfumer Olivier Polge provides a few more details about the upcoming Chanel No. 5 L'Eau.

Хммм.....

# 148
  • Варна
Представете си хрупкав лешник, потопен за малко в течен шоколад. След това обгърнат във воал от сметана, пачули и роза. Ммммммм, чудно гурменце. Обичам лешницииии.
http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Muse-36416.html
Мислих, че сме се си казали сбогом, след 100 мл изпръскани преди години, но тук се замислих.
 Heart Eyes

# 149
Представете си хрупкав лешник, потопен за малко в течен шоколад. След това обгърнат във воал от сметана, пачули и роза.
Представих си! Heart Eyes Crazy Много лошо, ако при проба абсолютно покрие представите ми. Laughing Защото като всички нови неща от известни брандове, ще е на безбожна цена... Confused

Общи условия

Активация на акаунт