Парфюмни размисли и страсти - 198

• 135 271
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
... и разбира се прекрасната Джулия на Крис Антони (за който Гугъл упорито мълчи)Отидох да се наредя за нея в 5 часа сутринта  на един Коледен базар и вече бях трета..Аз взех последната...
Ех тази легендарна Джулия.  Heart Eyes Laughing
Аз я открих в Jour d`Hermes Absolu и съм доволна.

# 526
... и разбира се прекрасната Джулия на Крис Антони (за който Гугъл упорито мълчи)Отидох да се наредя за нея в 5 часа сутринта  на един Коледен базар и вече бях трета..Аз взех последната...
Аз я открих в Jour d`Hermes Absolu и съм доволна.

Бижу, сериозна ли си? Има ли общо Джулия-та с Jour d`Hermes Absolu? Пак ще ме "вкараш в разход" ми се струва. Thinking

# 527
Ох тая Джулия. Laughing
cabochard, аз за разлика от Бижу не намирам нищо общо между Абсолю и Джулия, но пък открих Джулия в Пантерата на Картие. Сега хвърлихме ли те в оркестъра? Joy

# 528
 Joy hahaha ooooh! Не знам, cabochard, оправяй се! Crazy Познавам Пантерата, не ми харесва нацяло, нещо в него ме дразни и за мен не е Джулия. Но онзи ден носих Jour Absolu и точно в един спокоен момент следобяд пиех кафе и си блуждаех, и парфюмен спомен от Джулия додйде до мен благодарение на цитрусите в Absolu, които при мен са силно изразени. Джулия за мен също беше цитруси и цветя, с превес на първите, както е в Absolu

# 529
Ох тая Джулия. Laughing
cabochard, аз за разлика от Бижу не намирам нищо общо между Абсолю и Джулия, но пък открих Джулия в Пантерата на Картие. Сега хвърлихме ли те в оркестъра? Joy

Тотално ми разбихте представите Joy Joy Joy

# 530
  • някъде под слънцето...
Добавям и арабския Визал същи сочен за родственик на Джулия.Аз до сега не съм открила нейни роднини.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 19:26 от sl

# 531
А, не! Wisal няма нищо общо с Джулия, ни-що! Той на мен ми прилича на мощен Feminite du Bois. Откривам сладко от печени сини сливи, макар да няма изобщо такива посочени в пирамидата. Във Feminite също усещам сини сливи.

# 532
  • някъде под слънцето...
При мен е само роза,  натрапчива и обсебва.Рядко го ползвам

# 533
Бихте ли ми казали дали Ivoire Pierre Balmain става за лятото? Чета, че май не е за големите жеги, а си търся нещо сапунесто точно за 30+ градуса.
Според мен не става. Поне аз не бих го носила в такава жега. Мисля, че е перфектен на около 20 градуса. Другият вариант Eau d'Ivoire по става за жеги, защото има цитруси, киселички боровинки, но пък не е сапунест - това, което ти търсиш.
Благодаря, ще го мисля още. Hug За съжаление Eau d'Ivoire ми е твърде плодов за целта.

# 534
# 535
  • София
... и разбира се прекрасната Джулия на Крис Антони (за който Гугъл упорито мълчи)Отидох да се наредя за нея в 5 часа сутринта  на един Коледен базар и вече бях трета..Аз взех последната...

Моята майка също я имаше и аз много я харесвах.Нали за парфюм в черна /със сигурност тъмна кутия/ с едни бледо розови цветчета като клонка отстрани или бъркам?

# 536
Да. Шишето беше стъклено, матово с черна капачка и същите цветчета изрисувани отпред на флакона, но черни.

# 537
  • някъде под слънцето...
Предполагам, ме в била някоя открадната парфюмна композиция, защото излезе в края на соца и се задържа прекалено кратко въпреки големия интерес, който имаше към нея.Въпреки, че пишеше Крис Антони Париж  няма да се учудя, ако е бил някой Христо Антонов от Кичук Париж.Но това не пречеше да се разграбва като топъл хляб от магазините и да се продава после на двойна и тройна цена по оказионните магазини или бутаците е.През соца след Кореком, там можеше са се намерят оригинални маркови неща.Идеята,  държавата имаше монопол на валутата и купуваше долара на 98 стотинки. На толкова гони продаваше, но частни лица  можеха да си купят, сами при определени условия беше .Така хората купуваха парфюм от Кореком за 7 евро и го продаваха за 20 лева.  Което си беше незаконно Ама кой ти гледа. Нали си успял да се уреди с хубав парфюм.
Никога няма да забравя първият чист парфюм, който видях.Беше в зората на демокрацията, в Пловдив на ул Заимов откриха магазин за луксозни стоки.Там във витрина беле поставена една Нина Ричи. и
Излишно е да казвам, ме нямаше тестер и беше на баснословна цена.Хидех да си я гледам понякога толкова беше красива.Магазинът не просъществува дълго и Нина Ричи си остана до затварянето му.
Междругото бумът с имитации, ментета и наливни парфюми започна с началото на демокрацията.
Правеха се и авторски парфюми за Стефка Костадинова, Мария Петрова, Слави Трифонов,  Кали....

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 22:19 от sl

# 538
  • София
sl, шегата настрана обаче аз си спомням, че с тази Джулия майка ми се сдоби чрез най-добрата й приятелка - прекрасна и много добра жена.Тя живееше във Враца, но беше от малък град до Стара Загора.Мама ми беше казала,че този парфюм се правел за износ някъде по техния край и много трудно се уреждало с него.Това помня, ама дали е така - нямам представа.Било е някъде около 1986-87-88 година.

Между другото помня,че ухаеше божествено,както писа Бижу, но уви не помня или не мога да го асоциирам с никакви конкретни нотки и съдържание.

Последна редакция: вт, 14 юни 2016, 22:26 от veka

# 539
Не ми се иска никого да убеждавам в своите парфюмни усещания, но имам асоциативна памет и спомени със такива подробности, че понякога ми пречат...  Blush
Не мисля, че бъркам в спомена си за този аромат. Ако подуша нещо, което прилича на Мадам Крез или на тюркоазения кръгъл Клиндойл (да не ги изписвам на латиница, наборите ще се сетят за какво говоря), също няма да го объркам никога..

Общи условия

Активация на акаунт