Безплатни прегледи за алергия в София и още 8 града +ВИДЕО

• 17 022
  • 32
  •   1
Отговори
На 10 май беше поставено началото на Кампанията на Българското дружество по алергология и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА) „Имате ли алергия? Да вървим заедно по пътя на превенцията и контрола!” за безплатно тестване за алергии в София. До края на годината се предвиждат подобни прегледи в още осем града. На 18 май ще бъдат правени тестове в Стара Загора. През юни алерголозите ще преглеждат безплатно в Монтана и Берковица. През юли – в Бургас и Перник. Следват Пловдив, Русе и Видин. Местата за изследвания и тестуване ще бъдат оповестени на сайта на Българското дружество по алергология, Фейсбук страниците на АББА и УМБАЛ „Александровска”. От алерголога д-р Анна Валериева, която е преподавател към медицинския университет и специализант към клиниката по алергология на УМБАЛ „Александровска” – София ще научите колко е важно да не неглижирате алергичните симптоми, особено при децата и как може да бъде излекувана напълно една алергия.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 12:22 от Tatti

# 1
Много хубаво. Ако имаше и в моя град щях да отида  Sad

# 2
  • Sofia
Темата би имала смисъл, ако беше пусната преди датата на тестването, а не след като е свършило.

# 3
На 10 май беше поставено началото на Кампанията на Българското дружество по алергология и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергия и ХОББ (АББА). Новината е публикувана на 10 май вечерта.

# 4
  • Sofia
Но датата за София е била 10.05. Поне така се разбира от първия пост. Т.е. сме я изпуснали.

# 5
  • София
Доколкото разбирам 10.05 от 11ч. е била датата на пресконференцията за стартирането на кампанията, а самата  кампания е с период май-декември за цялата страна.
http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%90%D0%BA%D1%82%D1%83 … %D0%BD%D0%BE/2625
Наистина не става ясно дали само на 10.05 са били изследванията и тестовете за София или ще продължат до декември. И на фейсбук страницата на УМБАЛ Александровска това не е пояснено.
Звъннах в Александровска и ме увериха, че изследванията и тестването продължават да се извършват. newsm78
Трябва да има направление за алерголог от личен лекар и записванията се извършват на тел. 02/9230 632
Звъннах и на този, но не отговарят - тъй като исках да питам дали е така и ако да до кога се извършват тези прегледи и тестване.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 11:34 от Линдичка

# 6
Моите деца имат такива проблеми. Правят бронхоспазми и аз съм си купила инхалатор, за да им правя инхалации с Вентолин и физиологичен разтвор. Отделно при спешност ги водя да им бият инжекции Метилпреднизолон, за да не лежат сами в мизерното детско отделение на русенската болница. Така че темата е доста болна за мен и затова я споделям. Ще чакам с нетърпение прегледите в Русе, защото тук добър алерголог НЯМА и много русенски майки пътуват до София на консултации с д-р Мустаков, или го чакат да дойде по-близо - в Разград.

# 7
  • София
Успях да се свържа с горепосочения телефон и оттам пък ми казаха, че датата е била само вчера !
Иначе с направление може да се запише час винаги.
Кампанията с прегледи и тестване на място е важала само и единствено за 10.05

# 8
Здравейте!
Много благодаря за предоставената информация!
Разбрах, че на 18.05 ще бъдат прегледите в Стара загора, но не мога да открия къде точно.Също така искам да попитам дали има някакъв телефон за информация, интересува ме дали тестовете са хранителни или инхалаторни.Страдам от уртикария, а детето ми има непоносимост към храна, която все още не можем да открием.
Благодаря предварително!

# 9
Намерих телефон, благодаря!

# 10
  • София
Защо не споделите телефона. Може да го използва и някой друг?  Naughty

# 11
  • София
Ние бяхме преди месец на преглед в Александровска и алерголожката ни прегледа, но ни насочи към външна платена лаборатория...

# 12
Този телефон видях по-горе 02 92 30 632, но той е на Александовска болница, не мога да открия телефон, на които да попитам за другите населени места.

Последна редакция: ср, 11 май 2016, 11:58 от Nina_88

# 13
  • София
Този телефон видях по-горе 02 92 30 632 , но до момента никой не отговаря.

Да, това е телефонът на алергологията в Александровска и го вдигат когато си искат /когато са там въобще/.

# 14
Някой знае ли кога ще се провеждат тези прегледи в Русе и къде точно?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт