В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 40 986
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Стягане, втвърдяване на корема, чувство за опъване....не знам как да го опиша по друг начин..

# 571
Здравейте, ще ви кажа един доказан трик, чрез който се проверява кръвното налягане като отклонение дава +/- 5 не повече. С линия, златен пръстен и конец. с едната ръка държите линията си , опъната по нея, с др конеца с пръстена като не си мърдате мн ръката и към 70 примерно започва да се върти в кръг, значи долната ви граница е 70 и т.н
И как стигаш до това 70? Ако е с броене нали се сещаш, че всеки брои с различна скорост Wink
Това ми напомня преди години една моя приятелка тъкмо беше родила и ми казва, ела сега да ти кажа колко деца ще имаш и от какъв пол! Взима пръстен ли беше, кръст ли беше. не се сещам и ми го държи върху ръката! ако ле клати- момче, ако се върти в кръг- момиче (или обратното, не помня), а ако не прави нищо- няма дете! При мен се заклати 1 път, значи едно момче! Е сега съм бременна отново и е момиче! Та така и това с кръвното! Доказано, доказано, ама ...

# 572
  • Варна
Лекарката и мен ме инструктира да си меря кръвното в къщи, защото вече два пъти по ред ми го измерват по-високо от нормалното за мен. Последно беше 120/75, но предвид, че на мен нормалното ми е 90/60, това си е много. Още не съм се сдобила с апарат, но до ден-два ще си взема. Подозирам обаче, че може и да не е от бременността по-високото кръвно, защото напоследък не е като да няма какво да ме изнервя - много работа, синът ми е в някаква фаза да ме ядосва, ММ постоянно го няма... Отделно го има и факторът притеснение преди преглед дали всичко ще е наред - наистина трябва първо да минава прегледа и после да го мерят.

# 573
Да ви питам нещо относно спането. На мен вече ми е много неудобно и последните нощи само се въртя и не успявам да се наспя. Бях чела, че е най-добре да се спи на лявата страна със свити в коленете крачета. Така и правя, само че понякога сменям и на дясната страна, защото не издържам. Да, но в последно време и така не ми е удобно. По гръб пък изобщо. И установих, че единствената поза, в която ми е комфортно е наляво, но левия крак да я изпънат, а десния свит. Laughing Не знам доколко си го представяте. Проблемът е, че тогава някак корема отива още по настрани и се притеснявам възможно ли е да притискам бебо по този начин. Вие какво ще кажете? А и как ви е удобно да спите?

# 574
Smile_flower, и аз спа по същия начин и някак си, като си опъна долния крак, коремът ми се обръща към леглото. Притеснявам се много за бебето,но не мога са спа без да си опъвам краката. А също и доста често се обръщам на дясно, защото се схващам само на ляво.
Да ви попитам нещо относно яденето. Преди малко ядох наденица ( варена или македонка)на скара и след като я изядох една от компанията ми каза, че бременните не трябвали да ядат наденици, дори и след термична обработка.
Супер много ме притесни. Вие как мислите и от кои храни се ограничавате по време на бременност?

# 575
Ако на бебето му е некомфротно ще те рита! аз затова все още си позволявам да спя по корем, заради което сутрин си плащам с йога от нейна страна  Crazy Относно спането на ляво.. има до някъде основа това схващане, но колкото повече корема расте толкова повече сърцето се измества в дясно и в крайна сметка е по средата на гръдния кош!  Wink

# 576
Аз съм си позволявала луканка или пуешко филе на филийка, като първо го запичам на скарата. Не мисля, че е проблем, но нека и другите да се изкажат. Аз така или иначе месо почти не ям, просто не ми се яде.
Иначе за позата за сън, много точно го описа. Когато изпъна единия крак, сякаш лягам на малка част от корема и това ме притеснява, затова избягвам, но пък странното е, че точно по този начин ми е удобно. А той бебо си го усещам както и да съм легнала. Направо и аз не знам.

# 577
  • София !
За позите, аз спя и на двете страни. И аз знам, че се препоръчва на ляво, но то няма как да е само така. Хем ще се схванем, хем докато спим и няма как се усещаме за всяко движение хехе.
Аз също така изпъвам крака и лягам на малка част от корема /спомням си и предния път така си спях и то до края/, но пък с два свити крака ми е някак неудобно. В смисъл и така лягам, но постоянно така няма как да мога. В по-големите месеци е по-весело  Simple Smile Аз тогава така едва си намирах поза и тамън се наместя и хоп пишка ми се и хайде ставам, тъкмо се наместя пак и оп бебка започваше да ритка и ставаше весело. На дясно лягам - рита, блъска, на ляво лягам и пак така, по гръб не можех, по корем и да исках нямаше как  Simple Smile , голяма веселба беше  Simple Smile Както Муши е казала, че на бебето ако му е некомфортно може да започне да ритка хихи. Аз сега забелязвам, че като легна по гръб и бебето започва веднага да мърда, не знам дали му е некомфортно, но е факт, че винаги когато легна така и започва.

Храните, аз избягвам да чета всяко нещо, което ям за да не се вманячавам. Знам, че има доста неща, който трябва да се избягват, но ако пък седнем да четем всяко нещо, то не трябва да ядем нищо. Аз лично мисля, че в умерени количества не е проблем. Е доколото знам има и неща, който трябва да се избягват съвсем, някакви сирена ми се въртят /ама не помня точно/, моркси дарове май /ох направо с тая бременност много разсеяна станах  Simple Smile /. Скоро се бях притеснила за прясното мляко. Ставаше въпрос за купено пастьоризирано, а не за домашно. Ама все пак ми беше в акъла. Понеже напоследък си пийвам по честичко, а с предната бременност ми се гадеше от него и съответно не съм пила. Та питах в една тема и ми бяха казали, че не е проблем. Мисълта ми е, че е нормално да се притесняваме, то няма как, особено с тази информация която я има на днешно време, но не е добре да се вманячаваме. Понеже пък бях чела, че имало хора дето всяко нещо дето ядат го четат. Сега примерно ми се яде диня, първо чета и тогава евентуално ще си купя. После ми дояде домат, пак чета и тогава ще реша дали да купя и т.н., това за мен е прекалено!

Щях да питам, малко по личен въпрос  Blush
Правите ли  luvbed
Ние забрана нямаме, но пък ни е малко страх и предния път беше така. Освен това аз нямам особено голямо желание. Е, не е като да е без хич, но пък и доста по-рядко.

Последна редакция: нд, 05 юни 2016, 20:13 от bunny : )

# 578
Здравейте. Не съм писала от много време.
На 25-ти май ми направиха амниоцентезата. Беше неприятно, защото два пъти ме връщаха, понеже нямало подхадящо място да ме боднат. Накрая ме убодоха през белега от секциото, където кожата е по-дебела и съответно си ме боля. Слава Богу, нямаше усложнения... Лошото е, че още нямам резултат, защото  пробата била замърсена с кръв и трябвало да я чистят, а това отнемало поне пет дена. Та още чакам и това че побърква. За капак се разболях от много тежка ангина и буквално се обливах с оцет, за да не вдигам температура над 38, нали е опасна за бебето. Днес тамън успях да спя добре, без да се будя от болки в гърлото, ново 20. Събудих се с подуто и много болезнено коляно. Едвам ходя.... утре съм по доктори и трябва да се завлека и до училището, за да запиша малкия в първи клас... Е, оплаках се.....  Cry

# 579
  • София !
Анн, миличката  Hug Точно те четях в групата преди малко.
Много ти се насъбра! От сърце ти желая всичкото това чакане и притеснения да са излишни и всичко да е наред!  Praynig
За ангината, мисля, че може да пиеш ангин-хил, то е хомеопатично. Питай и лекар, но доколкото ми е известно може. И повечко мед със сода - тя сваля налепите.
Коляното дано и то мине бързо!

# 580
Аз си ям каквото ми се яде, включително сега правя сурова наденица за вечеря Mr. Green

Ан, стискам палци Hug

Бъни, и на мен не ми се прави секс, ама изобщо. Иначе имаме разрешение и презервативи сме купили - да не си натреса някоя инфекция.

# 581
Ооо Анн, горе главата, всичко ще е наред, бързо оздравяване ти желая  Hug

Секс, правим когато си искаме, ама то не е много често, да кажем два-три пъти в месеца маааакс. Не се притеснявам особено, ако няма болка, значи всичко е наред, доста съм изчела по темата.

Спя и аз на една страна, и наляво и надясно, с един сгънат крак, другия опънат и възглавница между краката задължително, пробвайте, много е удобно. За спането наляво и аз знам, но ако не чувстваш дискомфорт в друга поза, значи няма проблем нито за бебето, нито за теб. То тялото си показва, не се шашкайте толкова за това спане  Wink

Аз си ям всичко, единственото без меките сирена.

# 582
Аз също си ям каквото ми се яде.Единствено меките сирена не ям, ама те не ми се и ядат де.Спя си също както ми е удобно, и да легна на ляво се събуждам в друга поза Simple Smile.
Секс въобще не сме правили от началото, но и никакво желание нямам...бъгнала съм се нещо Grinning.
Анн, всичко ще е наред!

# 583
Добре дошли на новите момичета!
За спането аз спя в същата поза , но подпряна на възглавница за бременни. Без нея не мога да спя. Така и тежестта не ми пада изцяло върху корема.
За яденето. Не ям луканки и пушени меса без термична обработка и меки сирена. Всичко друго си ям Simple Smile

# 584
Здравейте. Не съм писала от много време.
На 25-ти май ми направиха амниоцентезата. Беше неприятно, защото два пъти ме връщаха, понеже нямало подхадящо място да ме боднат. Накрая ме убодоха през белега от секциото, където кожата е по-дебела и съответно си ме боля. Слава Богу, нямаше усложнения... Лошото е, че още нямам резултат, защото  пробата била замърсена с кръв и трябвало да я чистят, а това отнемало поне пет дена. Та още чакам и това че побърква. За капак се разболях от много тежка ангина и буквално се обливах с оцет, за да не вдигам температура над 38, нали е опасна за бебето. Днес тамън успях да спя добре, без да се будя от болки в гърлото, ново 20. Събудих се с подуто и много болезнено коляно. Едвам ходя.... утре съм по доктори и трябва да се завлека и до училището, за да запиша малкия в първи клас... Е, оплаках се.....  Cry
bouquet Всичко ще се оправи мила,имай силички bouquet
Аз си спя на всички страни,въртя се като пумпал Simple Smile До скоро ми беше удобно да спя на лявата си страна,сега се наблюдавам,че се заседявам повечко на дясната.
Моя се навърта покрай мен като гладен кот Joy но на мен хич не ми е до секс...
Снощи пак екшани,едно сърцебиене ме почна и ми стана лошо и се качихме в спешното.Направиха ми кардиограма и леко сърцебиене в повечко имам и ми измериха 154/90 кръвно и ме качиха веднага в отделението.Там ме посрещнаха много уплашени,гледаха бебка,нищо и няма,полсе пак кръвното и изведнъж 125/80.Нямам вече на идея какво ми става.Доктора ми каза,да си направя чай от мента и лайка,и наистина веднага заспах. Каза ми,че още е рано в 5-я месец да имам такова кръвно и да се успокоя и пълен релакс.Възможно е от преживения стрес покрай дъщеря ми с матурите да съм се бъгнала.

Общи условия

Активация на акаунт