В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 40 986
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Рано е, но не е необичайно. Има и други жени с такова кръвно. Проблемът е, че ако го задържиш такова, се нарушава кръвотока към матката и съответно  бебето започва да се храни по-лошо. Така че направи консултация с кардиолог и започни лекарства, защото бета-блокерите (а ако имаш тахикардия това би трябвало да ти дадат) започват да действат след около месец.

# 586
Здравейте момичета,
Стигнах най-после да се запиша и аз в отчетната тема и се надявам да имам повечко време.
Пожелавам на всички леко и безпроблемно бременеене.
Все още не мога да смогна да ви изчета, но се надявам скоро да наваксам и да съм час Simple Smile.
Ако реши да се покаже в Сряда може би ще знам пола, иначе термина ми е на 27.10.16г., за мен това е втора бременност имам момиченце на 4 години.
Аз едва от няколко дни усещам леки движения на бебчо.

# 587
Анн, много ти се насъбра на теб мила Hug,аиде вече само хубави неща да те чакат. За ангината компрес с извара прави чудеса,но ти си направи изварата най-добре. Сваряваш едно прясно мляко(ако е домашно още по-добре) и слагаш няколко лъжици лимон или оцет,оставяш да поври още малко прецеждаш и правиш компрес на гърлото.Хубаво е обаче да стоиш поне 6-8 часа с него,най добре е вечер,за да спиш с него.
Правила съм го на малката и на моя мъж и много им помогна точно за 1 вечер и се разминахме с антибиотиците.
За секса, ми аз пък имам голямо желание, и първия път имах.ама гледаме да не правим,че ме е страх след контракциите дето получих минали месец. Е не сме без хич.
За спането не знам как е препоръчително ,но аз си спя на лявата страна по принцип.Понякога ми е много удобно да си сложа възглавница между краката.Понякога ми е много удобно да си сложа крака и върху мъжа ми, не знам на него колко му е удобно, но на мен ми е супер  Joy

# 588
За спането - спя попринцип на лявата страна.
За храненето - не се ограничавам от нищо,ям каквото ми се яде.
За секса - 1-2 пъти седмично  Heart Eyes
За кръвното - Попринцип ми е 90/60, до момента ми е все така,доктора ми е казал да го меря 1 път в седмицата,не по-често,защото не било хубаво и само да си вкарвам филми,няма смисъл./стига да не е наложително/
За контракции - Нямам никакви оплаквания,нито болки,нито контракции.
Единствено главоболие 2-3 пъти в месеца.
За хапчета - От началото, до момента съм пила,един беналгин,а и в началото за бяло течение,ми беше предписал живи лактобацили,с които се оправих/водят се хранителна добавка\ никакви други.Не се е налагало просто,чувствам се ок за момента.Всички изследвания до момента са били в норма и окей.
Щастлив,спокоен живот,без нерви,без ограничения и всичко е наред.
На всички ви пожелавам една такава, безпроблемна бременност и само хубави новини за напред.

# 589
Здравейте,
За спане си взех възглавница за бременни. Много бях скептична, ама не съжалявам. Като гушна "червея" както казва ММ, нямам никакви болки или напрежение през нощта. Освен че има между краката, но и подпира корема и ми е много удобно. Тази нощ спах за пръв път без нея (нямаше как да в натъпча в куфара) и разликата беше голяма.
Иначе заспивам на ляво, по-скоро заради киселините, иначе през нощта сменям всякакви пози, без по корем...

# 590
Аз несъм пила никакви хапчета освен витамини. Стараясе да спинкам на ляво ама винаги се събуждам в друга поза. На мен ми е първа бременност и незнам какво са контракции затова немога да кажа дали имам. Колкото до секса и аз нямам много желание , но веднъж седмично правим малко по внимателно без много джаскане Grinning

# 591
  • Sofia, Bulgaria
За секса желание имам, ама време няма. Гледам поне 1 на седмица да има - проблеми не съм имала досега.

Онази вечер имах контракции - беше си точно като при цикъл спазми и корема става на топка  #Crazy Много неприятно, предполагам и за бебо също.

За спането, аз по някаква незнайна причина изпитвам най-голямо удобство да заспивам наляво с един свит и един изпънат крак. Въртя се през нощта, но си налагам да съм обърната наляво

# 592
Като гледам постовете до тук, почти всяка Мама, да не кажа всяка, спи на една страна с един свит и един опънат крак  Wink

# 593
Ами то май много избор нямаме  Joy хубавото , че за сега може все още да се спи . При мен е доста трудно , че има и от дясно и от ляво чеве  Embarassed

# 594
Аз така се похвалих онзи ден, че мога все още да спя по корем.. и дрънннннннннннн! От същата вечер (сякаш малката прочете) и не мога Sad И като отмъщение вечер към 11:30 започват едни гимнастики, едно чудо, и сутрин към 6:30 Sad Май времето при мен за спокоен сън отмина Sad

# 595
Муши, завиждам ти, че мовата е толкова активна, моя мъж е много ленив- не иска да рита здравоъ даже има дни, в които изобщо не се обажда и издивявам.
Аз спя с две възглавнички- една между бедрата и една под глезените, ама утре се надявам да ме обзаведат с възглавница за бременни.
За секса няма да коментирам, че е мираж от самото начало и така ще си остане и до края.

# 596
Р_Н, с всеки изминал ден е все по-буйна и се усеща вече и от вън! С теб имаме разлика 1 седмица! Не се притеснявай! Пък и тази предна плацента не помага много! Спокойно! Скоро и ти ще си на моето дередже   Wink

# 597
Здравейте, дами,
Чета ви редовно от самото начало, но все не посмявам да се запиша. Мисля, че вече ми е време:)
С първа бременност съм, от София, термин 22.10.2016. И доста категорично очертаващи се елементи за синьо щъркелче.

Благодаря ви, че споделяте преживяванията си, много ми помагахте доктук, а сега се надявам и аз да дам принос Simple Smile
Пожелавам на всички лека оставащата половина на бременноста и дано скоро да идва октомври с прекрасен финал за всички.

# 598
Добре дошли на новите попълнения!

Аз движенията наа бебока ги усещам все по отчетливо, но още няма нищо общо със щуравия батко. Явно всички чакаме спокойни и спящи деца Simple Smile

# 599
  • София
Iva, аз усещам бебока три пъти по-силно от баткото  Crazy Палавейче ще е.... давам си сметка, че баткото е бил много кротък  Party Само се раздвижваше... сега малкото рита като пощуряло  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт