В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 40 962
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
На мен ми излязоха много пъпки по лицето, а никога не съм имала. Също така зад ушите ми се появиха нещо като гъбички или подсечено, него направо го намазах с клотримазол и се обели на парцали. Незнам какво се случва просто.

# 631
Момичета здравейте! Отдавна не зъм писала, но ви чета редовно. Добре дошли на новите мами.
Вчера мина и моята ФМ, всичко е наред с бебока. Развива се много добре вече тежим 430 гр. и на 100% докторката каза, че е момче. Това, което я претисни е плацентата, за сега остава превия. Първа бременност ми е и незнам доколко е опасно. Не ми дадоха някакви специални препоръки да се пазя. От изследванията излезе, че хемоглобина ми е паднал от 122 на 112 и ми изписаха Малтофер. Вие как наваксвате желязото?
Относно спането аз по цял ден съм в къщи и си почивам, и вечерта не мога да спя спокойно. Вчера едно отиване и връщане до София ме измори и спах цяла вечер като пън. Спя основно на една страна, защото и без това при спането по гръб кръстът сякаш ми се сковава и  направо немога да се обърна.
Е стига съм писала, че стана дълъг пост.

# 632
И на мен ми се появиха пъпки. Купих си мицеларна вода на БИОДЕРМА. Много съм доволна.

# 633
Кристи, ходи ли на презентация в Щерев за училището?
Аз се стягам да ходя на прегледи след малко- ендокринолог, ФМ, ще бъде натоварен следобед.
Ходих. В петък съм на първа лекция. Да се отчетеш после Hug

# 634
Стеиси, браво на детето, все така да е!
За хемогробина, пия феротон, вече от месец и нещо и още беше паднал последния път.
Кристи, ако имаш желание сподели за презентазията. А на лекции всяка седмица до октомври?

Мина ФМ, дребосъка измъчи др. Чавеева, изобщо не искаше да даде да му огледат мозъчето и личицето. Един час няколко пъти ходих на разходка, да ям сладко, да пишкам и не и не! Мм ше шегува, че май тоя път ще си намеря майстора и ще се роди някой по-инат и от мене. Младежа е чудесен, вече е 390гр. и напълно здрав, според доки. Шийката ви зе сега е стабилна, но продължавам да пазя леглото и ми включи утрогестан към терапията. Другата седмица ще правим и ехокардиография, но според нея всичко е перфестно.

# 635
Ами допадна ми жената и продукта. Освен, че ще науча доста за гледането на бебе, има и подготовка за раждането, начин на хранене, дори час по кама сутра Mr. Green След раждането, ще дойде до вкъщи и ще остане с мен, докато упражним всичко преподавано с бебето и мога да я тормозя всеки ден с всякакви въпроси. А това за мен е много важно.

Освен акушерка, е и психолог, не е живяла дълго в БГ и подходът ми се стори доста добър. Например не вярва в коликите като нещо, което непременно се случва, а твърди, че трябва да се наблегне на превенцията. Привърженик е на традиционната медицина и билките, което също ми допадна. И така Simple Smile

# 636
Явно, проблема с ниския хемоглобин се среща често при бременни. И моя хемоглобин е много нисък. От 106, падна на 90, въпреки, че пия таблетки желязо.
Прочетох, че коприва, спанак, фурми, цвекло и месото помагат. Днес започнах с копривата. От утре започвам с по една-две фурми на ден.
Дано успея да си го вдигна.

# 637
Томи, моят от тази седмица е 112 и ЖК отказа да ми даде каквото и да е newsm78

# 638
Здравейте на всички кандидат-мами на октомврийчета! Макар и позакъснели, записвам себе си и бебка в темичката, която ще следим с интерес. Пожелавам леко и безпроблемно бременеене на всички!

# 639
Аз не живея в БГ и тук за долна граница при бременност е 110. Моят като беше 106, нищо не ми казаха да пия. Но на 90 доста ме стреснаха. Днес пуснах пълна кръвна картина и сега чакам. Иначе аз се чувствам добре, не ми е уморено  newsm78
Момичета, всички ли усещате бебето вече?

# 640
Томи и тук за бременни е 110 границата, на мен ми го изписаха, чак като падна под 110, преди това каза че е добре. Аз го усещам от време на време, все още много леко, като доста често почти по цял ден изобщо не го усещам.
Кристи, много готино звучи!
 glyka, добре дошла и лека бременност!

# 641
R_N, благодаря! При мен се усещат много движенията на бебо. Понякога стигаме и до болки. След феталната морфология сякаш откри движението  Crazy

# 642
И при мен много се усеща имам чувството , че по няколко пъти на ден играе хоро моето момиченце.

# 643
Аз пак нищо не усещам Joy

# 644
Лактобацилите се регулират временно. За нормално PH има много фактори- храна, секс и начин на живот изобщо. Глобули съм слагала десетки пъти, винаги в 10 поредни дни, схемата за едно през 10 ми се вижда безмислена, но щом така е преценил... На половинката нищо не се дава, той няма общо с твоето PH. Aко има бактерии и гъби, вече е друго, но това го знаете.

За желязо- само хомеопатия взимам. Чувстваме се отлично с бебе, не виждам смисъл от хапове. Направо не е истина бременните как хранят фармацевтичната индустрия- то не са витамини за по 50 лв, то не е магнезий, желязо, протеини, фолиеви и т.н. Не ми се мисли пък момичетата на разни по-сериозни схеми какви пари дават.

Общи условия

Активация на акаунт