В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 40 956
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте дами!
Добре дошли на новите попълнения, дано ви е приятно в грапата ни!
За кожата на лицето и на мен ми се появиха петна, мажа се със слънцезащита 50фактор на биодерма, който спира, уж, появата на петната, не мога да дам мнение, защото не мога да разбера спряха ли да се появат.
Относно хемоглобина имам въпрос, моя е 117 (реф 115-150) и АГ-то ми изписа метафор (не помня как се казват точно за дъвчене), като приема е по 2х1 табл. Струва ми се много и то при все, че не е нисък.
Другото,  върна ми да взимам витамини - прегнакеър плюс, а още преди месец ми спря огестана и фолиевата киселина. Нормално ли е? Паузи ли се правят между приемите на витамини?
Е, щом ги е изписала ги взимам, но да си сверя часовника и с вас!
Лека вечер

# 646
Добро утро момичета.

На мен фолиевата кисилина ми я спря доктора в 20 г.с и незнайно защо не ми изписва витамини.От както си купих апарат за кръвно не съм го вдигала,явно нещо наистина психясвам #Crazy

# 647
  • София
Добро утро, Поли и всички!  Hug
Поли, като ти гледам аватара, психясването го виждам като концепция  Grinning Сериозно - радвам се, че кръвното ти е било инцидентно високо, кофти е ако стане тенденция.
Аз снощи научих една много хубава новина - моя близка приятелка е бременна  Heart Eyes Още си подскачам от радост  hahaha
Хубав ден на всички тумбачета!  bouquet

# 648
Добро утро, Поли и всички!  Hug
Поли, като ти гледам аватара, психясването го виждам като концепция  Grinning Сериозно - радвам се, че кръвното ти е било инцидентно високо, кофти е ако стане тенденция.
Аз снощи научих една много хубава новина - моя близка приятелка е бременна  Heart Eyes Още си подскачам от радост  hahaha
Хубав ден на всички тумбачета!  bouquet

Мари bouquet Как няма да психясам,толкова чакано дете(вече 6г).На нашият тати ще му е 1-во а на мен 3-то бебоче.Пазя се все едно само аз съм бременна и това почна да ме изнервя максимално.Да идва октомври,че аз себе си не мога да понасям Joy

# 649
Витамини не е задължително да се пият, особено в този сезон. Фолиева беше важна в първите месеци, вече не е задължително да се пие (но който пие витамини вътре има). Някои лекари са фенове на добавките и витамините, за това някои изписват „за всеки случай”, а други не бързат докато кръвните изследвания не покажат че трябва. Моя съвет е да се доверявате на Аг-то само доколкото съвета наистина е от полза и необходим. Ако не искате да пиете витамини, ще се храните с повече плодове и зеленчуци и ще се чувствате перфектно. Ако много държите на тях си ги пиите, но аз не бих пила само защото АГ-то иска без изследванията да показват че трябва. Същото важи и за желязото, ако отива към много ниско пия добавки, но ако е в норма или леко ниско, тогава наблягам на меню с желязо!

# 650
Добро утро.
Фолиева киселина пих до 16 г.с. След това док ми изписа витамини Прегнакеър, но честно казано не съм си ги купувала и не съм ги пила.
Хемоглобина ми е 113 и според нея е добре, за това за сега не пия желязо.
В началото лицето ми беше ужасно, сега е добре. Пъпки ми излизат от време на време. Хубавото, което ми се случва е, че космите ми растат много бавно. Като си изчистя краката и откарвам по месец, което сега лятото си е супер.
Бебчо го усещам - понякога по - силно,  понякога не толкова. " Ритниците " са предимно вечер.
Хубав ден.

# 651
Първите три-четири месеца пиех само фолиева киселина. После се чудих дали да взимам витамини, взех си Пренатал, пия ги, но продължавам да си се чудя дали да не ги спра  Laughing Спира ме това, че не всеки ден имам разнообразие от плодове и зеленчуци.

# 652
Аз пих фолиева киселина до 12 г.с. Аг-то каза да я спирам и ми предписа 1 опаковка Прегнакеър, в които също имаше фолиева киселина. Каза ми, когато изпия витамините да направим почивка. На последния преглед препоръча да хапвам плодове и зеленчуци и каза че засега нямам нужда от допълнителни добавки и няма да ми изписва такива.

# 653
Зад мнението на Ива К.! Ако съм отпаднала, липсва енергия, ще пия, но докато се чувствам добре, абсурд е да пия каквото и да било. Няма начин да не падат нивата по време на бременност и съм убедена, че природата знае какво прави, дори когато менюто ми не е перфектното. Поне при моите доктори се убедих, че витамините са по дифолт, а все пак не е като да са напълно безобидни. Когато заявих, че няма да ги пия, никой не възропта.

# 654
А как сте с крампите по краката( изтръпване) , на мен вече 3-4 вечери подред яко ми се сковава левия крак и се събуждам от болка. Сутринта едвам стъпвах.докато го раздвижа добре, но пак усещам някакво напрежение в прасеца. С предната бременност това започна чак в края на 8 месец, сега как ще искарам така до 9 не знам.

Тази нощ моето момиченце се буди 3-4 пъти с рев, та май се опитва да ме подготви за бебето и среднощното кърмене, леле да ви кажа хич не ми понесе това будене. Първо че и без това спя трудно, не мога да си намеря място и поза, ами и тя като ме събуди .... По едно време ми идваше да отида в другата стая и да се наспя.

# 655
Babybu, трябва ти магнезий, крампите са знак за липсата му, набави си го и проблемът е решен Simple Smile Бяхте писали за желязо и добавки, аз също приемам Малтофер фол (2х1), ама често прооускам, пък и пари са си това. Гледам да се храня адекватно и да се чувствам добре и това е. Имам само съмнения за ниска захар и при първа възможност ще я проверя.
Поздрави на всички Simple Smile

# 656
  • Sofia, Bulgaria
Аз от 3 дена пия Магнезии и още не виждам ефект - през вечер съм с контракции, изтръпват ми ръце и крака непрекъснато.
Другото, което много ме дразни е че АГ все ме изкарва, че едва ли не си въобразявам и нищо страшно няма - пий си магнезия и но-шпа и това е. Чудя се да почивам повече или да се движа? Искам и болничен да ми пусне - а се прави, все едно тя ще ми ги дава тези пари.... Последният връх беше, когато преди 2-3 дена я питах при следващия преглед ще ми се назначава ли ПКК и урина, а тя ми каза че ако имало пари да, ако не другия месец  #Cussing out
Колко струват тия изследвания без ЗК?

# 657
Tо там е въпроса че пия магнезий 3х1 , е случва ми се да го пропусна от време на време, но примерно 1-то хапче от трите, а не и трите.

# 658
Аз от 3 дена пия Магнезии и още не виждам ефект - през вечер съм с контракции, изтръпват ми ръце и крака непрекъснато.
Другото, което много ме дразни е че АГ все ме изкарва, че едва ли не си въобразявам и нищо страшно няма - пий си магнезия и но-шпа и това е. Чудя се да почивам повече или да се движа? Искам и болничен да ми пусне - а се прави, все едно тя ще ми ги дава тези пари.... Последният връх беше, когато преди 2-3 дена я питах при следващия преглед ще ми се назначава ли ПКК и урина, а тя ми каза че ако имало пари да, ако не другия месец  #Cussing out
Колко струват тия изследвания без ЗК?

#2gunfire Кажи на твойто аг поздрави от мен,пуууууууу #Cussing out Изледванията за бременни са безплатни

# 659
И  моя бебок сякаш се разбунтува след ФМ. От два дена вече го осещам по осезаемо и по често. Относно витамините аз от ноември пиех Фемибион 1, който се започва 3 месеца преди опити за забременяване ( вместо фолиевата).  Подготвях се за инвитро процедура, но природата ни изненада. След 3 месец преминах на Фемибон 2 и така до края на бременността.
Момичета искам да ви попитам, снощи за първи път почуствах леки болки наподобаващи менструалните ниско долу и от към кръста пих две ношпата и отминаха, но през нощта към 4 часа се появиха отново и този път отминаха сами. Днес съм добре нямам оплаквания. Възможно ли е това да са контракции? На 7-ми след ФМ бях на преглед с вагинален за да измерят шийката и да ми вземат МБ, при което доста ме заболя. Възможно ли е да е от това?

Общи условия

Активация на акаунт