В очакване сме на ритничета от ОКТОМВРИйските мъничета! - Тема 4

• 40 617
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Абе, кви са тия лекари, като на Бени- кво значи ако има пари? Как може да не ти ги пуска?
За витамините и хапчетата, аз съм с пълна програма, събират се над 20 хапчета дневно + инжекции, но не пия нищо ей така за всеки случаи, док не ми дава витамини и няколко пъти даже ми отказа лекарства като питах.

# 661
ПКК, обикновенната урина и глюкозата са напълно безплатни и ти се полагат около 20 седмица. На мен ми ги пуснаха първият път ( около 13 седмица) + МБ, цитонамазка, ХИВ и хипатит С също напълно безплатно.

# 662
  • София !
Здравейте  kaffeetrmker_2

Другата седмица съм на ФМ и вече нямам търпение  newsm68

Аз ФК не пия вече. Моя док. ми беше казал като мина 12 г.с. да я спра, аз обаче я попих още малко - седмица/две и я спрях.
Витамини, и преди съм писала. Аз с предната бременност не пих и сега не смятам да пия. А тогава даже бременеех зимата и нямаше голям избор на плод и зеленчук. Пък сега при положение, че им е сезона, смятам да си ги набавям натурално.

За магнезия бяхте писали. Той действа с натрупване. Аз предната бременност го пих доста, понеже имах много втвърдявания на корема, че даже и болезнени, ама честно казано не видях голям ефект. Освен това и на мен тогава ми се схващаха и изтръпваха ръце и крака и въпреки магнезия продължи да е така.

Пък за лекаря на Бени, и аз сд чудя. Защо да си плаща ПКК, нали все пак това е по ЗК  newsm78
Понякога попадаме на кофти лекари и е много неприятно. Все пак в това деликатно състояние е важно да сме спокойни и да им имаме доверие! А то като ти каже така и ти говори с някакъв тон, и става някакво супер неприятно Tired

# 663
за желязото да допълня, че основно го следят 3м преди термин и 1 след раждане... сега го проверяват за да знаят да не сме склонни към анемия. Почти няма бременна която накрая да не и падне желязото, защото бебето го извлича и си има запас в първите 6м (подарък от нас). витамините и добавките ще са неизбежни ако ще кърмите и нямате време да се храните добре, бебето ще ви изсмуква. няма нужда да се натрупват от сега тези витамини и желязо, едно нормално меню е достатъчно. убедена съм че преди 100години или 1000години са яли каквото има, а не пълноценно и разнообразно всеки ден  Hug

# 664
Още нямам резултати от амниото, но ми мина феталната много добре.
Всичко било наред.
Ще си почакам и резултатите, за да се успокоя напълно.

Аз продължавам с фолиевата, заради таласемията, но никакви други витамини не взимам, така беше и с първото.

На мен ми пуснаха кръв от две места - от ЖК и от хематологията (там се следя, заради анемиите), хематологът ми пусна желязо, ЖК само ПКК.

# 665
  • Sofia, Bulgaria
Нещо не съм го обяснила явно: АГ-то каза, че им давали по касата пари на тримесечие и можело да бъдат изчерпани докато ида на контролен преглед. Но аз искам да съм наясно с показателите и ако трябва сама ще си ги платя...

# 666
Здравейте, аз съм 19 г.с. и 6 дни и на мен също хемоглобинът ми е мн нисък, беше 112, но при последната кръвна картина ми падна на 103.  В началото пих фероглобин, но от него започнах да повръщам и ми ставаше много лошо. Та ми го смени с Tothema  и др седмица пак ще ходя да ми взимат кръвна картина и ако пак ми е толкова нисък, щяла мн да ми се кара.. Да наблягам на цвеклото, яйцата и червените меса ми каза на мен.  Иначе и аз като всички си имам течение, в някои дни ми е по-силно , в други- по-слабо.. странна работа. И аз мисля да си взема възглавница за бременни, радва се, че ви е удобна, дано и на мен ми е.

# 667
Здравейте момичета, онзи ден си взех възглавница на лорели и съм изключително доволна, тя е и за бременни и за кърмене става след това, а и е само 23лв.  Laughing Laughing Laughing

# 668
Дай линк Simple Smile

# 669
Аз пък не разбрах защо ми е тази възглавница и какво прави?

# 670
http://www.baby.bg/lorelli-vazglavnitsa-za-bremenni-i-karmene.html аз си я взех от магазин Дундьо. Възглавницата е много удобна, поне на мен защото цял живот съм спала по корем , а сега няма как да спя така. Възглавницата ми помага да не се обръщам точно в тази поза.

# 671
Благодаря!

# 672
http://www.baby.bg/lorelli-vazglavnitsa-za-bremenni-i-karmene.html аз си я взех от магазин Дундьо. Възглавницата е много удобна, поне на мен защото цял живот съм спала по корем , а сега няма как да спя така. Възглавницата ми помага да не се обръщам точно в тази поза.
И аз само по корем спях. С възглавницата е удобно, че можеш да си подпреш корема - така някак си усещането е близко до "по корем". Не знам защо е добре да има между краката, но в комбинация от двете, не ме боли кръст и гръб по цяла нощ.

# 673
Лили, а пита ли дали има резервни калъфки за нея и може ли да се пере? Аз също точно тази съм си харесала и само чакам мм да има възможност да отиде да я купи.

# 674
 За калъфки не съм питала, но може да се пере. Моя приятелка има същата и си я пере без проблем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт