Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 319
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • България-Швейцария
Аз лично не бих се навила да правя основен ремонт и паралелно с това да се живее в жилището, най-малкото в моя случай ще се изнервим и ще се хванем с мъж ми гуша за гуша Stop
Да отида на почивка за 2 седмици и през това време да се ремонтира също не ми е опция, без да наглеждам какво се случва дори при предварително зададен проект рискувам всичко да ми излезе двойно след това, ако не одобря и се наложи да разбивам и да го правя отново.
Зависи всъщност и какво реално се налага да се прави - ако е само чиста смяна на плочки би могло да се изтърпи, но аз лично след допусната груба грешка преди време да направя санитарните помещения по едновремешен тертип (точно поради бързане да се нанеса в комбинация с изтънели средства, довършвахме 3 жилища едновременно) в момента не признавам нищо друго освен 'суха' баня с душ кабина, висяща тоалетна чиния с вградено казанче, без стърчащи щрангове и всякакви подобни, както и с врата, различна от дървена Simple Smile От мокренето навсякъде сегашната е добила вид на хармоника, един шкаф е за хвърляне, а чистенето е просто кошмар, не бих сбъркала по подобен начин отново.
Ако ще правиш подобен тип ремонт обаче 2 седмици няма да стигнат със сигурност.

# 166
    Нека сама да вметна от горчив личен опит:  Не оставяй майстори в жилището за какъвто и да е ремонт без пряко да  наблюдаваш работата им. И то постоянно.  Успех в ремонта. Но ако само ще се сменят плочки а не и тръби защо не ги налепиш върху старите. Вече има перфектен теракол за целта.

# 167
5-6 дена е един супер идеален вариант. Има къртене, събиране и извозване на отпадъците, не дай боже да трябва смяна на тръби, заглаждане/изравняване, лепене на плочки,фугиране, съхнене, поставяне на останалата санитария, при нужда бойлер, батерии и др нещица из банята/тоалетна. Не бих заложила на 6 дни. По скоро на 16. Peace

Повечето дейности, които спомена са за ден работа. Само да вметна, че съм правил цялостен ремонт на ремонт на ново жилище ( с шпакловки на всички стени) за по-малко от три седмици, така че не смятам, че ремонта на баня ще излезе повече от 5/6 дена. Всичко си зависи и от майстора и организацията.

# 168
5-6 дена е един супер идеален вариант. Има къртене, събиране и извозване на отпадъците, не дай боже да трябва смяна на тръби, заглаждане/изравняване, лепене на плочки,фугиране, съхнене, поставяне на останалата санитария, при нужда бойлер, батерии и др нещица из банята/тоалетна. Не бих заложила на 6 дни. По скоро на 16. Peace

Повечето дейности, които спомена са за ден работа. Само да вметна, че съм правил цялостен ремонт на ремонт на ново жилище ( с шпакловки на всички стени) за по-малко от три седмици, така че не смятам, че ремонта на баня ще излезе повече от 5/6 дена. Всичко си зависи и от майстора и организацията.
Всички сме виждали майстори, и знаем колко са точни. Тя да си приготви две седмици за къртене и плочкосване, а че ти си супер не се и съмнявам.

# 169
    Нека сама да вметна от горчив личен опит:  Не оставяй майстори в жилището за какъвто и да е ремонт без пряко да  наблюдаваш работата им. И то постоянно.  Успех в ремонта. Но ако само ще се сменят плочки а не и тръби защо не ги налепиш върху старите. Вече има перфектен теракол за целта.

Благодаря ти!

Няма да се сменят тръби, само плочки. Но няма как да лепя върху тях - в момента са до самия таван, а аз искам част от стените да се без облицовка  Peace

Мисля, че направо ще направя баните още сега - вие сте прави. Много ми помогнахте  Hug

# 170
Ако сменяте плочки не заради дизайна, а защото са стари - старите плочки означават и стари тръби под тях. Особено ужасни са тези от края на 80-те и 90-те години, много лошо качество (говоря за масовата продукция, разбира се, винаги има изключения или просто късметлии хора). Смяната на тръбите е малък разход в сравнение с плочките, а спестеното сетне може да излезе през носа. Ако нещо протече под плочките, това ще означава нов цялостен ремонт на банята след време.
Но ако плочките се сменят само по естетически съображения, тогава наистина няма смисъл да се пипат тръбите.

# 171
Но ако плочките се сменят само по естетически съображения, тогава наистина няма смисъл да се пипат тръбите.

Сградата е на 5 г., така че няма да сменям нищо. Просто сегашният цвят не ми харесва и имам различна визия. Естестически са ми съображенията, самите бани са в много добро състояние, просто са сини  Simple Smile

# 172
  • България-Швейцария
Не е особено препоръчително да се лепят нови плочки върху стари.
Първо не е ясно доколко здрава и дебела е основата отдолу, особено ако е правена изравнителна замазка, (а няма и как да се види, щом е облицовано от пода до тавана), тези 2 реда плочки + замазката в определен момент може да натежат и всичко да се стовари върху нищо неподозиращия собственик.
Отделно, ако са слагани отдавна, макар и хубави може да прикриват междувременно появили се проблеми и течове. Нова керамика върху вече съществуващата на пода ще доведе и до разлики в нивата между останалите помещения и баните и т.н.
Въпрос на вкус и възможности, аз лично не бих го направила.

# 173

Сградата е на 5 г., така че няма да сменям нищо. Просто сегашният цвят не ми харесва и имам различна визия. Естестически са ми съображенията, самите бани са в много добро състояние, просто са сини  Simple Smile
Е тогава, няма да има проблем. Къртят, изнасят, лепят новите плочки, монтират санитарията и готово.

# 174
  • България-Швейцария
Така и така ще се сваля старата керамика, не пречи да се направи оглед на състоянието на тръби и др.
5 г. е точно оптималният срок, в който една нова сграда си показва всички дефекти.
Дано все пак да няма такива и само хубави неща в новото жилище да ти се случват, Like_Smoke Simple Smile

# 175
  • София
Бихте ли споделили по колко процента комисионна взимат агенциите от продавача, когато продават имота му?

# 176
5% за София.

# 177
# 178
Може ,последно така ме информираха от агенцията. Mr. Green

# 179
5 % ?! Директно им затварям телефона   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт