Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 336
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
да съм чакала толкова, най-много в рамките на седмица е било вписването. Иначе щях да настоявам да дам комисона при влизане във владение.
Брокера каква вина има за забавянето в АП?
Продавача се е съгласил с условията и ще си чака превод от банката, нормално е. А и едва ли мисли, че банката ще го излъже. Купувача също знае условията за отпускане на заем и е съгласен.
А брокера е просто  посредник. Няма влияние над АП.
Не съм брокер.
Търсете си доверен, препоръчан брокер и се уговаряйте за всичко. Напр. моята брокерка ми е предлагала да и платя комисионно много след изповядване на сделката. Просто парите ми трябваха временно за друго. Но ние се познаваме, имаме си доверие и без подписани договори и касови бележки.

# 526
Никой нямаше доблестта да излезе и да каже на софиянци, а после и на други големи градове защо билетчето за транспорт става 1.60 - ами защото в направеният анализ разходи ползи за метрото, за купените нови автобуси, тролеи, за изграждане на самото метро е изчислено, че за осигуряване на покриване на вноските  за ползваните заеми от ЕИБ или други банки от общините, с цел допълване на собственият им принос към проектите, трябва всяка година цената на билетите да се качва с определен процент. Т.к. мярката е непопулярна окола изборите 2015 г. това не се направи и сега се наложи голям скок от веднъж. Това чака -Пловдив, Плевен, Бургас,  Варна, Стара Загора, Русе, Габрово, Велико Търново и   изобщо градове, в които са купени нови превозни средства за градския транспорт. Няма такова нещо като изцяло безвъзмездна финансова помощ от ЕС. 15% дава България и отделно от 8 до 15 % всяка една община, получила такава помощ от ЕС. Същото ни чака с цената на водата, заради изградените нови ВиК мрежи и пречиствателни станции и изградените депа за отпадъци - цената на боклука пред данъка на жилищата ни!!!Както се казва да ни е честито.

Тук нещо загубих нишката на праведния ти гняв newsm78
Значи си против българските общини да поемат 15 до 30 процента от стойността, след като останалите 85-70 са наистина подарък?
Или си против да се строи метро и да се купуват нови автобуси и метровагони?

Ясно е, че като се прави нещо то струва пари. Ясно е също, че автобусите и изобщо проектите са на цена близо до европейската. Е тогава как да се изплатят с българска цена на билета? Алтернативите са да не се прави нищо, да стоим с евтино билетче докато се скапят нещата и после да ликвидираме градския транспорт. А също и ВиК, и ЕРП и всичко, така ли?

Със санирането е същото от гледна точка на обитателите на панелките - някой им поема част от масрафа. Пък те да си решат и ако не им харесва, че не им го поемат целия, да не се санират. Май не е задължително, нали?
Спамим, но да каэа, че не съм против нищо! Против съм да се лъжат  хората и да не им се обяснява от къде идват тези цени. А отделно , че ценихе са изчислени в повече от необходимото нагоре и че от реалното саниране нищо няма като резултат, само получени консултантантски услуги и платени комисеонни на когото трябва.

# 527
Абе то е ясно, че за да се направи нещо, струва пари, но цена от 1,60 на билетче за българските доходи е наистина прекалено, като и ниските стойности на горивата не го налагат въобще. Ми то в много европейски столици с много по-високи доходи на населението цената на градския транспорт е по-ниска.

# 528
ЦГМ е цирей безбожен.

# 529
В Клюкарника има тема за билетчето и ЦГМ.

# 530
На мен днес ми предстои да ходя в Агенцията по вписвания, че не си заличих ипотеката преди 4 години и сега не знам дали няма да ми направят проблем.
Не, няма никакъв проблем  Peace

# 531
Ето, втори човек казва, че е платил комисион на брокера по-късно, значи може  Laughing Ако ми се наложи пак - ще държа на това.

# 532
  • София
На мен днес ми предстои да ходя в Агенцията по вписвания, че не си заличих ипотеката преди 4 години и сега не знам дали няма да ми направят проблем.
Не, няма никакъв проблем  Peace
Да, вече свърших тази работа.  Peace Много хубаво са направили, че може да се плаща на място с карта. И в Кадастъра така беше. Сега се надявам да не ми се обадят да поискат да им нося още някакъв документ, въпреки че според служителката съм оставила всичко необходимо.

# 533
  • София
А случайна ли беше или чрез познат я намерихте?

Чрез препоръка я намерих, и в темата за доволни от брокерски услуги е споменавана  Peace

# 534
Чрез препоръка я намерих, и в темата за доволни от брокерски услуги е споменавана  Peace
Peace
При препоръка нещата са по-различни, затова попитах.

# 535
Имало тема за брокерски услуги Grinning
Може ли линк?

# 536

Има ли такива, интересно? Доволни от брокерски услуги? Тези хора, доволните, сигурно са мазохисти и по-подходящо за тях ще бъде да си отворят тема за психотерапевтични и психиатърски услуги.

# 537

Има ли такива, интересно? Доволни от брокерски услуги? Тези хора, доволните, сигурно са мазохисти и по-подходящо за тях ще бъде да си отворят тема за психотерапевтични и психиатърски услуги.

Joy Joy Joy Joy Joy

# 538
  • София, Bulgaria

хахахаххххххахааа...както се казва зорът е докато откачиш, после става лесно....

Ама нали знаете един недоволен ще каже на 100 човека, един доволен да каже на максимум 3.... така, че... групичката ще много постна.

# 539
 Joy Томева, за теб не се отнася, както съм уточнявал хиляда пъти Peace

Ако се отвори тема "доволни от Томева", аз ще съм сигурно първия, който ще се запише в нея; е, може и Лъки да ме изпревари, тогава ще съм втория.

Общи условия

Активация на акаунт