Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
  • София, Bulgaria
Joy Томева, за теб не се отнася, както съм уточнявал хиляда пъти Peace

Ако се отвори тема "доволни от Томева", аз ще съм сигурно първия, който ще се запише в нея; е, може и Лъки да ме изпревари, тогава ще съм втория.

maznagana.com  Joy Joy Joy Joy

# 541
  • оттам, откъдето започва България
Абе то е ясно, че за да се направи нещо, струва пари, но цена от 1,60 на билетче за българските доходи е наистина прекалено, като и ниските стойности на горивата не го налагат въобще. Ми то в много европейски столици с много по-високи доходи на населението цената на градския транспорт е по-ниска.

А, не, щом в провинцията от години плащаме по 1 лв. за много, ама наистина много по-малки разстояния, за София направо си е без пари. Нека в случая сравняваме цените в БГ, а не в европейските столици, както и да помислим за доходите в съответните места за сравняване.  Peace

# 542
То на живеещите извън София все им се зловиди столицата, обаче не е пряка връзката между разстоянията и цената, защото на голямото разстояние себестойността на билета е по-ниска, отколкото на малкото. Понеже много повече хора се качват и слизат по една линия, дълга 10 км, отколкото по една линия, дълга 1 км. Пътникопотокът в София е много по-голям, съответно клиентите, плащащи билетче - много повече, и аз ако мина 10 км и ми се качат 1000 човека, ще спечеля много повече, отколкото ако мина 1 км и ми се качат 20 човека.
Плюс това не знам какво разбираш под провинция, че са много, ама наистина много по-малки разстоянията, щото просто не е така - е във Варна например, Лъки да ти каже колко е от Владиславово или Касева чешма до Чайка, или пък в Русе знаеш ли колко е от Чародейка или Дружба-3 до Възраждане, а да не говорим до Дунав мост, или пък в Пловдив колко е от Тракия до Тримонциум, не говорим за другия край на Пловдив.

В Долно Нанагорнище може наистина разстоянията да са много, много по-малки, ама то там и градски транспорт няма;)

И за да е по темата, чета тука някакви небивалици как като купуваш ново, строителят щял да ти го направи както ти искаш. Не мога и да поврявам, че има някой четящ, който да се върже на това. То строителя ако почне на всеки да му угажда на капризите, значи никога да не си построи блока и да му излезе златен. Няма такъв строител будала. Е, може за някакви дреболии да ти направи както искаш, примерно изолации някакви допълнителни или нещо от сорта, като си го платиш естествено, но това не променя качествено параметрите на жилището. Колкото до това колко били хубави сега материалите и стандартите и колко по-лоши били навремето, е в най-скъпия район - Докторската градина, има блокове от 1915 година и досега си стоят и цената им е 2000+ евро на квадрат и не са мръднали, докато "новото строителство", дето е на 15-тина години, вече масово сдаде багажа и не прилича на нищо. След още 15 няма да става за живеене въобще. Та кой може да ме накара да повярвам, че сега строят по-добре, отколкото преди 15 години? И сегашното ново е като онова ново преди 15 години, яко врътки за пестене на материали, наемане на нискоквалифицирани бригади, включително и ромски, кражби на материали, причудливи форми на стаите за изстискване на повече продажна площ, ниско качество и кофти материали, включително и турски цимент, който съдържа канцерогенният шествалентен хром.
Пък нека някои хора да си вярват, че като са купили ново, са хванали Бога за рога. Все ми е едно в какво вярват Laughing Поне ми създават развлечение и искрено забавление да им чета "аргументите".

# 543
Отново отваряш затворена тема, от къв зор???

И за да е по темата, чета тука някакви небивалици как като купуваш ново, строителят щял да ти го направи както ти искаш. Не мога и да поврявам, че има някой четящ, който да се върже на това. То строителя ако почне на всеки да му угажда на капризите, значи никога да не си построи блока и да му излезе златен. Няма такъв строител будала. Е, може за някакви дреболии да ти направи както искаш, примерно изолации някакви допълнителни или нещо от сорта, като си го платиш естествено, но това не променя качествено параметрите на жилището.
Естествено, че за дреболии става дума и беше казано съвсем ясно. Неща от сорта на къде да има контакти, къде да са ти изводите за осветление, къде искаш подготовка за климатик, къде да са ти сифоните, къде да са ти изводите за чешмите, къде да са ти радиаторите, в коя посока да се отварят вратите (за малки тоалетни и бани врата да се отваря на вън може да е много ценно) и прочее. И за това не се плаща. Срещу заплащане пък може да ти сложат по-хубава дограма, по-висок клас врати и такива работи. Също така те питат какви настилки ще слагаш и според това ти правят подовите замазки. Такива ми ти неща и то си беше казано съвсем ясно, само дето се правиш на неразбрал Twisted Evil

Колкото до това колко били хубави сега материалите и стандартите и колко по-лоши били навремето, е в най-скъпия район - Докторската градина, има блокове от 1915 година и досега си стоят и цената им е 2000+ евро на квадрат и не са мръднали, докато "новото строителство", дето е на 15-тина години, вече масово сдаде багажа и не прилича на нищо. След още 15 няма да става за живеене въобще. Та кой може да ме накара да повярвам, че сега строят по-добре, отколкото преди 15 години? И сегашното ново е като онова ново преди 15 години, яко врътки за пестене на материали, наемане на нискоквалифицирани бригади, включително и ромски, кражби на материали, причудливи форми на стаите за изстискване на повече продажна площ, ниско качество и кофти материали, включително и турски цимент, който съдържа канцерогенният шествалентен хром.
Че се изказваш неподготвен и правиш обобщения - ОК, свикнах ти. Ама защо и с такава злоба??? Естествено, че има всякакво ново строителство, има и криви стаи, и кофти изпълнение и пр. Ама нали се уточни, че говорим за съвсем ново, какво ми намъкваш нещата пак към по-старото??? Също така добрите строителни фирми не ползват цигански бригади, а си имат свои работници. За ниското качество на материалите - нали те пускат да гледаш. Конкретно за моя обект - тухлите са Поротерм, термоизолацията  е Церезит, разните подпрозоречни первази и настилки на общите части са от гранит... Говориш си на изуст и обобщаваш наедро, ма не знам какво все те ръчка да го правиш?

Пък нека някои хора да си вярват, че като са купили ново, са хванали Бога за рога. Все ми е едно в какво вярват Laughing Поне ми създават развлечение и искрено забавление да им чета "аргументите".
Като ти е все едно защо все зачекваш темата? Човек на когото нещо е безразлично не се държи така Mr. Green И никой не е казвал нищо богове и рогове, това си е твоя интерпретация и чудно как я правиш, като до скоро не знаеше разликата между видовете тухли.

# 544
 Laughing, Мецан нещо се е развихрил. Още съм на коментарите за партера и колко е гаден и как две мнения по-въпроса няма  Simple Smile

Ето гледка от френските прозорци в един гаден партер в центъра на Сф. Светло и топло е също така  Peace
Скрит текст:

# 545
  • София
Вкусове различни.
Едни не харесваме ниски етажи, други ги е страх от високото.
Да, гледката е хубава. Но не е за мене - би ме било страх да си отворя прозореца.
Ако влезе някоя улична котка или друго животно?

# 546
  • оттам, откъдето започва България
Възможно е и човек да влезе. Като живеехме на първия етаж въобще не оставяхме прозорците отворени без надзор, а сега си позволявам по цял ден да е разтворено.  Peace

# 547
  • София
Да се похваля и да споделя, на някой може да му е полезно!
На мен тази тема много ми помогна, на някои етапи бях по-компетентна от брокерите и продавачите Joy, специално последните постове на Мамамари ме направиха непробиваема!
Изповядахме сделка, предстои ми още една - на етап предварителен договор сме...
1. Реших да обърна всички семейни средства в недвижими имоти : доходността ми се струва по-голяма и особено по-сигурна от всякаква друга инвестиция... Не се впускайте да ми обяснявате за инвестиране в бизнес, защото точно закрихме бизнеса си /на възраст сме, когато не ни се работи повече Laughing/. При решението много ми помогнаха постовете на Лъки Hug, защото потвърждаваха моите виждания.
2. При избора се ръководех основно от три приоритета : локация, сигурно строителство и пак локация...
3. Предпочетох старо строителство, ама истински старо ... имот №1 е строен 1933, имот №2 е 1946, двустайни, и сега се чудя дали не прекалих newsm78 в тази посока... Обаче много ме е страх от новото строителство в посока икономия на материали... Тука много ми помогна Татко Мецан, въпреки, че в други теми хич не му понасям мнението  hahaha
Сега отивам да чета в темата за наемите Flutter
Хубав уикенд на всички Hug

# 548
Вкусове различни.
Едни не харесваме ниски етажи, други ги е страх от високото.
Да, гледката е хубава. Но не е за мене - би ме било страх да си отворя прозореца.
Ако влезе някоя улична котка или друго животно?

Само да отбележа, че спорът за" гадния първи етаж" не визира партер, а дефакто второ ниво - първи жилищен етаж на магазини, гаражи, офиси или каквото там. Нивото на прозорците е над 3,50 метра и котки и хора не влизат току така. Трябва им стълба, но има ли стълба ще се качат и на следващия етаж, нали?

Последна редакция: сб, 04 юни 2016, 11:39 от Черна станция

# 549
На мен тази тема много ми помогна, на някои етапи бях по-компетентна от брокерите и продавачите Joy, специално последните постове на Мамамари ме направиха непробиваема!
1. Реших да обърна всички семейни средства в недвижими имоти : доходността ми се струва по-голяма и особено по-сигурна от всякаква друга инвестиция... Не се впускайте да ми обяснявате за инвестиране в бизнес, защото точно закрихме бизнеса си /на възраст сме, когато не ни се работи повече Laughing/. При решението много ми помогнаха постовете на Лъки Hug, защото потвърждаваха моите виждания.
2. При избора се ръководех основно от три приоритета : локация, сигурно строителство и пак локация...
3. Предпочетох старо строителство, ама истински старо ... имот №1 е строен 1933, имот №2 е 1946, двустайни, и сега се чудя дали не прекалих newsm78 в тази посока... Обаче много ме е страх от новото строителство в посока икономия на материали... Тука много ми помогна Татко Мецан, въпреки, че в други теми хич не му понасям мнението  hahaha

Браво на вас.  bouquet

# 550
М/у 1-ви нормален етаж и 1-ви над офиси/магазини, бих избрала ниския. Ще си сложа едни решетки и ще реша въпроса. Но на 1-ви над магазини издържах точно 1 г. с голям зор. Голямо тропане е, служителите си се забавляват по цял ден, влачат разни неща при зареждане, тракат с токчета, пищят аларми... Като се нанесохме беше по-тиха дейност, но после се смениха, така че не е гаранция, че ще е ок, дори към момента да е нещо по-човешко.

Това, ако съм принудена да измирам нисък, иначе под 5-ти не слизам.

# 551
  • София
Браво Луси, много по-добре е да се занимавате веднъж месечно с наематели, отколкото всекидневно с бюрокрация и недоволни служители, само и само да се каже че правим бизнес. В тази страна е така. Само премисли пак за годините на строителство на имотите които купувате. В тези години по всяка вероятност са гредореди, а те за разлика от стоманобетона не са вечни. Все пак модерните противоземетръсни норми навлизат 70-те години. на ваше място бих диверсифицирала риска  Peace

# 552
Гредоред, та това вече не се строи...
Аз както знаете съм фен на новото, света върви на пред не на зад. Както във всички сфери, така и в строителството еволюцията си казва думата. По новите неща са по добри, по добре разработени и по качествено изпълнени. Изключения има винаги и за всяко нещо. Peace
Ако ще се прави компромис, и не може да е съвсем ново, по някакви причини  Laughing, то тогава съм за малко по стара тухла, не по рано от средата на комунизма след 60-те или 70-те...ако е кооперация строена от собственици и нещата са направени като хората. Разбира се, възможно е в столицата да има и по стари сгради с добри характеристики, но не забравяйте че всяко нещо има край на своя живот, а ние искаме да купим нещо с по дълъг живот, нали.

# 553
  • София
Аз съм на абсолютно същото мнение. Wink
 Визирах покупките на Луси на два апартамента 33-та и 46-та

# 554
  • София
Доколкото разбрах Луси вече са купили имотите. Ако е така - честито и успех с наемателите.
Може пък да не са гредоред- Има и блокове от 30 -40 те години строени с нормални тухли.
Дядо ми е строил кооперация на централен булевард 1923 - 26 г. Строежа не е  гредоред, а тухлен, модерен за времето си. По целиябулевард застрояването е било като сегашните тухлени.
Но после продал апартамент и магазин за да си разшири фабриката в провинцията.
Черна станция, аз имах предвид показания на снимката първи етаж във вътрешен двор.
На хората им харесва - да са щастливи там.
Аз пък вече от 12 ет. по-долу не слизам.

Общи условия

Активация на акаунт