Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-9

• 109 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Понякога човек не може да излезе от работа, няма желаещи да го заместват.
Иначе отпуската е платена, няма да се намали заплатата.

Ееее...ще си гърми човек отпуската заради единия договор и покупка. По-добре да бъде истински класик и да си вземе болничен Laughing(да си свърши работата) и да си запази отпуска за почивката. Laughing

Цъ, не ме устройва, болничният струва много скъпо, плащат го само 70% от надницата и то върху сумата, на която си осигурен.  Mr. Green А и трябва да висиш по опашки при джи-пи то, да се молиш и прочее.

Обедната почивка си е най-чиста работа.

Както виждам, всички работещи сме солидарни по това и сме завидно на едно мнение. Това хората на свободни професии или работещите за себе си никога няма да го разберат. Така че затова и Томева не го разбира. Тяхното мислене е по друг начин:)

Също така изключително много държа на уикендите си, а отпуската да я ползвам за вършенето на някаква работа - абсурд. Дори да е напълно лична работа като ходенето на лекар примерно. Дума да не става. Дори и 40 минути от отпуската, прахосани за нещо, което може да се свърши през друго време, ми се струват като невъзвратима загуба.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 14:35 от Татко Мецан

# 676
  • In the shadows of my mind
Всеки човек има различно виждане за времето си, как го разпределя, за кое иска да ползва отпуск и за кое не. Не разбирам защо човек трябва да пусне 1 ден отпуск, за да изповяда пред нотариус - действие отнемащо 40 минути? Има хора, които нямат отпуск, или НЕ желаят да я ползват за такива неща. Аз също съм един такъв човек. И?
Само 40 минути? Участвала съм в три сделки. Само висенето по банки при плащането е отнемало часове.

Срам, не срам, но аз също ползвам обедната си почивка за да си върша разни важни дела. Почивката ми е за морето и планината.
Не знам как точно е протекла сделката при вас, нашата работа при нотариуса бе има-няма 40 минути. Ние сме с ипотека - банката ще си вземе документите от нотариуса (нотариално, вписано, и УВТ с вписана ипотека) и вече сме разписали платежно, когато всичко е ок, да преведат парите на продавача. Ние по това време ще сме извън България дори. Другите плащания вече ги бяхме направили. Разписали сме и застраховки и т.н. Не знам как е при сделки без кредит. Като се върнем в София, само ще идем до банката да си вземем нотариалния акт.

# 677
И моят опит с изповядванията е такъв - около 40 мин максимум, а пък да висиш часове в банките трябва да имаш много лош късмет. Наистина се виси, ама чак пък часове. Освен това има и електронно банкиране. С две думи, напълно е възможно да се сключи сделката в обедната почивка и явно всички сме го правили:)

# 678
  • София, Bulgaria
Ето сами го казвате, почивката и отпуската не бива да се хаби за някакви си сделки с имоти... ноооо.... виж ако трябва да си купувам нови обувки, мога и да си взема половин ден, за  да си обиколя на спокойствие моловете, че през уикенда с децата не ми е удобно....

Хайде шегата на страна... и най-добре подготвения план понякога се разваля.... нотариусът закъснява с предна  сделка...парите на купувачът са в 2 банки... хайде да ги обиколим....щото и прехвърлянето на парите в една сметка пак си предварителен ангажимент. А за предварителен договор, колкото и да си договарял предварително нещата.... хората като се разговоря... пък като им дойдат други идеи...пък като почнем да мислим....хайдеее... оттече се ... И хайде кажете ми...аз договор ли ще чета, решения ли ще вземам адекватни или ще си мисля, че закъснях вече много за работа.
Въпрос на приоритети е, всеки сам си решава.... но не мога да разбера човек, който не иска да си "хаби"  половин ден отпуска, за да може спокойно да си нареди нещата по сделката, която в масовия случай е 1 път на 15г.

# 679
Понякога човека просто не може.
Имам много дни отпуска, но за да я взема трябва да си намеря заместник от колегите.
Те  не желаят да ме заместват, защото може Биг Бос да ме извика по работа при него.
Страх ги е, човека е известен, добре облечен бизнесмен.
Държи се с подчинените много културно и кротко, но ......как щели да застанат пред него и да го накарат да се подпише.
Затова съм си намерила доверен брокер да изпипа всичко.
Плащанията също се уговарят предварително, има си ел. банкиране.
Не ползвам кредити.
И да искам оглед в почивните дни - брокера на ответната страна отказва. Повечето запразняват в петък на обяд.
За обувки винаги съм ходила в почивните дни с детето и понякога и с ММ.

# 680
За деня на сделката и прехвърлянето на парите си взехме отпуска
Всичко останало ставаше вечер след работа или уикендите , и това устройваше и двете страни( работещи)
Ваденето на разни документи също свършихме всеки сам, главно сутрин рано или в обедната почивка  Peace
Имахме си телефоните и мейлите също, по тях течеше постоянно комуникация( често в работно време  Embarassed )
Сигурно ако имаше как, и подписването щяхме да направим в почивен ден  Grinning

tomeva, за някои неща се взима отпуска, няма как, но ако за ВСЕКИ оглед и документ си взимаш отпуска, то стандартните 20 дни на година няма да стигнат, та за нотариуса наистина ще трябва болничен  Laughing 

# 681
Аз пък точно излязох от работа за изповядване на сделката. Не съм пускала отпуска.
Всеки си има свое мнение по въпроса. Аз прецених да си платя на брокер, за да свърши работата, в която аз и мъжът ми сме лаици. И просто отидох да се подпиша и да си дам парите Simple Smile
Времето съм си отделила преди това. Щом съм стигнала до изповядване, значи съм си преценила нещата, тогава няма какво толкова да го мисля вече.

# 682
Въпрос на приоритети е, всеки сам си решава.... но не мога да разбера човек, който не иска да си "хаби"  половин ден отпуска, за да може спокойно да си нареди нещата по сделката, която в масовия случай е 1 път на 15г.

Абсолютно, точно това е идеята. Но както се вижда от непредставителната извадка във форума...или хората са "над нещата"(дали ще е колело, кола, кока-кола или апартамент все им е едно и също) или извършват толкова много покупко-продажби на жилищата че вече са отегчени, по-лежерно го дават, вяло някакси, рутинно, ей така между другото, да си уплътнят свободното време, че имат по-важна работа Laughing.

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 16:04 от potrebitel7777

# 683
Въпрос на приоритети е, всеки сам си решава.... но не мога да разбера човек, който не иска да си "хаби"  половин ден отпуска, за да може спокойно да си нареди нещата по сделката, която в масовия случай е 1 път на 15г.

Абсолютно, точно това е идеята. Но както се вижда от непредставителната извадка във форума...или хората са "над нещата"(дали ще е колело, кола, кока-кола или апартамент все им е едно и също) или извършват толкова покупко-продажби на жилищата че вече са отегчени, по лежерно го дават, вяло някакси.

Е, аз ако стигна до изповядването, че да почна да го "умувам" и да се "съсредоточавам", не знам как съм взела решението изобщо за купуване на точно този имот.
Аз така и не разбрах кое точно налага взимането на отпуск, за да отидеш да ти прочетат нещо, което вече си чел няколко пъти, и да се подпишеш?!

# 684
  • София, Bulgaria
Разбирам Ви всички, трябва да се съобразявате с работата си и с порядките.  Нали и за това и огледите са вечер, след работа и не става въпрос за тях. Emi Daniel и при теб е сложно, но нали все пак излизате в отпуска, ходите на почивка ... не може без това...нали... и не за всички е толкова сложно да си вземат отпуска.
Моето виждане е, че аз бих отделила време за среща с брокери, преди да реша дали да работя с тях и ако да с кой по-точно. Бих отдели време да се видя с брокера си, ако ми каже че трябва да се видим, за да обсъдим и анализираме ситуацията, защото това ми е важно.  Бих си взела отпуска 1/2 ден/ винаги се знае датата доста по-рано, понякога седмици/, за да си подпиша предварителен договор/ който естествено е дъвкан преди това дни наред/ , най-вече за да не ми се налага да решавам служебни въпроси и да ми звъни на пожар телефона точно. когато бих искал да се съсредоточа върху това, как да изхарча няколко десетки хиляди евра или пък как да си гарантирам получаването им. Винаги може да излезе нещо, както казах някой ще предложи нещо,  друг ще почне да мисли...т.н. И накрая бих си взела почивен ден когато трябва да изповядам сделка, дали ще е цял или половин... Важното за мен е да знам, че съм отделила необходимото внимание и време.
И не става въпрос за доверие между брокер и клиент... брокерът си е брокер и ако е наистина професионалист, ще държи да знае, че клиентът му е запознат с всичко и е информиран... Толкова много случай съм имала... клиентът казва: "давай да разписвам... вие сте го правили и гледали и договора и всички документи" ... аааа моля, моля не така....не аз купувам. Айде, ако обичате да си изчетем договора предварително и да си обясним всички клаузи и ако трябва  и ще се изпитаме.  Много пъти: пращам договора...на другия ден питам:" Въпроси има ли?"..... нееее... всичко е супер newsm78.  Супер, супер.... ама колко да е супер...казвам: "хайде да се видим по-рано и да си го обсъдим" ....и добре, че го правя....често се оказва, че всъщност нищо не е ясно или нещата са разбрани в друг смисъл.

# 685
  • In the shadows of my mind
Не знам при другите хора как е, но ние специално при нотариуса нито сме се мотали, нито сме решавали кардинални въпроси. Или каквото и да е. Всичко бе предварително говорено, четено, променяно и обсъждано. Всички документи от наша страна сме вадили без отпуск, в обедни почивки, сутрин, с тръгване малко по-рано от офиса и т.н. Както и по този начин сме си движили сделката с банката. Продавачите как са вадили техните не знам, но предполагам е било по същия начин (ние купуваме от инвеститор, така че то това си им е в работните задължения).
Преди да идем при нотариуса всичко беше предварително подготвено, като начини на плащане, банки, договори, нотариалния акт го четохме, преправихме си една клауза, адвоката го гледа, продавачите го гледаха с техния адвокат и т.н. На изповядването попълнихме декларациите, нотариуса изчете документа, прегледа останалите, подписахме и си тръгнахме.
Не знам кой купувач / продавач стига до вратата на нотариалната кантора и започва да се сеща за важни въпроси и да пита???

# 686
А понякога отпуската е не когато ти искаш да си я вземеш, а когато ти я дадат. Понякога човек просто няма избор.

# 687
Всеки си мисли, че сключвал най-добрите сделки, защото не знае, а и няма как да знае другите, какви сделки са сключвали. Но е готино да имаш усещането, че си направил добра сделка, макар и да е само усещане.
Всяко нещо е за сметка на друго нещо, няма пълно щастие.

Не всеки мисли така, Томева. Имам доста познати, които съжаляват за сделките, които са сключили! Съвсем друг въпрос дали някой ще си признае такова нещо в сравнително анонимен форум, където може и да сме велики Simple Smile

На който не му се виси ... да си вади пачките Simple Smile.
Бачкатор, някои от нас бачкат и нямат възможност да се разтакават напред-назад по институции.  Peace

Нямах предвид разкарването по институции. За това може да се довериш по принцип и на друг да подготви част от работата. При добра стиковка може да се изповяда и за половин ден, при късмет и в обедната почивка (поклон на успелите да го сторят). Друго имах предвид...

За подобен тип мислене (да си пестиш от времето, когато инвестираш) има една поговорка: Скъп на триците, евтин на брашното!

Като погледна за колко хиляди мнения във форуми някои потребители имат време за писане, но да си спестят едни 5 - 10 хилки не!  ... поклон Вам! newsm20

# 688
  • София, Bulgaria
Josellyn, има и то по-често от колкото е нормално според мен. Да не забравяме, че във всяка сделка има две страни...едната, ако не е подредена...нали се сещаш, какво се случва...Толкова фрапиращи случаи сме имали..чее..просто нямам думи. Продавач инвеститор идва на сделка без оргинани документи...познай 2ч. висяхме. Мога да разказвам десетки случки...където някой по веригата се дъни.

# 689
Ето сами го казвате, почивката и отпуската не бива да се хаби за някакви си сделки с имоти... ноооо.... виж ако трябва да си купувам нови обувки, мога и да си взема половин ден, за  да си обиколя на спокойствие моловете, че през уикенда с децата не ми е удобно....

А не, виж за купуване на нови обувки дори и обедната почивка не бих си изхабил.
Абе щом сме мнозинство, няма начин да не сме прави Joy
Изцяло съм и аз на това мнение:
Е, аз ако стигна до изповядването, че да почна да го "умувам" и да се "съсредоточавам", не знам как съм взела решението изобщо за купуване на точно този имот.
Аз така и не разбрах кое точно налага взимането на отпуск, за да отидеш да ти прочетат нещо, което вече си чел няколко пъти, и да се подпишеш?!

Последна редакция: чт, 09 юни 2016, 16:48 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт