ЕВРОВИЗИЯ 20 - Финал

• 133 528
  • 2 101
  •   1
Отговори
# 60
  • Euskal Herria
Да, четох на първа страница за гласуването, но ми е неясно, признавам си. Затова помолих, ако има някой по-запознат, да обясни.

Украинската песен изобщо не ми хареса.

# 61
  • Mediterraneo
И на мен грам не ми е ясно това с гласуването  Blush

# 62
  • София
Много искам да съм оптимистка, но просто не ни виждам по-напред от 3-то място. Rolling Eyes
За съжаление, този конкурс - колкото и да се правят другояче - си е доста политизиран.

Швеция ще получи много висок резултат, въпреки че песента ми е мудна. Просто остана единствената скандинавска страна, та там ще отидат всичките северни гласове. Grinning
България, Сърбия и Хърватска са от Балканите - там ще се разпределят гласовете. Whistling
А бившите съветски ще се насочат към Украйна, според мен. Rolling Eyes

# 63
  • Euskal Herria
За гласуването ми излиза само това:
http://poligenova.eu/glasuvane/

П.П. Допълвам се: На страницата на Евровизия обясняват, има и клип:
http://www.eurovision.tv/page/voting

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 13:56 от YanaDG

# 64
  • Испания
Както картата се появи снощи след полуфинала, в апликацията ще се появи мястото за гласуване. В този сайт пише, че журито дава точки.

Страницата не разрешава копиране на текста, затова направих скрийншот.

Предполагам, че инфото на стр. 1 е от официален източник, но нито на испански, нито на български откривам информация за оценяване с точки от страна на зрителите.

Целта на организаторите е да направят гласуването непредвидимо до самия край на шоуто, като победителят вече няма как да бъде ясен преди всички държави да са обявили своето гласуване.

Запазва се системата - всяка държава ще гласува с национално жури и зрителски вот, като тежестта на двете остава равна. Журитата ще гласуват на генералната репетиция преди всяка конкурсна вечер.

Най-важна промяна е, че вотът на зрителите и журито от всяка страна вече няма да се комбинират в един общ, който да бъде представен от говорители на отделните страни, а ще са самостоятелни компоненти.

След края на гласуването, 43-те държави ще обявят последователно как са гласували техните журита. След това ще се обяви и телевотът.

Ще се съберат точките от зрителите от всички участващи държави, а обявяването ще започне от тази страна, получила най-малко точки.

Точките на зрителите ще се добавят към вече известният резултат от журитата. След края на шоуто ще се публикуват и подробни данни как са гласували зрителите и отделните жури членове от всяка държава.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Досега резултатите от зрителското гласуване и оценките на журито се представяха като един резултат (50/50), отсега нататък те вече ще бъдат разделени.

Експертът на Евровизия Шарлот Ранси обяви как ще протича новата процедура на гласуване.

"Говорителят на всяка страна ще обявява само резултатите от гласуването на журито на страната. Ще се присъждат само точки от 1 до 8, 10 12 и няма да има 9 и 11 точки. Това се прави, за да стане ясна разликата между втория и третия във временното класиране. След това ще се представят резултатите от зрителското гласуване по SMS, като се започва от последното място и се стигне само до десето място.

Общата оценка от всички гласувания ще стане ясна в обратен ред в самия край на шоуто, поради което интригата ще остане неизвестна до самия край.
Миналата година стана ясно, след като приключи гласуването, че Италия е получила най-много гласове от телевизионния вот, но страната бе лишена от победата, заради гласа на журито. Ранси каза: "Въведохме гласуване на журито през 2009, за да намалим значението на телевизионния вот и отчасти да спрем влиянието на "блоковото гласуване", което ощетяваше западните изпълнители за сметка на тези от бившите съветски републики. Но за съжаление миналата година тъкмо заради журито Италия бе лишена от победата. Затова смятаме, че тези промени ще направят състезанието още по-честно.
Според организаторите, новата система за гласуване ще позволи интригата да се поддържа по последния момент от гласуването, а не както досега - победителят ставаше известен предварително и последните гласувания ставаха безсмислени.

Но критиците още отсега посочват недостатъци, които фактически стана причина за абсурда от миналата година. Проблемът е, че журито дава оценките си предварително - в т.н. "финал за журито" ('jury final'), който  не в деня на финалите, а по време на генералната репетиция - т.н. dress rehearsal, която може да се гледа в залата, но не се предава. Така че журито и зрителите дават оценка на различни събития. Така че когато настъпи драстична разлика между двете оценки, причината невинаги е "политическа", а по-скоро може да се дължи на факта, че изпълнителят не е бил на ниво по време на репетициите, а на концерта на живо е дал всичко от себе си и се е представил блестящо. Но публиката не го е видяла или по-скоро вече му е дала оценката си.

Тази година финалният кръг от "Евровизия" ще се състои в Стокхолм, заради победата миналата година на шведския изпълнител Монс Земерльов с песента Heroes.
Тази година за първи път броят на участниците ще бъде рекорден - 43 страни.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Нямам време да търся повече инфо.

# 65
Благодаря, това е повече от достатъчно.

Мисля,  че не е правилно журито гласува предварително.

# 66
  • Испания

Мисля,  че не е правилно журито гласува предварително.

Абсолютно!  Peace

И още нещо: прочетох в коментари на испанци за гласуването през приложенията, че трябва да се внимава, защото мобилният оператор може да го таксува.

Имаше големи протести при предварителното гласуване със СМС-и за учасника, който ще представя Испания. Били са изписали 1,09 евро за СМС, а са таксувани с 1,43. Казват, че това е направено от ТVE - държавната испанска ТВ, за да спечели повече пари.  Shocked

Последна редакция: пт, 13 май 2016, 14:21 от smileys

# 67
то нали и заради такова гласуване от жури, Крисия остана втора, защото по телевот беше първа, но журито я беше класирало по-назад....

# 68
Благодаря, това е повече от достатъчно.

Мисля,  че не е правилно журито гласува предварително.
и аз така смятам. Нововъведенията изглеждат интересни, но мисля че обявяването на резултатите ще се проточи доста по-дълго, от колкото на предните евровизии. То и до преди година си беше достатъчно времеемко обявяването, като гледам утре май ще си легна в 2:30  Laughing

# 69
  • Тра-ла-ла
Едно висше образование си трябва, за да разбереш омотания регламент Laughing Толкова сложно и заплетено е измислено. Кой може, кой не може да гласува, кога може, кога не може, пък с точки, пък с жури, пък с приложение.

Какво ли ще е, ако Евровизия стане интергалактически конкурс Joy

# 70
Много искам да съм оптимистка, но просто не ни виждам по-напред от 3-то място. Rolling Eyes
Аз бих казала, че си непоправима оптимистка - трето място ще е равносилно на победа. Даже не смея да си мечтая за влизане в челната петица, по-скоро се надявам за първата десетка. И мисля, че е напълно реално. Още повече че съм сигурна, че тази година за нас ще гласуват не само българи в чужбина, но и доста чужденци. Прегледах снощи коментари, доста е харесвана песента.

# 71
Прегледах снощи коментари, доста е харесвана песента.
И негативните коментари са само от българи, където и да чета  Joy

# 72
Самото класиране на финал си е успех. Все пак ни е за втори път, а там - каквото стане.
Имаме хубава песен и лъчезарна певица Simple Smile

# 73
Така е, момичето си свърши работата - оттук нататък каквото стане. Peace

# 74
  • София
Аз съм абсолютен оптимист и казвам, че ще спечелим! Мненията по чуждите форуми са много добри и очаквам, че Евровизия 2017 ще бъде в София   newsm10

Общи условия

Активация на акаунт