Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 652
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Моята докторка също и там изражда, за да съм при нея избирх между Света София и Щерев. Казват, че е ремонтирано, може да отидеш на дни на отворените врати и да огледаш, като цяло мисля, че има много добри специалисти там.

# 496
Здравейте момичета,
Искам да попитам : Нормална ли е болката в опашната област по време на бременност?
Сега съм в 6 г.с.
Бях бременна т.г. януари и имах болки в опашната кост. Болките ми започнаха около 5 г.с. с нарастването на плода се засилваха, но само като седя и при изправянето. После направих мисед в 12г.с. Сега пак съм бременна в 6г.с. и пак започна малко по малко да ме боли в седнало положение и при изправянето. Не намерих отговори в нета и за това питам вас. Нормално ли е това и дали не е индикация за нещо лошо?

# 497
Не е индикация за нещо лошо. При мен болките започнаха още преди да разбера, че съм бременна и си продължиха до края на трети месец, после се изместиха към кръста, но като цяло се сещам за какво говориш. Аз не съм имала никакви проблеми, не се тревожи, допитай се и до лекаря си, разбира се.

# 498
Момичета, два въпроса имам. В 33 г.с. съм и непрекъснато ми се повдига. И това е от 2-3 седмици. Уж в началото на бременността били стомашният дискомфорт и повръщането, а мен ме хванаха накрая. В началото нямах и помен от гадене и повръщане. С каката имах подобни проблеми, но те бяха почти накрая. А сега остава цял месец. Обяснението е, че беба ми притиска стомаха и от там- тежест, приседналост, гадене, рефлукс, киселини, храната ми се връща в гърлото. А пък ако хапна и легна и става ужас. Пия Гавискон, Бианацид, газирана вода,Талцид- подобрението е леко. А пък днес съм яла само 1 омлет и няколко парчета пъпеш. Как се справихте с това, ужасно е, все едно някой ме е хванал за гърлото през цялото време. Да не говорим, че умирам от глад, а само като си помисля какво става после..... Sick
И друго- от време на време имам болки само в дясно, сякаш е перисталтика. Сякаш беба притиска всичко и червата не могат да си свършат работата. Като легна минава. Не са контракции. Имали ли сте подобни болки?
Благодаря предварително  bouquet

# 499
Аз съм имала и болки от едната страна от притискане и много неприятни киселини и с двете бременности. Нощем съм се будила от парене в гърлото. Но аз добре си хапвах, ти почти нищо не ядеш. Освен да ти съчувствам и да ти кажа да стискаш зъби, друго не мога - не намерих начин да се справя с киселините  Sad .

# 500
Ох, последните месеци ми беше голяма мъка с тези киселини. От тях кашлях всяка вечер, а през деня се случваше да ми се повдига и да повръщам ooooh! Така и не намерих решение. Отминаха с раждането Confused
Иначе временно облекчение имах от студено прясно мляко. Пиех всяка вечер, за да мога да заспа ooooh!

# 501
И аз така мисля, момичета, но благодаря за бързата реакция.  Hug Споделената болка е половин болка  bouquet

# 502
Не е индикация за нещо лошо. При мен болките започнаха още преди да разбера, че съм бременна и си продължиха до края на трети месец, после се изместиха към кръста, но като цяло се сещам за какво говориш. Аз не съм имала никакви проблеми, не се тревожи, допитай се и до лекаря си, разбира се.
Благодаря ти  Hug

# 503
Момичета, два въпроса имам. В 33 г.с. съм и непрекъснато ми се повдига. И това е от 2-3 седмици. Уж в началото на бременността били стомашният дискомфорт и повръщането, а мен ме хванаха накрая. В началото нямах и помен от гадене и повръщане. С каката имах подобни проблеми, но те бяха почти накрая. А сега остава цял месец. Обяснението е, че беба ми притиска стомаха и от там- тежест, приседналост, гадене, рефлукс, киселини, храната ми се връща в гърлото. А пък ако хапна и легна и става ужас. Пия Гавискон, Бианацид, газирана вода,Талцид- подобрението е леко. А пък днес съм яла само 1 омлет и няколко парчета пъпеш. Как се справихте с това, ужасно е, все едно някой ме е хванал за гърлото през цялото време. Да не говорим, че умирам от глад, а само като си помисля какво става после..... Sick
И друго- от време на време имам болки само в дясно, сякаш е перисталтика. Сякаш беба притиска всичко и червата не могат да си свършат работата. Като легна минава. Не са контракции. Имали ли сте подобни болки?
Благодаря предварително  bouquet
И на мен ми се появяват ужасни киселини от време на време. Помага ми доста дъвченето на дъвка, понякога пия и Сопрал, лекарката ми го изписа. Много са неприятни тия киселини  Confused

# 504
  • Бургас
Аз нямам киселини все още,но предполагам си оказва влияние това,че не ям пържено и нищо мазно.Всякаква храна от типа ''junk food''.

# 505
Имам приятелка, която от вода получаваше киселини. За мазното и пърженото е ясно. А аз вчера ядох пъпеш и ми стана тежко и получих киселини. Обяснението е, че освен, че стомахът е високо, прогестеронът, който се отделя за да успокои матката, действа и на кардията (мускула между стомаха и хранопровода), той се отпуска и отваря и храната, стомашния сок и т.н. се връща в хранопровода, където не му е мястото, защото лигавицата на хранопровода не е направена да устои на силната солна киселина, която е в стомаха. Получава се така, че и парче хляб да ядеш, пак имаш киселини. Напълно разбирам каква е схемата, но направо вече ми писна. А като знам, че има още месец..... Cry

# 506
Съвсем не е определяща храната за киселините през бременността. И с двете бременности имах. Пробвах да включвам/изключвам различни храни от менюто. Но общо взето от всичко имах киселини. С първата бременност и при мен вода също ги провокираше. С втората водата не ми беше проблем, но пък киселините ме почнаха по-рано и както споменах, водеха до кашлица, повръщане ooooh!

# 507
И аз съм с киселини но няма как ще търпим.В 35 седмица съм и днес бях на преглед бебето все още не се е обърнало.Лекарката каза че се върти и може да се обърне по всяко време.С момче съм и тежи 2.750

# 508
В събота си правих обременяване с глюкоза за ГД и днес видях, че резултата не е добър, но имам съмнения, че може от лабораторията да са сгрешили. Ако утре пак си направя обременяване в друга лаборатория дали ще е много голямо натоварване за организма и може ли да се отрази на бебето?

# 509
В събота си правих обременяване с глюкоза за ГД и днес видях, че резултата не е добър, но имам съмнения, че може от лабораторията да са сгрешили. Ако утре пак си направя обременяване в друга лаборатория дали ще е много голямо натоварване за организма и може ли да се отрази на бебето?

Дай да видим стойностите ти какви са.

Общи условия

Активация на акаунт