Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 34

• 76 288
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аспиринът също ми го изписа "така, за всеки случай" без изследвания, оплаквания и т.н.
Аспирин протект съдържа много ниска доза аспирин и го изписват за разреждане на кръвта, като превантивна мярка срещу тромбоза. Например, ако майката страда от диабет, била е или още е активна пушачка, използвала е дълго противозачатъчни, има видимо наднормено тегло и др. рискови фактори. Възможно е и да е подозирал, че първият мисед е причинен от проблеми с кръвосъсирването.

Утрогестанът и аз съм на мнение, че няма как да навреди. Много лекари го изписват превантивно, за да намалят риска от кървене поради ниско ниво на прогестерон.

Но шпа е против контракции.

Фолиева киселина изписват на абсолютно всички.

Пренатал аз лично взимам от началото на бременността си до ден днешен (осми месец). Напълно излишен е в първите месеци, ако човек се храни здравословно. Но на мен ми се повръщаше от всички възможни плодове, зеленчуци, млека и т.н.,  ядях само тестени храни, затова избрах да пия витамини.

Накратко, според мен лекарят е предписал всяко едно нещо с причина. Единичен мисед се случва на много жени и АГ-те рядко назначават изследвания, защото го виждат като единичен инцидент. Два по ред обаче почва да клони към тенденция и е задължително да се назначат изследвания! Naughty

Стискам палци причината да се намери и проблемът да се реши възможно най-скоро! Hug Hug Hug

# 631
Точно това и ще направя. Ще потърся друг АГ и след А ще започна с изследванията.
Благодаря ви!

# 632
  • София
Лошото е, че не знам къде да отида, гинеколожката, която търсих, ще е на работа в понеделник. Не искам да действам и под паника, а усещам, че като нямам решение на проблема и започвам да се притеснявам. Гинеколожката, която ме следеше досега очевидно не й се занимава с мен, тя се занимава с репродуктивни проблеми, такъв специалист е и като видя, че  финансово не мога да бъда адекватна на съветите й, праща ме да правя изследвания при колеги, с които работи, просто ме отсвири. Не искам да я търся нея, разочарована съм. Реално съм без гинеколог.

# 633
  • София
Здравейте, аз съм в 10 г.с и от два дена усещам пристягане в корема,предполагам, че са контракции. Пия но-шпа. Малко се притеснявам дали са нормални и опасни в случая, да не предизвикат аборт. Да търся ли доктор по спешност или да изчакам до понеделник. Аз се оказах без гинеколог след последния преглед, защото ме препрати към Женска консултация, в случая още нямам такава.
Колко са силни болките точно?
Реално умерена болка, подобна на предменструалната, заедно с придърпвания и пристягания в корема си има до към края на третия месец. Матката расте и се повдига нагоре, мускулите ѝ се разтягат. Това при много малко жени минава без оплаквания. При подобни обикновени спазми надали ще ти обърнат много внимание.
Важното е да не е внезапна остра / пронизваща / раздираща болка - тогава се търси лекарска помощ вече задължително. Особено ако се появи и кръвоизлив.
Най-добре се запиши възможно най-скоро при някой лекар на ЖК без да губиш време Hug

# 634
С първата бременност се мазах с какво ли не, най-доволна бях от Веледа и Палмърс. Сега се примазвах чат-пат, най-вече корема и гърдите, открих и едно масло от ДМ на много добра цена. Стрии нямам.

Може ли да ни споделиш за това масло от ДМ. Аз в момента се мажа с Био ойл, но си поръчах и Жоржея да видим и то как е, така или иначе съм в 12 г.с.
Олиото в марката Алверде на ДМ и се води за бременни. От серията съм се мазала и с масло, също много бях доволна.

# 635
  • София
Трудно ми е да я опиша, не е болка, а пристягане, напрежение. Чудя се даже дали не са червата. В понеделник ще ходя при личния лекар за направление. И аз се надявам тези спазми да са от матката и да са нормални. Ще започна да пия но-шпа, както ми беше предписано, а не при нужда. Мерси за съветите Hug

# 636
Но шпа определено помага, и аз отначало не исках да го пия както ми беше изписано, после съжалих, сега пък едва ми го спряха, като чуех за спиране на утрогестан и но шпа изпадах в паника.

# 637
  • София
Но шпа определено помага, и аз отначало не исках да го пия както ми беше изписано, после съжалих, сега пък едва ми го спряха, като чуех за спиране на утрогестан и но шпа изпадах в паника.

Еми, аз да съм откровена и Дуфастона на своя глава спрях, ама сега пак ще започна да го пия. Цялата работа е, че нямах такова доверие на докторката. Странно ми беше да ми изписва лекарства за задържане, при положение, че нямам проблем. Предположих, че е заради възрастта ми и самата й специалност да се подсигурява от евентуален аборт. На всичкото отгоре имам кисти на гърдите и знам, че е противопоказно да се пият хормони, защото могат да предизвикат нещо по-лошо. Ама ще пия, пък като се запиша при друг гинеколог ще го питам колко да продължа и въобще необходимо ли е.

# 638
Аз правих стимулация и затова лекарката ми се презастрахова, преди това мислих друг да ми следи бременноста, че при нея много трудно се запазва час Simple Smile, но той като не ми изписа Утрогестан като установи бременност и набързо си се върнах при нея. А иначе след една година опити и изследвания и какво ли не беше, точно за тази стимулация спрях на своя глава дуфастона и беше успешна. Колкото и да ми обясняваха, че не влияе нещо все ме съмняваше този дуфастон.

# 639
Здравейте! Бременна съм в 9-та седмица, и от няколко дни усещам странни неща ниско доло в дясно а понякога и в ляво, а именно пронизваща болка за секунда като кихна, или като се изкашлям или като се разсмея изведнъж и болката е само за секунда и после изчезва, та се чудя дали е нормално и защо се случва,  newsm78 ако някой знае или му се е случвало ще съм благодарна да сподели!  Wink

# 640
Здравейте! Бременна съм в 9-та седмица, и от няколко дни усещам странни неща ниско доло в дясно а понякога и в ляво, а именно пронизваща болка за секунда като кихна, или като се изкашлям или като се разсмея изведнъж и болката е само за секунда и после изчезва, та се чудя дали е нормално и защо се случва,  newsm78 ако някой знае или му се е случвало ще съм благодарна да сподели!  Wink

Здравей, на мен ми се е случвало да ме заболява много силно след кихане,толкова много че не можа да се успокои мястото поне 20 мин. Сега съм в 12 г.с и пак си ме наболява от време на време.

Момичета да Ви питам, още си ходя с проблема със запека и не знам какво да правя вече,свещичките които ми препоръчахте Ева Кю ги няма в нашия малък град, мислех си за нещо разхлабително или направо клизма не се издържа,чувствам се ужасно.

# 641
Сладко от рози пробвала ли си? Може да помогне, има силно разхлабителен ефект.

# 642
Сладко от рози пробвала ли си? Може да помогне, има силно разхлабителен ефект.

Не не съм,а дали не е противопоказно при бременни?

# 643
На мен ми помогнаха много сините сливи. Сушени ги ядях.

# 644
На мен ми помогнаха много сините сливи. Сушени ги ядях.

Честно казано изпробвах какво ли не вече,плодове ,прясно мляко, супички и много вода нищо не ми помага.... 😔

Общи условия

Активация на акаунт