Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 223
  • 728
  •   1
Отговори
# 195
Моето цяла неделя се моли на баба му да му пусне "Маша и мечока" на таблета. Отделно постоянно искат да гледат телевизия - знаят всички предавания - Уинкс, Дора, и какво ли още не. Ако ги оставите, доста могат да прекалят, или поне по-малките. Проблемът съвсем не е за пренебрегване. Отделно в детската градина много често гледат телевизия.

Eгати детската градина...и после ме питат защо сме плащали за частна. За 3 години в ДГ детето ми е гледало филмче 2 пъти. Един от пътите беше на РД на една девойка. Всеки ден е бил навън в ДГ. Когато е имало сняг с грейка и ботуши ги извеждаха с шейни. Когато валеше с гумени ботуши и дъждобран. През лятото на 30 градуса им пълнеха басейн и носехме бански и водни пистолети.

# 196
  • Варна
За децата имам предвид по-малките (2-4 години), което за мен си е стряскащо. На 2-3-4 годишно да му купиш специален таблет лично за него, за да играе игри и да гледа филмчета ми идва в повече. Ако ще играе спорадично и по малко може да ползва семейния, поне така си мисля. Имам такива примери, и на познати и тук във форума чета, с такова впечатление оставам, пък дано е погрешно.
Да, в ДГ често им пускат филмчета, което е абсурдно. По-добре свободно време за игри, отколкото да ги наредят на килима пред телевизора.
Моят добре че няма особен интерес към телевизора, на мен се е метнал Mr. Green Спомням си, че като малки братовчедките ни идваха на гости и заедно със сестра ми току се паркираха да гледат някое детско, аз много се дразнех, защото не можехме да си играем, аз телевизия не гледах. После открих и заобичах радиото.

# 197
  • София
Моето цяла неделя се моли на баба му да му пусне "Маша и мечока" на таблета. Отделно постоянно искат да гледат телевизия - знаят всички предавания - Уинкс, Дора, и какво ли още не. Ако ги оставите, доста могат да прекалят, или поне по-малките. Проблемът съвсем не е за пренебрегване. Отделно в детската градина много често гледат телевизия.

Eгати детската градина...и после ме питат защо сме плащали за частна. За 3 години в ДГ детето ми е гледало филмче 2 пъти. Един от пътите беше на РД на една девойка. Всеки ден е бил навън в ДГ. Когато е имало сняг с грейка и ботуши ги извеждаха с шейни. Когато валеше с гумени ботуши и дъждобран. През лятото на 30 градуса им пълнеха басейн и носехме бански и водни пистолети.

Извеждане навън в държавна градина на температура под +10 гр.? Ти сигурно се шегуваш. (или поне в нашата и в десетте градини около нашата - айде да не говоря за всички). Отделно директорката не пропуска да спомене каква невероятна материална база има нашата градина - Е, за какво ми е този двор, като не ги извеждат?

# 198
  • Варна
Уф, като се сетя преди 2 седмици на спортния празник в нашата градина каква изцепка се получи. Малкият беше с дебел суичър сутринта, но понеже очаквах да се затопли му бях сложила в раницата и тънкия, с идеята да облече един от двата. Питам го вечерта с кой е бил - отговор - ами и с двата, един върху друг ooooh! Щях да припадна, как са му ги навлекли като дебелият е с доста тесни ръкави не знам. Иначе им искаха слънчеви шапки. Е как ще го докараш от една страна със слънчева шапка, от друга с 2 якета едно върху друго, то да бях оставила само дебелото, пак щеше да му е горещо, но по-малко. Ужас.

# 199
  • София
Е, когато времето е хубаво, сме навън до късно, но пак като се приберем иска да гледа филмчета или песнички на компютъра. Разбира се, че не съм ѝ купила компютър, гледа на моя. В крайна сметка като не иска да се занимава с рисуване, пластелин, играчки, пиано дори купихме - е, няма да я докарвам до ревове. И на мен не ми е особено приятно, ама освен да пробвам да скрия компютъра, не знам. И не разбирайте, че като сме вкъщи нон стоп е на компютъра. Заиграва се и с други неща, но и на него седи по час, понякога два.

# 200
  • София
Уф, като се сетя преди 2 седмици на спортния празник в нашата градина каква изцепка се получи. Малкият беше с дебел суичър сутринта, но понеже очаквах да се затопли му бях сложила в раницата и тънкия, с идеята да облече един от двата. Питам го вечерта с кой е бил - отговор - ами и с двата, един върху друг ooooh! Щях да припадна, как са му ги навлекли като дебелият е с доста тесни ръкави не знам. Иначе им искаха слънчеви шапки. Е как ще го докараш от една страна със слънчева шапка, от друга с 2 якета едно върху друго, то да бях оставила само дебелото, пак щеше да му е горещо, но по-малко. Ужас.

Извинявам се, че е малко встрани от темата, но във връзка с описания в цитата случай, аз се стремя да не поставям "сложни" задачи. Задачи с условие "ако" и три възможни изхода е направо предречено да завърши с неуспешен изход при вероятност 66.6(6)%, че и повече.  hahaha Значи - слагаш една жилетка с цип и се молиш вечерта детето просто да не е с чужда жилетка - какви са тия глезотии - първо тънка, па после дебела, или беше обратното... аааа  Naughty (шегувам се)

# 201
Уууу, моето така съм го тренирала, че....цяла зима му повтарях, че когато излизат, да облича жилетката и отгоре якето. И сега...не мога да му втълпя, че зимата вече свърши и горното правило не важИ Mr. Green
Редовно го намирам на двора с жилетка плюс яке, но не заради госпожите, а въпреки техните усилия да махнат едно от двете, щото имаше и доста топли дни напоследък. Да, ама чавето не ще Naughty да ги маха..Добре, че отивам до половин час, след като са ги извели, да го взема, че го преобличам... Joy

Това във връзка, че на госпожите не заръчвам и не разчитам. Набивам в канчока на детето.

# 202
  • Варна
Aaaa, знам си урока вече Laughing

# 203
Тази вечер им е тържеството на двора, а е хладничко. Сигурна съм, че върху бялата риза сам ще си облече жилетката, че и якето Mr. Green

# 204
  • София
Ее, Тет, нищо не казваш за тържеството - как беше, имаше ли болни? В нашата група например всичко живо в момента подкашля по един и същи начин - едно такова дълбочко-влажничко. Ама и времето беше гадничко до вчера, направо си ми беше студено.

# 205
Моето се разкиха,но изкара рекордните 2 седмици на градина.Дано си останем с бистрите хвърчащи при кихане сополи.Оптимист съм!
Навремето в яслата съм била като детенцето на Тета.Майка ми е разправяли как учителките ме държали следобяд на сянка,щото сутринта било хладно,а следобяд 30гр,а аз съм си пазела жилетката и чорапогащника с рев "Мама така ме е облякла!"

# 206
Уууу, моето така съм го тренирала, че....цяла зима му повтарях, че когато излизат, да облича жилетката и отгоре якето. И сега...не мога да му втълпя, че зимата вече свърши и горното правило не важИ Mr. Green
Ей така и моя  Laughing отивам да го взема днес вечерта, той по тениска и тънко горнище, и госпожата ми казва - едвам го убедих да не си облича якето! Вярвам й, щото и мен ме караше да му го облека  Laughing не, че не беше потен.

Ashia, и моя още се обажда на моменти, че и аз покашлям - ей така, от нищото започвам някаква поредица, минава ми, след час-два пак... нямам идея какво е това чудо.

# 207
  • shumen
Тет,как мина тържеството.
Месечинке,моя също съм го намирала със дебел суитчер и шушляков елек вечер на 30 градуса.При въпрос от моя страна към госпожите защо така,отговора беше,ами детето каза,че мама така е казала.От тогава все повтарям,че ако е топло да му обличат само суитчера и елека.
Уми,дано си останете само със сополите.
При нас зимата не ги изкарват или ако са ги изкарвали е било един-два пъти.
За ТВ-моето дете зимата гледаше повече,но сега при хубаво време сме навънка и не гледа.Когато е с баба си обаче това не важи.На нея и е по-лесно да му пусне ТВ и тя да си върши нещо.Сега се опитвам да я убедя,че това обаче не ми харесва.

# 208
О,момичета....добре мина тържеството...
Уми, и ти си била изпълнителна като мен. Малкия прилича и той на мен в това отношение. Не е много добре това май, ама характер....кво да го правиш...

Ние сме на рожден ден утре...на момиченце от групата. Идея нямам какво да купим на малката newsm78
Питах майката, каза пъзел може...но ми се иска нещо друго...Предложения и идеи

Praynig

# 209
Оптимизмът ми се изпари, след като видях жълтият сопол тази сутрин.

Общи условия

Активация на акаунт