Боледуване на децата ни - тема 40

• 61 174
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
  • София
И аз да се включа най-после. Вьрнах се на работа след дьлго майчинство и ми идва яко нанагорно.
За сухата кашлица - нищо не му помага. В чудо се видях. Започва сьс запушванена носа, след няколко дни запичва да се буди нощем и да кашля - точно 1 час суха, спастйчна кашлица. След още няколко дни прави спазьм и колкото и да не искам стига до Пулмикорт и Вентолин. Тази история се повтаря за найсти пьт последните 2 месеца (откакто спряхме терапията за астмата). И така. Ще тьрся алерголог най-вероятно.
Междувременно, малкото явно преживява промяната, като е станал яко истеричен - реве за всичко и непрекьснато. През деня с бавачката си е цвете, но като е с нас е мальк ад.
Врьщам се да попрочета назад, че много ви изпуснах  Hug

# 661
  • София
Аничк@, сега времето наистина е много морно - топло и тежко. Възможно е от това детето да кара някое неразположение, но при положение, че имате изолирана бактерия и сте седми ден на терапия, аз бих потърсила причината за температурата и в бактерията, а не само в претоплянето. Може би най-лесно е да обсъдиш въпроса с педиатъра или да пуснете една кръвна картина, която ще даде малко повече информация. Ние използваме инхалатор и чести промивки с физиологичен разтвор, когато сме със съмнения за бактерия в носа и обикновено този тип лечение ни помага, но при вас има и температура, което е притеснително. Може температурата да се дължи и на вирусна инфекция, която е придобита междувременно.

Фел, може да потърсиш и нещо алтернативно (например хомеопат). Не за друго, казвам го просто защото алергологът може би ще препоръча антихистаминово лечение, като е възможно в някои случаи да се спре и на кортикостероидна терапия. Доколкото разбирам, вие вече сте имали такава и затова си мисля, че може да пробвате нещо различно. Всъщност, ако оставим другите терапии настрана, пробвала ли си няколко дни поред да отпушваш носа с ксилометазолинови или подобни капки (назик, отривин, виброцил), за да видиш дали няма да се повлияе задната храма в посока пресушаване на секрета? При моите деца тези капки имат подобно действие.

# 662
Аш ,пуснати са кръвни изледвания всичко е ок .Гърлен секрет също и при него нищо ,та затова заключиха ,че е алергична кашлицата .То и  в двете ни стаи липите са направо в прозорците ,ако е от тях ама...Не трябва ли да почне да отхрачва ?Тази сутрин и носа беше запушен и дори излязоха такива красоти ..

# 663
  • София
Аш, миналата година започнахме лечение е хомеопатия. Цялото лято беше ок и при пьрвия тежьк вирус направи спазьм. Тогава хомеопата ни изпрати при пулмолог, защото беше ясно, че спазмите му са тежки и няма да можем да се справим само с хомеопатия. Започнахме лечението с кортикостероидите и планьт беше, когато ги спрем пак да минем само на хомеопатия. От април, откакто ги спряхме, обаче, прави спазми непрекьснато и не можем да ги овладеем с хомеопатия, за това вече се чудя кьм кого да се обьрна  Sad 
Относно хремата - пробвала сьм всички видове капки, които изброи, вкл. миналата година мина и курс с Назонекс, защото явно проблемите започват от носа, но не може все с кортикостероиди да го оправяме.

# 664
  • София
gd3, значи казваш при вас е изключен вариантът вирус или друг вид инфекция Simple Smile. Възможно е причината да се крие в липите, както казваш. Едно детенце от групата на децата в ДГ беше с установена алергия към едно стайно цвете и беше кашляло в продължение на месец, докато родителите се усетят кой е дразнителят. В такъв случай може да пробваш да я преместиш в друга стая, чиито прозорци нямат директен достъп до дърветата, както и да упорстваш с антихистаминовата терапия. Последното за мен е по-нещадящо и би било второстепенно като приоритет за лечението. С други думи, първо опитай да махнеш досега с дразнителя, щом имаш конкретни подозрения.  bouquet

При дъщеря ми алергичният компонент на кашлицата бе установен от УНГ специалист, който прегледа с лампа носа и ушите и заключи, че причината за секрета е в алергизирането, съдейки по вида на секрета. Нашата кашлица беше свързана с този секрет. Иначе преди писах, че може да има кашлица, която се дължи на вирус, често парагрипен вирус, който атакува директно зоната около ларинкса и тогава кашлицата пак може да е суха и дразнеща. Но щом имаш конкретно подозрение за алерген, може би трябва да действаш по-настойчиво в посока неговото отстраняване от бита на детето.

# 665
  • София
Аш, миналата година започнахме лечение е хомеопатия. Цялото лято беше ок и при пьрвия тежьк вирус направи спазьм. Тогава хомеопата ни изпрати при пулмолог, защото беше ясно, че спазмите му са тежки и няма да можем да се справим само с хомеопатия. Започнахме лечението с кортикостероидите и планьт беше, когато ги спрем пак да минем само на хомеопатия. От април, откакто ги спряхме, обаче, прави спазми непрекьснато и не можем да ги овладеем с хомеопатия, за това вече се чудя кьм кого да се обьрна  Sad 
Относно хремата - пробвала сьм всички видове капки, които изброи, вкл. миналата година мина и курс с Назонекс, защото явно проблемите започват от носа, но не може все с кортикостероиди да го оправяме.

Звучи много неприятно Sad. Мислех си за тези подсушаващите капки (не назонекса, а другите - тип отривин, назик и пр.), защото при човек с астма е хубаво да няма никакъв секрет в носа и назад. Например аз почти задължително правя спазъм, ако ми се стича секрет и затова много се старая в подсушаването на носа. И е истина, че когато детето спре да хваща вируси, ще намалеят пристъпите, но дотогава ще трябва да овладявате ситуациите една по една. Може да пробваш да смениш пулмолога, да смениш средата на детето - например да го преместиш в група с по-малко деца или да отидете на море.  bouquet Моите сега са на море, като ги изпратих с финално кашляне, след ен на брой дни лечение с ериус, а днес госпожата ми каза, че там не ги чува да кашлят въобще.

# 666
  • На брега на реката
С риск да прозвуча грубо, някак е несериозно всеки втори пост да е "слънчасало ли е детето". Все едно цяло лято гледаме срънчасали деца. Приемете, че особено болнаво дете с отслабен имунитет, е податливо към други върлуващи вируси. Повтаря, потретва и т.н., докато не станат малко по-устойчиви на бацилите.
Фел, моето беше същата картинка като стартира ясла. При последния бронхит лекар ни препоръча бронховитал и съм доволна от резултата. Освен това пазенето би следвало да е максимално, защото вирусът е увредил някакви специфични белодробни клитки и белият дроб е силно податлив в следващите 40 дни. Това го чух от двама розлични лекари непосредствено след последния бронхит. Помислете за противоалергична терапия с подсилващи елементи и Трявна. Последното горещо го препоръчвам.

# 667
Фелисити, ако си отворена към алтернативни лечения, прочети и за метода Бутейко. В Алтернативния има тема, но и в нета има материали на руски. Той е за астма и спазми.
Ако съм споменавала за него вече, се извинявам.

Моята днес е добре. Толкова боклуци изяде на тази почивка, че изобщо не се учудвам, че повръща вчера.

# 668
След първият прием ма АБ спряха болките в ушите. Направо не повярвах. Замислих се, че за първи път май пие Аугментин. Та може би затова подейств с такава скорост.
Ама да ми се чудиш на акъла...като си познавам детето защо не пуснах една ПКК.

Аз не вярвам на суха кашлица от алергия. Моя го диагностицираха найсет пъти...и все на финл се лекуваме с нещо друго. ММ има поленова алергия...кашля и на 2 прием на ксизал спира. Е покашля по малко но не е безспирно.

# 669
  • shumen
Да се оправят всички болни.
Моя днеска казва,че не го боли гърло и не е кашлял,но пък ака рядко.
Хоупче,явно Аугументина действа.

# 670
Хоупче,тоз Аугментин много гаден,да знаеш.Тая зима няколко познати +едно дете приятелско го пиха за различни неща и идентични оплаквания имаха-отпадналост,сънливост,разстройство,болки в стомаха.Иначе работи АБ-то,но понеже спомена ,че не сте го пили,да го имаш предвид.

# 671
Моето мнение за Аугментина е силно положително. Веднъж сме го пили и ни оправи. Чувала съм, че може да предизвика обриви, по тази причина педи се отказа да го изпише, когато детето беше на 2 с гнойна ангина. После го пи когато беше на 4г.
Силно индивидуално е как ще повлияе даден АБ- зависи от състоянието на болното дете според мен...

# 672
Моя е пушка.
След първият прием все едно нищо не му е имало.
Днес минахме на контрола на УНГ -ухото е много по-добре.
Никакви странични реакции от Аугментина.
Ще го пие 7 дни. Питах за плуването поне след седмица.

# 673
  • shumen
Хоупче,радвам се,че малкия е добре.
Аз също имам хубаво мнение за Аугументина и ни действа.
Моя след обяд не е акал рядко повече.Утре до обяд е с баба си и съм поръчала да го следи.Ако има нещо съм купила Ентерол и съм казала да го започва.

# 674
  • София
Още едно положително мнение за Аугментина от мен. Никакви странични реакции и много бързо действие.
За мен (от АБ, които са ни изписвани до сега) Зината е най-гаден. Отвратителен като консистенция - като туткал е, а и не видях да подейства бързо.
Болните да оздравяват.

Да се отчета - след 2 дни АБ капки в носа, няма никакви сополи. Дано да не е всяко чудо за 3 дни (както предишния път). Трябва да ги капя 7 дни, нали?

Общи условия

Активация на акаунт