Дългото чакане след трансфер - 49

• 49 381
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
Didlina  нормално е тсх да се повиши от стимулациите, затова, за да е коректен резултатът изследването се прави месец или два след края на стимулацията (нека и друг се включи, че съм забравила).
Начев ми каза преди стимулация да е до 2, а следващото изследване да е при + тест, не ми е казвал да изследвам преди свеж трансфер, със сигурност ще е над 2.

# 691
Е нали уж за да има имплантация трябва да е под 2... Вчера ендокрионоложката каза, че може и до 2,5 да стигне... Аз затова си мислех, че и точно преди трансфера е важно да се изследва и ако е висок - да се замразяват ембрионите...
И да, ендокрионоложката каза още, че промяната на хормона е бавна - около 45 дена отнема...
Моят последните години е бил винаги 1 и нещо... За последно преди стимулацията го изследвах през януари.

# 692
Ох, хайде пак черна серия  Sad
Нооо в новата тема, подготвена от Магнолия, нещата ще се променят, ще видите Wink вярвам, че много скоро ще залеем темата с положителни тестчета!  bouquet bouquet bouquet

# 693
Момичета, благодаря ви  Hug а този резултат значи ли, че е имало имплатация или и това не е сигурно с тази ниска стойност?

# 694
Е нали уж за да има имплантация трябва да е под 2... Вчера ендокрионоложката каза, че може и до 2,5 да стигне... Аз затова си мислех, че и точно преди трансфера е важно да се изследва и ако е висок - да се замразяват ембрионите...
И да, ендокрионоложката каза още, че промяната на хормона е бавна - около 45 дена отнема...
Моят последните години е бил винаги 1 и нещо... За последно преди стимулацията го изследвах през януари.
Ddidlina, в крайна сметка ти колко Еутирокс/Елтироксин пиеш в момента? С колко го увеличи сега? На мен ми изследваха ТСХ преди опита и макар че беше нисък, пак не стана, а и за моя ембрион казаха, че е много хубав, каквото и да значи това. Мисли за бъдещето и това е, позитивно напред!
Момичета, може Господ да ни се смее за плановете, както се пее в една песен на Роби Уилямс  Laughing, но се сещам и за вица, за един дето 100 пъти се молил но Господ за 6-ца от тотото и на края на Господ му писнало и му казал: "Ами пусни фиш". Та така и ние, пускаме фишове и чакаме! Hug

# 695
LucyHope, аз никога нищо не съм пила за щитовидната жлеза. Казвали са ми, че ТСХ малко над 1 е супер...
Въпреки, че преди около 3 години ми откриха съвсем малки кистички на жлезата, винаги хормона ми е бил наред.... А вчера се оказа, че дори кистичките малко са се уголемили, но пак били малки - 5,5 мм най-голямата. И едно малко възелче... Ехографа беше много хубав...

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 17:48 от Didlina

# 696
Момичета, съжалявам за лошите резултати. Прегръщам ви силно!

Дидлина, според мен е добре да си направиш и глюкозено натоварване. При мен също беше така, че при изследването на инсулин и захар на гладно всичко беше в нома. При последвалото натоварване се видя, че имам лека инсулинова резистентност. А по нищо не си личеше, че ще е такъв резулгатът. Движа се много, нямам наднормено тегло (даже съм по-хърбава) и т.н. Едно момиче ме посъветва тук във форума да направя това изследване и добре, че я послушах. Пепоръчвам го и на теб. Още повече, че четох из разни дисертации, че проблеми с щитовидната жлеза и инсулинова рез. вървят често ръка за ръка.

# 697
LucyHope, аз никога нищо не съм пила за щитовидната жлеза. Казвали са ми, че ТСХ малко над 1 е супер...
Въпреки, че преди около 3 години ми откриха съвсем малки кистички на жлезата, винаги хормона ми е бил наред.... А вчера се оказа, че дори кистичките малко са се уголемили, но пак били малки - 5,5 мм най-голямата. И едно малко възелче... Ехографа беше много хубав...

А сега не ти ли препоръчаха да пиеш? На една моя приятелка и беше TSH около 3 след два спонтанни аборта и започна да пие по 25 Еутирокс, сега е бременна и продължава да пие, даже и вдигнаха дозата, за да го поддържа около 2, защото по време на бременноста хормоните реагират странно. Затова те питам. Ще следиш кистите и малкото възелче и не се притеснявай!

Последна редакция: ср, 01 юни 2016, 20:53 от LucyHope

# 698
Момичета, наистина добре е да следите ТСХ-то си стриктно. Повишава се и при стимулация и при имплантация /последното 4-5 пъти по думи на доц. Русев/.
Скрит текст:
Аз лично нямам проблем с щитовидната, чиста ми е, нямам антитела обаче ТСХ си играе. Дълго време се пънех да не пия нищо, защото уж бяха нормални стойностите. Докато след абортите го хванахме как играе. След последния над година и половина не мога да го вкарам в релси и да си нацеля правилната доза. Чак последните 3-4 мес успях и бях толкова щастлива преди опита, че е малко под 1. Много ми се искаше да го видя колко е скочил от краткотрайната имплантация, но се наложи да правя кръвните не в лабораторията, в която го следя и се отказах да ме дупчат сто пъти.
Марси имало е краткотрайна имплантация според мен. Моите стойности са подобни. Подозирам, че ЧХГ е почнало да се качва на 6-ти ден при  мен, съдейки по тестовете, които правих. Случайно успях да и го засека следобеда на 7-ми ден предполагам е бил 10-15. На другата сутрин нямаше помен вече от черта и явно беше почнал да пада.
Зози, малко ме стряскаш с твоя опит. От много време се замисля за ИР. Макар видимо да нямам проблем. Направо съм си кльоща, глюкозата и инсулина уж са ок. Не ми се искаше излишно да се натоварвам, защото знам, че не е от най-полезните изследвания. Убедена съм, че и пред, който лекар да повдигна въпроса ще ми се изсмее сигурно. В крайна сметка имаш ли някаква терапия за твоя проблем?

# 699
Блинг, мила, и аз се изненадах доста от резултата. Не го очаквах. Принципно ми изписаха от мемориал Глифор (активна съставка метформин) още за първия ми опит, но аз тогава не го пих. Мислех си, че нямам нужда. Уви! Сега го пия от 2 месеца, след като направих теста и ще видим на втория опит какво ще се получи. От мемориал ми го изписаха защото съм с поликистозни яйчници, въпреки че нямам конкретни симптоми. ИР играе роля за качеството на яйцеклетките, което при първия ми опит съответни не  беше много добро.
Не е казано, че и ти имаш този проблем. Но аз бих направила това изследване за успокоение.

# 700
То вече не остана какво да изследвам при мен Confused И ми е едно никакво... Не ми се иска да почваме нов опит без да променим нищо. И мозъкът ми почна да работи какво мога да повторя като изследване или нещо ново. Падам си по презастраховките, ама в един момент вече се изморих от многократки изследвания.
Скрит текст:
За момента ми се върти да проверя пак пролактина да не е мръднал случайно. И като заговорихме за ИР се замислих и за това. То на качеството какво ли не влияе. От години съм във филма с това качество. От както съм тръгнала по лекари са ми кофти хормоните и толкова се бях вкопчила в тях, че загубих сигурно над година и половина в тъпо изчакване да се нормализират и да стане чудо. И отделно още няколко от една неуспешна бременност до друга или от операция до операция. А толкова отдавна можеше да почнем опити и кой знае до къде да сме стигнали. Ама не всичко ни било нормално. То поне да знаеш проблема и да се бориш с него, ама така с вятърни мелници....

# 701
Блинг, съжалявам, че имаш такъв лош опит. Не позволявай да изпаднеш в апатия. Сигурна съм, че има причина за всичко. Само трябва да се намери. Изследвай каквото е останало и не се отказвай. Според мен пролактинът трябва задължително да се изследва преди всяко инвитро. А и между процедурите. До колкото знам и той влияе на качеството. И аз се боря с този проблем. Пих от предишния опит до сега и хранителни добавки. Няма как, няма да се даваме Wink. Ще успееш, Блинг, всички ще успеем.

# 702
Блинг, според мен си почини. Аз миналата година правих двата ми ЗЕТ едно след друго и толкова се бях изтощила психически, хем е лека процедура, постоянно за това мислех....имаме нужда от избистрени глави, дай си малко почивка и после започни на ново. желая ти успех Heart Eyes

# 703
Благодаря момичета  Hug Всичко ми е много прясно и осъзнавам, че съм мрънкало в момента. Ядосвам се на това и че изпаднах в такива състояния. Уж всичко си ми беше наред, бях спокойна, наясно с малкия шанс за успех и въпреки всичко нещо ми стана. И може би най-вече съм бясна на себе си за това, че изобщо не съм толкова силна, колкото си мислех.
Скрит текст:
Не обичам и нямам право да изпадам в такива мрънкащи състояния. Толкова много от вас са преживели какво ли не. И не е мястото точно аз да надавам вой. Обаче на моменти се чувствам страшно изморена. Вече имам едни над пет "нулеви" години в безрезултатни спонтанни опити, неуспешни бременности и безброй изследвания. И тепърва навлизам в АРТ. Самата мисъл, че нямам идея колко време ме чака до успех ме ужасява.

# 704
Недей да мислиш за времето, за това колко е минало и колко още ще мине. Вярвай в успеха си и не спирай да се бориш. Човек винаги намира сили. А ти си определено много силна, Блинг и се справяш чудесно! Не се съмнявай в това и не се упреквай, гордей се със себе си Wink. Ще бъдеш страхотна мама Wink

Общи условия

Активация на акаунт