Барселона - тема 7

• 117 939
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Барселона е прекрасна за тинейджъри и аз съм съгласна с тази част от групата, която смята, че не фонтаните са нещото което ще запомните от Барселона. За мен тя е Гауди, сангрия + тапаси, футбол и любимия Бари Готик.
Мислех, че съм се изказала и аз по въпроса за фонтаните в този дух, но се оказа, че е било в разговори някъде другаде Simple Smile Но очевидно това мнение се споделя от немалко хора.

Та: красиви са, но не са особено впечатляващи. Прекалено тиха музика, прекалено голяма тълпа, прекалено много продавачи на селфи-стикове. В топ 2 на най-разочароващите забележителности на Барселона, заедно с Ла Рамбла. Всичко друго си е супер.

# 436
  • София
Параход , страхотни снимки Peace

Нашето пътуване съвсем наближи- в понеделник вечерта ни е полета.
Програмата за дните успаях да я направя благодарение на всички от тази тема bouquet

Пожелавам си само хубаво време!

# 437
На нас също не ни харесаха фонтаните. Писах за това още като се върнахме/преди 2 год. ходихме/. Може би очакванията ни бяха други, а то - както и вие казахте навалица, от по-рано бяхме там,но пак имаше много хора, а и музиката изобщо не синхронизираше с движенията на водата. Пускаха много разнородна музика, напр. "чече-рече" песента/ не знам как се казва/, и други някакви които избощо не бяха съвместими според мен. Харесаха ни парка Цитадела, парк Гюел, плажа,крайбрежната. Ходихме в парка Гюел сутринта към 9.30ч. с автобус 24, ние бяхме в хотел Via Augusta, на улица Via Augusta - https://www.google.bg/maps/place/Hotel+Via+Augusta/@41.3976822,2 … 1515552,16z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0xfa1347173c1d631f!8m2!3d41.4000981!4d2.1514025

хванахме го от улицата успоредна на хотела, и директно на спирката на парка. На връщане пак този автобус до плаца Каталуня. Тук се коментира с метро, после пеша ... може би зависи откъде се тръгва, но в Барселона е добре пътуването с автобус, разглежда се града, метро сме ползвали един или два пъти, то не е като в Лондон, тук разстоянията не са големи.

# 438
Е, явно хората сме с различни вкусове, за пореден път се убеждавам. Когато имаш очаквания, може и да си разочарован. Аз отидох без очаквания и много ми харесаха фонтаните.

Последна редакция: пт, 21 окт 2016, 10:10 от Trol4eto

# 439
Е, явно хората сме с различни вкусове, за пореден път се ужбеждавам. Когато имаш очаквания, може и да си разочарован. Аз отидох без очаквания и много ми харесаха фонтаните.

Както казват хората - всичко е такова, каквото сам си го направиш! И аз не отидох с никакви очаквания, не погледнах дори снимки в интернет предварително, но сега, понякога когато ми е гадно и скучно от ежедневието и си затворя очите и искам да си спомня нещо хубаво, това е един спомен, който винаги изскача. Ние ходихме там първо през деня, свиреха едни прекрасни музиканти, имаше безброй хора насядали, налягали по стълбите...едно такова спокойствие цареше, а вечерта беше коренно различно, все едно си на друго място...

# 440
През деня много ми харесаха на мен фонтаните и парка Монтжуик. Вечерта - може би тълпите най-вече ме отблъснаха. Аз не съм била с големи очаквания за мястото, но ни беше близо до апартамента, така че хептен нямаше как да го пропуснем. Като видях многото хора, реших, че са се подредили за кой знае каква атракция. А то дори закъсня с близо 30 мин. шоуто.

Иначе най-хубавите моменти бяха за нас из малките училки на Бари Готик и Барселонета, да се губиш без цел и да сядаш в случаен тапас бар, като огладнееш Simple Smile Не че не обиколихме и забележителностите (но примерно на Саградата не ми се прищя дори и една снимка да направя). Но в старите квартали усетихме най-силно атмосферата на града.
Метрото им е добре развито, но и не съм му голям фен, пътувахме всеки ден с един автобус D20 от пл. Еспаня по крайбрежието и голям кеф беше, туристически тур ти не требе.

За папагалите ако някой пита - най-много бяха в парка Ситадела и зелените площи около плажа Барселонета. Колкото повече се отдалечаваш от морето, толкова по-малко ставаха. Близките планове са направени на място, където хората им хвърляха хляб и те се бяха научили да слизат. Иначе са доста плашливи и летят шеметно бързо.

# 441
  • София
Купих билети за Зоопарка и за Аквариума.
Продължавам да се чудя за парка Гуей - ако реша да купя билети, какви да взема - с гайд или само с с информация?

# 442
  • София
Здравейте.
Знаете ли полетите на Райънеър от кой Терминал в София излитат и на кой на Ел Прат кацат  newsm78?
Предполагам, че в обратната посока са от същите терминали  newsm78.
Благодаря  bouquet.

# 443
1 в София, 2B в Барселона.

# 444
  • София (Възраждане)
Их, тия папагали ще бъдат ли там и след месец и половина или ще отлитат за към по-топли страни?! Mr. Green

# 445
Там са, там са Simple Smile Никъде не отлитат. Живеят свободно освен в Барса, и в Мадрид и Тарагона (второто и третото по информация от уикипедия, която прочетох преди тръгване).
А и приятелката, която ме светна за тях, е пътувала именно по Нова година.

# 446
  • София (Възраждане)
Въх, детето няма да иска да си тръгне заради птичките.
Змия, моля за подробности около зоопарка и аквариума, откъдито тръгването също ще бъде мъчително Mr. Green

# 447
  • София
Въх, детето няма да иска да си тръгне заради птичките.
Змия, моля за подробности около зоопарка и аквариума, откъдито тръгването също ще бъде мъчително Mr. Green
След около 2 седмици ще мога да разкажа.

# 448
Не съм Змия, ама да си кажа Simple Smile
Зоопаркът е доста голям и приятен, може да убие и цял ден. Само делфините живеят мизерно (както навсякъде в плен), но пък са атракция за децата. Те са отворени са за посещение от 10 до 1 и от 3 до 5 ч. (по спомени, дано не бъркам), не се гледат цял ден.
Доста птици се разхождат свободно (сюрия пауни и по-малко други), има и petting zoo с домашни животни.

Аквариуми сме посещавали на две други места в Европа и не ме впечатли върло, но дъщерята го хареса.

# 449
Ние все още се колебаем кое да посетим-зоопарка или аквариума  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт