Барселона - тема 7

• 117 893
  • 779
  •   1
Отговори
# 570
  • София
През Януари, 2016г. фонтаните не са работили:
07 January - 18 February: Closed
 https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/albums-en/magic-fountains-montjuic/

# 571
  • Sofia
А до 07.01? Интересува ме периодът 05.01 - 08.01?
П.П. Открих отговора - ще работят на 6-ти и 7-ми  Simple Smile

И още един въпрос. Билетите Т-10 включват ли и голям куфар или за него трябва да се валидира втори билет?

Последна редакция: пн, 02 яну 2017, 15:45 от noshtna_ptica

# 572
Нашите куфари са тип карета на колелца. Не сме ги таксували допълнително.

# 573
  • г.Каварна
Момичета здравейте.
На 13.01 ще летим за Барселона. Кацаме на Ел-Прато в 21.30.
Бих искала да Ви питам кое по-добре да вземем такси или автобус.
Ние сме 2 възрастни и 2 деца.
Ще бъдем на този адрес :Carrer de Roger de Flor 136, 4-2, Barcelona.
Нямам представа нали в тези часове се движат автобусите..
Благодаря предварително

# 574
  • София
Момичета здравейте.
Благодаря предварително
Нашият апартамент беше сравнително близо до вашия адрес. Най-евтиният за вас вариант е да вземете влака - Ренфе до Passeig de Gracia. За него важи карта Т10. Ние бяхме в същата конфигурация с 2 деца и 2-ма възрастни и предвид часа на кацане на самолета и първоначалната ни неориентираност предпочетохме такси. Цената, въпреки нощната тарифа беше малко под 30 евро.

# 575
  • г.Каварна
Момичета здравейте.
Благодаря предварително
Нашият апартамент беше сравнително близо до вашия адрес. Най-евтиният за вас вариант е да вземете влака - Ренфе до Passeig de Gracia. За него важи карта Т10. Ние бяхме в същата конфигурация с 2 деца и 2-ма възрастни и предвид часа на кацане на самолета и първоначалната ни неориентираност предпочетохме такси. Цената, въпреки нощната тарифа беше малко под 30 евро.
Благодаря Ви много за отговора!
Ще видя този влак.
Вие как си направихте маршрута? Какво най много ви впечатли в Барселона?
Ние мислим да посетим Аквариума, музея на Пабло Пикассо, Сграда де Фамилия.

# 576
  • София
На нас много ни хареса зоологическата градина (близо е до вашия адрес), но не знам зимата дали могат да се видят всички животни, въпреки че там е доста по-мека. Аквариумът не чак толкова.
Саграда фамилия е доста грозна на живо, вътре по-бива.
Паркът Гюел също доста ни хареса. Също къщите, проектирани от Гауди са много красиви. Има и други впечатляващи сгради - бившата болница Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (близо е до Саграда фамилия), Палау де ла мусика каталана.
Много ми хареса и пазарът Ла Бокерия. Има страхотни плодове и фрешове, които след обед са по-евтини. Пазарът не работи в неделя и почивните дни.
Ходихме и на Камп ноу по желание на младежите. На мен не ми хареса, но на тях много.
Може да видите и пристанището срещу колоната на Колумб. Интересно е. Там хранят рибите с хляб и се виждат доста големи екземпляри. Също така от време на време мостът е вдига, за да преминат яхтите.
Забравих да кажа, че е в Побле еспаньол ходихме. Не е лошо.
Един ден отделихме за посещение на Монсерат. Много е красиво.
Маршрутите си ги правихме, гледайки картата и спирките на метрото.
Ето малко снимки от нашето пътуване. https://www.flickr.com/photos/124942920@N08/albums/72157674696960391

# 577
  • Пловдив
dechy , страхотни кадри сте направили!
Може ли малко инфо с какво се придвижихте до Монсерат и колко време отнема с транспорта, пишеш "един ден отделихме"?
Някой посещавал ли е Каталуния в миниатюри, да сподели впечатления, извън Барселона е.

# 578
  • София
До Монсерат стигнахме с влакче от пласа Еспаня. Има 2 варианта след това - или с лифт, тогава се слиза на спирка  Aeri de Montserrat, или с зъбчата железница - до спирка Monistrol de Montserrat.
Ние избрахме варианта с лифт, защото качването е по-бързо - за около 3 минути. Не знам дали не сбъркахме, защото половината влак се изсипва на спирката и чакаме около 45 минути, за да се качим на кабинката. Движат се само 2 големи кабинки, които побират около 30 човека. навръщане нямаше проблем.
Трябва да изберете с какво ще се придвижите още при закупуването на билети за влака, защото билетите са комбинирани (влак+лифт или влак+фурникулар). Фурникулярът се движи по-дълго - около 15-20 минути, но побира повече хора предполагам.
Влакът пътува около 1 час до Монсерат, но трябва да следите разписанието, защото са през около 1 час. В почивните дни май са по-начесто.

# 579
Момичета здравейте.
Благодаря предварително
Благодаря Ви много за отговора!
Ще видя този влак.
Вие как си направихте маршрута? Какво най много ви впечатли в Барселона?
Ние мислим да посетим Аквариума, музея на Пабло Пикассо, Сграда де Фамилия.

Вижте и Aerobus. Цената за възрастен е 6 евро, за деца нямам представа. На нас Аквариума много ни хареса, бяхме без деца, но показвах снимки и клипчета на сина ми /5г./ и беше доста впечатлен, особено от акулите и пингвините Simple Smile В зоологическата не сме ходили, тъй като сме били в тази в Мадрид.

# 580
  • Пловдив
dechy благодаря за инфото bouquet

# 581
  • София, Хаджи Димитър
Честита Нова година! Започвам да ви чета......летя на 4 март със сина ми на 11г. и ще ми е първото посещение в Барселона. Единственото, което знам със сигурност,че в неделя на 5 март сме на баскетболен мач на Барселона с любимецът на сина ми-Александър Везенков. Въпросите ми ще са много със сигурност, надявам се да сте на разположение. bouquet

# 582
  • София
Mомичета, не помня дали се похвалих че ще ходя отново до Барселона на 13.06 за концерт на Ариана Гранде . Някой да има билети за същия концерт случайно?

# 583
  • София
Здравейте  bouquet
Остават ми 3 дни до полета към Барселона, имам няколко въпроса, които искам да уточня.
1. Пътувам с полет на Wizz Air - самолета каца и излита (в Барселона) от Терминал 2В?
2. Случвало ли ви се е закъснение на полета Барселона - София и ако отговора е положителен горе-долу колко време сте закъснели (връщам се по разписание на 21.01 в 1.40 през ноща, но вечерта трябва да излетя в командировка)?
3. Aerobus от Терминал 2 е с номерация А2, нали?
4. Кой кабинков лифт от 2-та е по-атрактивен (защо)?
5. Какъв билет за Park Guell да закупя (за възрастни)?
Благодаря предварително за отговорите!  bouquet

# 584
Здравейте  bouquet
Остават ми 3 дни до полета към Барселона, имам няколко въпроса, които искам да уточня.
1. Пътувам с полет на Wizz Air - самолета каца и излита (в Барселона) от Терминал 2В?
2. Случвало ли ви се е закъснение на полета Барселона - София и ако отговора е положителен горе-долу колко време сте закъснели (връщам се по разписание на 21.01 в 1.40 през ноща, но вечерта трябва да излетя в командировка)?
3. Aerobus от Терминал 2 е с номерация А2, нали?
4. Кой кабинков лифт от 2-та е по-атрактивен (защо)?
5. Какъв билет за Park Guell да закупя (за възрастни)?
Благодаря предварително за отговорите!  bouquet
1. Да
2. Полетът на връщане ни закъсня, кацнахме ме в 3:30.
3.да
4 не знам
5. Да, 7 евро

Общи условия

Активация на акаунт