Барселона - тема 7

• 118 157
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
  • София по рождение
Здравейте, може ли да предложите екскурзовод в Барселона. Какви евентуално ще са цените? В Рим се справихме прекрасно, но Барселона нещо не мога са схвана съвсем. Доста по- сложно ми изглежда. Там пешеходно няма как да се случат нещата. Идея нямам къде е най удобно да резервирам хотел,който да е на удобно пешеходно разстояние за трансфера ми до летището. newsm78

Марчела

# 631
  • Стара Загора
Здравейте ,момичета ! Препоръчайте ми хотел в Барселона , от който сте доволни ! В района Ейшампле - да е 3 звезди .

# 632
  • София
Бяхме тук октомври 2016г -https://www.martinval.com/index.php/en/
По-скоро е хостел, няма закуска и други хранения, но препоръчвам с две ръце- чисто, широка стая със симпатични балкончета, любезен персонал , много добро местоположение Peace

# 633
  • Стара Загора
Благодаря , Пинки ! Hug

# 634
Hotel Catalunya на La Rambla и площад Каталуня Peace

# 635
  • Стара Загора
Hotel Catalunya на La Rambla и площад Каталуня Peace

Мерси !  Hug

# 636
  • София по рождение
Hotel H·TOP BCN City, Travessera de Gràcia, Барселона, Испания
в района на Cаграда Фамилия
2 звезди - хубава заkуckа, чиcто и любезен перcонал

# 637
  • Стара Загора
Здравейте, идната седмица летим до Барселона и съставих нещо като програма, но не знам дали реално бих се вместила във времето, ако може някой ходил да погледне дали е реалистично  Laughing
Тъй като първият  ден кацаме сутринта, към обяд ще сме в града и това, което съм планирала за този ден е да се разходим по Ла Рамбла, тъй като хотела е в непосредствена близост, след това статуята на Колумб, обяд някъде в района, разходка около пристанището и крайбрежната и евентуално посещение на Аквариума. След това ще вечеряме някъде и ще се разходим в Готическия квартал.
Втория ден мисля да посетим хълма Монтжуик с основните забележителности и Испанското село до към ранния следобяд, после да хапнем някъде и след това да отидем до парка Гюел (като придвижване не знам колко време да предвидя, час и 30 мин според вас ще стигнат ли?) Не знам и колко са обширни, въпреки че ходим доста и двамата не искам да не можем да мръднем на следващия ден
Трети ден ще отидем до Камп Ноу и след това Тибидабо, като няма да ползваме атракциони и т.н., т.е. няма да се застояваме много. И сега е основната ми дилема, тъй като искам да се възползваме от намалението за Саграда Фамилия след 16:00. Ако запазя за 16:30 докато разгледаме ще стане поне 18 часа, Casa Milla, Casa Batlo да ги оставя ли за следващия ден или ще се вместим тук, защото реално през четвъртия ден съм оставила само Зоологическата градина и парк Цитадела и за вечерта Фонтаните.
На следващия ден летим рано, така че няма време за нищо.
Ще се радвам някой да ми даде насоки, защото на мен ми се вижда малко пресилено, не искам да бързаме в никакъв случай, но пък и искам да видим възможно най-много. По музеи не си падаме, така че ще пропуснем, вечерите съм ги оставила за разходки около Готическия квартал, Ла Рамбла и т.н.
Има ли нещо, което си заслужава да се види по тъмно?

JamJam, относно програмата ви:
Първи ден - изглежда напълно постижим
Втори ден - също изглежда постижимо, но определено си е доста ходене - все пак постижимо за хора, които обичат да ходят. На Монжуик е основното ходене. Час и половина е достатъчно да се стигне до Парк Гуел
Трети ден - ако сте почитатели на Гауди и искате да посетите Каса Мила и Каса Батльо вътре, е най-добре да ги оставите за следващия ден. Те са си доста големи атракции и отнема време разглеждането им.
Четвърти ден - имайте предвид, че фонтаните не работят всяка вечер. Така че трябва да се съобрази кой ден от седмицата се пада.

# 638
  • София
Аз бях с деца и зоопаркът ни отне цял ден.

# 639
Здравейте, предстои ни пътуване до Барселона през март. 4 нощувки, надявам се да са достатъчни за основните забележителности. Върщам се да чета темата от начало и се надявам на съдействието ви при нужда bouquet

# 640
  • София по рождение
Здравейте, предстои ни пътуване до Барселона през март. 4 нощувки, надявам се да са достатъчни за основните забележителности. Върщам се да чета темата от начало и се надявам на съдействието ви при нужда bouquet

да, дотатъчни cа

# 641
Здравейте, добро утро  bouquet
Започнах да чета темата, чета и в интернет Simple Smile имам два въпроса:
1. Чудя се кой хотел да избера - колебая се между тези двата:
http://www.booking.com/hotel/es/smartroom-barcelona.bg.html?labe … _0;fsrv=1;m_occ=2 - защото ми го препоръчаха / нов и много чист/
Или този
http://www.booking.com/hotel/es/amrey-sant-pau.bg.html?label=gen … _0;fsrv=1;m_occ=2 - заради близоктта до историческата забележителност.
Чудя се и кой ще ми бъде по- близо и удобно за разглеждане на града.
Все още съм объркана, не мога да се ориентирам, но ще си купя пътеводител с карта, и тогава ще се опитам да създам оптималната програма за престоя.
За момента съм се спряла на следните забележителности: Саграда
Парк гуел
Аквариум
Морето/крайбрежната
Къщите на гауди
Фонтаните
Манджуик
Болница сант пау
Тибидабо
Порт авентура
Пл Испания и Каталуния
Което води до втория ми въпрос - карта за транспорта Т10 дали ще ни свърши работа или да търся от тези с повечето бройки за пътуване ?
Слънчев ден на всички  bouquet

# 642
Т10 е перфектна, когато свърши си купувате нова. Ние 4-ма изразходвахме 3 такива за 7 дни, а и двата хотела са малко отдалечени и ще използвате транспорт.Ако искаш потърси нещо около площад Каталуня.

# 643
  • Стара Загора
Здравей, ver4eto_sv, относно хотелите - и двата са на добри места, но първият изглежда с по-добра локация, по-близо до повечето централни забележителности и до един от основните транспортни възли (и туристическа атракция) - Площад Испания.

За пътеводител ти препоръчвам "ТОП 40 Барселона"
https://www.helikon.bg/books/89/-%D0%A2%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81% … BF-40_158667.html

А за транспорта - освен Т10, добра опция е и Barcelona Card - дава отстъпки за забележителностите и безплатен транспорт. Обаче Порт Авентура е на 100 км от Барселона...

# 644
  • софия
Здравейте,

Задължително ли е предварително да се купуват билети за парка Гюел? Или може и на място.

Общи условия

Активация на акаунт