Отговори
# 360
  • В царството на игрите:)
С една дума за сега никой лекар не ми предлага биопсия или операция [/u],а тя нарасна от декември 9мм до сега- август 12 мм.   аз като четох част от темата колко много ФА са объркани и ме обвзема страх и правя паник атаки непрекъснато .Кистите ръстът ли ?
Незнам какво да правя и за това реших да ви пиша с огромна надежда ,да ми отговорите
ИМА ЛИ НЯКОИ ОТ ВАС КОИТО ДА Е СЛЕДИЛ ЕДНА ГОДИНА КИСТА ПРИ ОНКОЛОЗИ И НАКРАЯ ТЯ ДА СЕ Е ОКАЗАЛА КОФТИ ?
Приемам всякакви съвети ако имате желание да ми дадете , незнам какво да правя вече .
То че съм ку ку - ку ку съм ясно , но моля дайте ми съвет.
Благодаря ви предварително! smile3525
Първо: правилно си забелязала, че много ФА са се оказали злокачествени образувания. Да си прочела нещо за киста?;
Второ: в днешно време лекарите режат много лесно и, след като не искат да оперират значи наистина няма нужда;
Трето: Кистата расте, защото продължава да се пълни с вода, а не защото е рак
Четвърто: ако продължаваш така, наистина ще си докараш някоя болест!
Накрая верно ще изкукаш Mr. Green

# 361
Jul@e няма проблем че ме питаш да направих четири хистологии при различни лекари.Първата показа гранулозоклетъчен рак,но лекаря който ме оперира др.Христамян не се съгласи каза че това което е извадил не му е приличало на толкова лошо,и той ме накара да търся други мнения.И така направих две в Пловдив и едо изпратих на доцент Милев в София.И тримата казаха че расейка от гърдата и то още от първата операция невидяна.Те тогава и един скенер не ми направиха.И така сега за профилактика шест курса доцетакс.

# 362
Здравейте!

До момичета, които се пенсионираха по болест: Документите за осигурителен доход, върху който са внесени осигурителни вноски (УП-2, УП-15) от къде се взимат? от всеки работодател, при който си работил??

Мерси Simple Smile

# 363
Ако имаш стаж преди1997година само тогава ти трябва УП за следващите години НОЙ ги има в национален регистър и си носиш сами трудови книжки.

# 364
Ако имаш стаж преди1997година само тогава ти трябва УП за следващите години НОЙ ги има в национален регистър и си носиш сами трудови книжки.

Благодаря  bouquet

# 365
  • София

Ох, не мога да се стърпя - може би клавиатурата ти няма запетайки и се обърках:" ...тогава ти трябва УП за следващите години". А НОЙ онзи НОЙ ли е?    Wink

silna jena, разбирам, че си затормозена. Но не само в тази тема, мамите очакват ясни, а не двусмислени граматически коментари.  Peace

# 366
  • София
Привет на всички момичета!
Svetlinar, мога със сигурност да ти кажа, че един добър лекар ( както виждам от имената които си изброила си направила консултации с едни от най-добрите) не може да обърка киста със злокачествено образувание. Просто е абсурдно? Изводите са си за теб!!!  Hug
Мамо Меце  Hug newsm51
По отношение на документите за пенсиониране считам, че е най-добре с трудовата книжка да отидете в НОИ където дават консултации. Убедила съм се, че на всеки един човек документите са индивидуални и е възможно да бъдете подведена. Също така е хубаво да си извадите един ПИН код и така ще можете да влезете в сайта на НОИ и там ще си направите сама справка по отношение на осигурителния стаж и доход.

# 367
Привет на всички момичета!
Svetlinar, мога със сигурност да ти кажа, че един добър лекар ( както виждам от имената които си изброила си направила консултации с едни от най-добрите) не може да обърка киста със злокачествено образувание. Просто е абсурдно? Изводите са си за теб!!!  Hug

Благодаря ви момичета margi4 и milmich за отговорите.Желая здраве и дълголетие , вашето мнение бе ценно за мен , но като разбрах че тази киста няма как да се махне с билки и ала бала , на базата че почти година е в гърдата ми и понараства ,не се стърпях и отидох днес да ми я махнат. Попитах за операция но доктора каза и настоя с пункция и така изтегли  кафява водица и сега чакам цистологията , надявам се да е добра   Praynig .
Желая на всички здраве и дано онзи разширен канал в другата гърда 0.5мм (може и стара киста да е) е спокоен,мирен и да не расте .

Още веднъж Благодаря , за всички ЗДРАВЕ , КЪСМЕТ И УСПЕХ  !!!

Последна редакция: вт, 09 авг 2016, 14:09 от svetlinar

# 368
  • София
Момичета, някой боядисвал ли се е, докато е бил на химиотерапия? Боята ми вече падна, а косата не още Laughing, 10 дни от 1во вливане съм, а докторът каза само да се подстригвам, без боя.

# 369
Няма смисъл да боядисваш, всеки момент ще започне да пада  Tired

# 370
  • София
Ок тогава, само подстригвам. Simple Smile

# 371
  • Plovdiv, Bulgaria
И тримата казаха че расейка от гърдата и то още от първата операция невидяна.Те тогава и един скенер не ми направиха.И така сега за профилактика шест курса доцетакс.

silna jena, пожелавам ти да минава по-леко с Доцетакса. Аз също съм от Пловдив, от 7 години 1-вата операция и 1 година от втората. Досега никога , не ми е правен скенер. Чудех се, питах и в крайна сметка се стигна до второ новообразувание на същата гърда..и след химиите, преди Херцептина пак не ми направиха. Примирих се, че така са преценили. Но няма да забравя грешната хистология!

Момичета, според вас като приключа с Херцептина да настоявам ли за скенер?

# 372
Шуши, сигурно др Митева ще те запише за скенер, но и ти припомни.
Макар че нищо не е гаранция, аз правих редовно скенери, но на бял дроб, корем и малък таз, а разсейката се ситуира в синусите и то там със скенер не се хваща добре, само с ямр. Ако не беше ме ударило в зрението, нямаше да се сетя да правя ямр на главата.

# 373
Хора, моля за съвет аз как да правя "профилактика" за рак на яйчниците и матката? Цитонамазка 1-2 пъти годишно, прегледи - ясно, а някакви скенери, ТМ? Хич не съм наясно... Почти 3 години съм след диагнозата РМЖ и операцията. Досега бях на нолвадекс, ще го сменят най-вероятно с аримидекс, но трябва да ида до онкото в Младост да си взема протокола.

silna jena - успех в лечението, стискам палци  Hug много ме притесни какво ти се е случило...  ooooh!

# 374
Майка ми си е подала документи за ТЕЛК по местоживеене. Получила е писмо, че трябва становище от онкодиспансера в Плевен, който е най - близкият до нейния град. Но тя се лекува в София от самото начало. Трябва ли документ от Плевен или би следвало да са достатъчни представените софийски епикризи след операцията и след първия прием за химиотерапия?

Общи условия

Активация на акаунт