Отговори
# 615
  • София
По повод, че Анджелина Братпитова  без да има рак махнала гърдите си, яйчниците и пие Нолвадекс, се сетих за една стара препоръка срещу забременяване: Противозачатъчни, спирала, два презерватива... и никакъв секс  Laughing

Аз пък си правя във фризерчето анасонови кристалчета за стомахчето. НаЗДРАВЕ, веселячки  smile3533

# 616
  • София
Мече, ми тва си е жива химиотерапия  Joy Joy Joy
Ей сега Ирина ще ме насере  hahaha

# 617
Дами, някоя от вас възползвала ли се е от тази процедура:
http://darahelp.com/%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D … 0%B8%D0%BD%D0%B3/ ?

# 618
Вижте, какво е излязло днес в новините и моля администратори да не ми трият поста ,, защото това са новините в държавата, не са лично мои - „Нарушения при лечението на онкоболните са регистрирали при проверки в страната от Националната здравно-осигурителна каса. Разминаване в цените на препарати и в тяхното количество са част от констатациите. От Касата са констатирали и други отклонения.
Странно е, че има минус пет процента спад на онкоболните, ръст 26 процента на онколекарства без да са влезли новите молекули за изследвания период и тази драстична разлика..... ние като обществена институция сме длъжни да заплатим всеки милилитър вложен химиотерапевт. Той се изчислява обаче на база на декларирана цена от лечебно заведение. За тези и други нарушения ще бъде изготвен доклад до министъра на здравеопазването“. Нищо чудно, че изписват на всеки един хормонални хапове! Цената само на някакъв си анаромат 250 лв на месец, а кам на другите таблетки!

# 619
Чета последния пост на Ирина и Уеееко се успокоявам !
Значи не е само в България така ! Значи не само нас ни " лъжат и мамят " !
И в цяла Европа , и в Америка го правели бе ! И там пият хормони , правят химии ....
Права е Нани , че ни пръскат ! ОБИЛНО ! Ама някъде по-концентрирано ще да е ?!

Иначе , четем всеки пост и го зачитаме , но това не означава ,че трябва да се съгласяваме с всяка написана глупост !
Още от първия ден , в който си напипах бучката , отидох с повече доверие при лекаря си , отколкото със страх от предстоящата диагноза ! Винаги съм вярвала на лекарите не на 100 , а на 10000000 % .
Изслушвах , каквото ми казваха и правех всичко по техни препоръки . Дори не съм задавала въпроси ! Нито един ! ВЯРВАХ ИМ ! Не исках да знам ! Който много знае , бързо остарява ! Пък и те са тези , които цял живот учат как да ни лекуват !
От там насетне беше вярата ми ! Не знам в Бог ли , в докторите ли , в себе си ли ?! Просто знаех , че за мен се прави най-доброто и аз ЩЕ БЪДА ! И СЪМ ! ВЕЧЕ 7 ГОДИНИ ! НЕ СА НИТО МНОГО , НИТО МАЛКО !

А МОЖЕ БИ , ЗА ДА БЪДА , МИ ПОМАГА И ТОВА , ЧЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ МЕ ХАРЕСВАТ И НЕ СЪМ ЖЕЛАНА , НЕ СТЪПВАМ ! ПРАВЯ САМО ТОВА , КОЕТО МИ ХАРЕСВА ! КОНТАКТУВАМ САМО С ХОРА , КОИТО ХАРЕСВАМ !
ОСТАНАЛИТЕ СА В ГРАФА " И ДРУГИ " , КАТО ДОПУСНАТИ ПЕЧАТНИ ГРЕШКИ !
И С ЧИСТО СЪРЦЕ МОГА ДА КАЖА , ЧЕ СЪМ ЩАСТЛИВ ЧОВЕК ! КОЛКО ОТ ВАС МОГАТ ДА ТВЪРДЯТ СЪЩОТО ЗА СЕБЕ СИ ?!
ТОВА БЕШЕ РИТОРИЧЕН ВЪПРОС ! ОТ ПИСАНИЯТА ТУК МОГА ТОЧНО ДА ПРЕЦЕНЯ КОЙ КАКЪВ ЧОВЕК Е , БЕЗ ДОРИ ДА ПОЗНАВАМ ВСИЧКИ ВИ !
БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !

# 620
  • Варна
Сега вече и покемоми правят. Който не си намира гласовете, скучно му е или има нужда от по-шумна компания в себе си - ей ти тук, ей ти там - покемони. Ний сега ще отидем малко на изследвания, ще поизследваме слънцето, пясъка, морето, но най-важното - Покемоните трябва тука да оставим, защото там ще има и други и не се знае как ще се съвместят двете компании.

# 621
Нанинко , на капанчето , дето столчЕтата са в морето , като топна краци и гепя ледената чашка с мохито , покемоните хич нЕма да ми пречат ! Даже са добре дошли !
Вече губя търпение , в очакване на предстоящата сериозна рехабилитация !  grinning039 Drunk Nature Sunny lalalala
Па нек ма чакат да мра !  Mr. Green

# 622
  • Варна
Ей на тва му викам аз - духовно оцеляване и физическо преодоляване, Сиско

# 623
Пак съм в чуденка- Здравната каса в UK плаща точно 1.95 лири за anastrazole ( 400 лв. в България!) и  със сигурност по-малко за letrozole, защото последният е по-напред в списъка от разрешени за изписване от лекарите. Ние живеем в различни светове !Иде ми да натоваря един камион с лекарства и да го стоваря пред МЗ. Има причина за тези разлики и тя трябва да се намери и отстрани. Знам едно-не е от незнание и не е от невежество - с едно кликване и пет е-мейла може да се   проучат най-различни оферти!

# 624
  • В царството на игрите:)
Пак съм в чуденка- Здравната каса в UK плаща точно 1.95 лири за anastrazole ( 400 лв. в България!) и  със сигурност по-малко за letrozole, защото последният е по-напред в списъка от разрешени за изписване от лекарите. Ние живеем в различни светове !Иде ми да натоваря един камион с лекарства и да го стоваря пред МЗ. Има причина за тези разлики и тя трябва да се намери и отстрани. Знам едно-не е от незнание и не е от невежество - с едно кликване и пет е-мейла може да се   проучат най-различни оферти!
Безобразията в нашите болници по отношение на лекарствата нямат граници! Толкова са арогантни вече в кражбите, че трябва да си малоумен за да не го разбереш! В Бг Нолвадекса ми струва 35 лв. на месец, а от Турция ми го носят за 14 лв. за два месеца.  Все проверки, все експертни съвети, все някакви заплахи и накрая пак същото...Високи разходи, а в същото време недобро обслужване!

# 625
Разбира се, че не е- вземат процент да изберат еди кое си лекарство... Peace

# 626
ЕЕ, от къде тръгна пък това с 400-те лв за Анастрозол, ето му цената http://apteka.framar.bg/30033574/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82% … 1-%D0%BC%D0%B3-30, най-долу на страницата пише колко се поема от касата и от пациента.
Някой питаше за Б17 табл., може би има смисъл да се ядят ядки от кайсии и праскови профилактично, но таблетките Амиго на мен нещо не ми вдъхват доверие, познавам хора дето ги пиха и не видяха никаква файда от тях.

# 627
Кликнах за анаромат- заради по-горния пост- 436.37 лв.-  източник medicine.bg
Тази година ми е последна специализация по клинична фармация в Манчестър университет. Ще правим икономически модели за закупуване на лекарства. Оттам до проучването какво точно се случва в милата ни Родина , е една крачка. Няма да я оставя !

# 628
Как може онколог да говори такива глупости за тамоксифена, просто съм в поредния потрес от митовете и легендите в българската медицина и фармация. Направо ми е жал, как хората търсят "добрия" лекар, който спокойно може да си живее като шарлатанин. Медицината е сведена до математика в цивилизования свят- и то не проста математика, а подкрепена със сложни и продължителни изпитвания и статистически процеси. Тази математика води до "клинични пътеки" - едно отново изкривено понятие в българската действителност. Това значи- тази диагноза се лекува с това лекарство / тези интервенции, защото е доказано ( ! ), че те водят до най-добрия изход за най- много хора.
Затова с тамоксифен се лекува най-малко 5 години , и никаква отрова не се натрупва след първата година.
С херцептин се лекува една година, защото резултатите са по-добри, отколкото за шест месеца лечение. И не лекуваме година и половина или две, защото няма разлика в резултатите , сравнено с лечението за една година. А не защото се натрупва и става страшно вреден, рискът си е един и същ по отношение на сърдечно -съдовата система, например.
Иначе, радвам се да ви прочета момичета, чудесна група за приятелство сте !
Аз съм пила тамоксифен 3 мес. и съм получила полип на матката /тежка някаква дисплазия/ - нещо предраково и съм решила да ми направят хестеректомия!Много жени месеци след операция рак на гърдата получават рак и на матката! Това ме навежда на мисълта, че от тези коварни хапове....Аз не съм имала проблеми по женски, но като съм започнала да пия тамоксифен /после са ми го сменили на Нолвадекс/ започнала съм да получавам горещи вълни, просто се чувствах лошо и после съм закъсала и по женски.... 

# 629
Боже мой какво става в тази тема....някаква си Ирина 37 ли беше или каква беше, откъде се пръкна да раздава правосъдие...тя не е правила химиотерапия и хормони не е пила, ами ок ...но това е за нея.. и за нейният случай..За друг, друго е валидно....Слава богу, нека да има здравомислещи хора да не и се връзват...
 Знам само едно, ако ти е  много, ама много , много силен имунитетът, наистина може да оживееш без тежки терапии или с минимални такива....но хормонотерапия при карцином на гърдата да отричаш и да пишеш глупости - това е престъпление, макар че е наивно някой да се връзва на писаниците в  подобен форум.
 Аз самата пия Нолвадекс и през ум не ми минава да не го пия...
P.S. Май Ирина37 беше рускиня,  така я оправда една потребителка, че не може да пише добре, но после взе че почна да пише  много правилно.... Охххххххххххххх.....
 А това за имунитета не си го говоря просто така, той е най важният...познавам човек болен от рак на дебело черво,  на 63 години е , адски силен имунитет, живее 6 години след диагнозата и ще живее още 10 години  минимум със сигурност...
 Имунната система е най-важна, но не изкуствено поддържана с хапове....

Последна редакция: нд, 28 авг 2016, 01:56 от jul@e

Общи условия

Активация на акаунт