Мъж Телец - 14

• 79 104
  • 806
  •   1
Отговори
# 255
Divineee, мисля че си обсолютно права. Наистина "шефката" на харема в повечето случаи е прислужница, кротичка и неизискваща. И така го устройва. Нищо че е смотанка и не е за пред хора, той това си го наваксва чрез други. Но там, в къщи е сигурен че има кой да му пере чорапите без да му държи сметка и за нищо на света не би си тръгнал или избрал някоя, която да е силна и да знае и кава какво иска... Защото го е страх че няма да му търпи дивотиите и че ще трябва да се старае наистина. Интересно ми е обаче как тези жени ги търпят. Естествено често е финансова изгода, но все пак, ако си жена с поне малко самочуствие, как можеш да търпиш един такъв мъж... Но там е разликата, такива като мен,които не разбират това, никога няма да могат да станат "шефка" на харема, нито пък биха и искали...
Въпросът изобщо не е защо такъв мъж постъпва така и защо има жени, които търпят такива мъже.
Верният въпрос е - теб защо те интересува такъв мъж и ти защо стоиш при него (ако не сте се разделили)?
Човекът е в брак - това си е сериозно обвързване, години инвестиция на средства, общо имущество, влагане и на усилия, и на чувства, има и деца най-често, общи спомени и т.н. Защо ще си тръгне лесно оттам? То, семейство с лека ръка се зарязва?
Пък щом успява и харем да завърти, ми евалла, оправен и всеоправящ мъж.
Защо да избира някоя, "която е силна и знае какво иска", но е ок да му е част от харема, без даже да е шефката? Щом е ок да е част от харема, значи точно това иска, по моята проста логика? Ако всъщност не ще, защо не му даде един начален тласък под опашката и не го остави на неговия начин на живот?
Пък относно прислужницата Simple Smile - ако е толкова лесно да го играеш кротка и покорна, да търпиш дивотии и да продължаваш да крепиш брак и семейство, да преодоляваш лашканията, несигурностите и колебанията на партньора си, и все да се завръща към теб за опора, и всеки път да избира теб, защото реално точно това прави, ами добре...дай Боже всекиму търпението и силата да го умее.
Ако си жена с поне малко самочувствие, защо изобщо да започваш нещо с такъв мъж....ако все пак го започнеш ...и го продължиш....защо накрая се оплакваш от собствените си илюзии, избори и действия Thinking?

# 256
Не съм съгласна с теб. При мен ситуацията е доста сложна. Телето ми е най-добрия приятел. Не съм част от харема му, но се обичаме до Бога. Не искам да се развежда, не бих живяла с него. Точно защото го познавам. Но го обичам. Сложно Sad

А на "шефката" и се чудя всеки ден. И няма и да мога да спра. Защото това за мен не е брак, да изневеряваш от първия ден, с десетки. Да нямаш общи мечти, стремежи.

# 257
Не съм съгласна с теб. При мен ситуацията е доста сложна. Телето ми е най-добрия приятел. Не съм част от харема му, но се обичаме до Бога. Не искам да се развежда, не бих живяла с него. Точно защото го познавам. Но го обичам. Сложно Sad

А на "шефката" и се чудя всеки ден. И няма и да мога да спра. Защото това за мен не е брак, да изневеряваш от първия ден, с десетки. Да нямаш общи мечти, стремежи.
Тя ситуацията навсякъде е сложна, особено щом се разминават интересите Mr. Green. Обичате се до Бога, ама платонично вече към 2 години ли бяха, с най-добрия ти приятел...добре. Ако ти е най-добрият приятел и му желаеш само най-доброто, а той преценява, че за него най-добро е да не променя нищо - къф е проблемът?
Пък шефката, щом и на нея й е добре, какво има да я мислиш?
Ей, мен тъй да ме мислят кога ми е най-хорошо Joy.
В продължение на темата, извадка от мъжки форум, пукнах се от смях:
http://forum.vratovrazka.bg/index.php?topic=1314.0
"
-..Искам да знам, какво бихте направили ако имате любовница, която обичате повече от съпругата си, но неможете да се разведете заради семейния дълг и най-вече заради детето...Как бихте постъпили в такава ситуация?
- Ще си живея живота- или жената ще ме зареже заради любовницата, или пък любовницата ще ме зареже, защото й е писнало. Въпросът е да не стават двете неща наведнъж.
"
...въпросът е да не стават двете неща наведнъж... smile3532
Ох, много готин пич tooth!

# 258
Типичен телшки отговор е дал тоя пич  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 259

И му е добре! А другата е удобната!
Затова от телето - усвоявай Wink.

# 260
  • София

Не знам какви са вашите типични телета, но тези, които аз познавам не биха оставили решението какво да правят в живота си на двете жени. Типичния телец би си избрал едната и няма сила, която да го разубеди, че може да има друго решение. Да чака дали някоя от двете ще го изостави не е типично. Даже бих казала, че са доста моногамни и не биха се поставили в положение да са с две едновременно.

# 261
Бившият ми мъж не издържа дълго да върти две жени. Тежеше му даже много тази ситуация. Но това не значи, че не е кръшкач в общия смисъл на думата. Затормозява го да има съпруга и любовница просто Simple Smile
Епизодични кръшкания са му най-поносимият вариант. Любовницата изисква време, усилия, емоции, които и без това са му ограничени Grinning

# 262
Divineee, мисля че си обсолютно права. Наистина "шефката" на харема в повечето случаи е прислужница, кротичка и неизискваща. И така го устройва. Нищо че е смотанка и не е за пред хора, той това си го наваксва чрез други. Но там, в къщи е сигурен че има кой да му пере чорапите без да му държи сметка и за нищо на света не би си тръгнал или избрал някоя, която да е силна и да знае и кава какво иска... Защото го е страх че няма да му търпи дивотиите и че ще трябва да се старае наистина. Интересно ми е обаче как тези жени ги търпят. Естествено често е финансова изгода, но все пак, ако си жена с поне малко самочуствие, как можеш да търпиш един такъв мъж... Но там е разликата, такива като мен,които не разбират това, никога няма да могат да станат "шефка" на харема, нито пък биха и искали...
Въпросът изобщо не е защо такъв мъж постъпва така и защо има жени, които търпят такива мъже.
Верният въпрос е - теб защо те интересува такъв мъж и ти защо стоиш при него (ако не сте се разделили)?
Човекът е в брак - това си е сериозно обвързване, години инвестиция на средства, общо имущество, влагане и на усилия, и на чувства, има и деца най-често, общи спомени и т.н. Защо ще си тръгне лесно оттам? То, семейство с лека ръка се зарязва?
Пък щом успява и харем да завърти, ми евалла, оправен и всеоправящ мъж.
Защо да избира някоя, "която е силна и знае какво иска", но е ок да му е част от харема, без даже да е шефката? Щом е ок да е част от харема, значи точно това иска, по моята проста логика? Ако всъщност не ще, защо не му даде един начален тласък под опашката и не го остави на неговия начин на живот?
Пък относно прислужницата Simple Smile - ако е толкова лесно да го играеш кротка и покорна, да търпиш дивотии и да продължаваш да крепиш брак и семейство, да преодоляваш лашканията, несигурностите и колебанията на партньора си, и все да се завръща към теб за опора, и всеки път да избира теб, защото реално точно това прави, ами добре...дай Боже всекиму търпението и силата да го умее.
Ако си жена с поне малко самочувствие, защо изобщо да започваш нещо с такъв мъж....ако все пак го започнеш ...и го продължиш....защо накрая се оплакваш от собствените си илюзии, избори и действия Thinking?

Не си ме разбрала Simple Smile

# 263
  • София
Бившият ми мъж не издържа дълго да върти две жени. Тежеше му даже много тази ситуация. Но това не значи, че не е кръшкач в общия смисъл на думата. Затормозява го да има съпруга и любовница просто Simple Smile
Епизодични кръшкания са му най-поносимият вариант. Любовницата изисква време, усилия, емоции, които и без това са му ограничени Grinning

Да, абсолютно такова нещо го затормозява. Той няма нерви и изобретателност да измисля начини как да поддържа и двете връзки без да му се наруши комфорта. Такова напрежение го натоварва и накрая избира една от двете, колкото и да не му се иска да променя неща. Знам от майка ми за нейни колеги, които самото това гонене дали ще ги хванат, че изневеряват им носи удоволствие и намират какви ли не начини да кръшкат. Телците определено се натоварват от такова нещо и хич не им понася.

# 264
Divinee, поясни тогава Simple Smile. Аз писах на девичката...щото на нея й помня историята и съм я поразбрала.
Пък, що се отнася до типичните телци - всеки от тези, които познавам, си е типичен за себе си, но един с един не се покриват - нито като житейски път, нито като виждания, нито като отношение към жените, нито като възраст, а и ролята им в живота ми е била различна.
Мъж телец спокойно може да върти повече от една жена в един период от живота си, без да иска да се обвързва трайно нито с едната, а може и да бъде напълно предан на една и съща жена в продължение на години, в друг период от живота си. Истинска история Simple Smile.
Няма правила, няма и типичен телец.
Няма и типични комбинации между зодии - това е тотално клише.

# 265
Моето теле пък от 25 години е поддържал нон стоп дълги връзки (повече от 2-3 години) с любовниците си, бил е влюбен и летящ във всяка една връзка, но никога не е напуснал жена си. Самонавива си се че я обича, но аз това не мога да го разбера. Той не е имал просто секс навън, а истински мечти, любов. С жени които нямат нищо общо с жена му по външен вид, характер, кариера и т.н. Кръшкач или просто един мъж търсещ истинка любов но страхлив да я поиска? Не знам. И двете може би.

# 266
Тези дни си обсъждахме с моя близък телец понятието "истинска любов". Според него, любовта, във вида, в който си я представяме, е вид оглупяване. Мислим, че да сме се зяпнали един друг постоянно и завинаги е истинска любов, и това е най-важното. И, когато естествено не се получи така, човек решава, че е попаднал на поредното разочарование. Той казва: "За мен най-важен е процесът, иначе истинска любов е същото като истинска храна, истинска работа....Има ли неистински?"

Тук гледам, манячето и девичката списват същото, явно сме яхнали вълната.
Какво е "истинска любов"?
Какво е "фалшива любов"?
Защо всеки спряга първото, а никой - второто?

# 267
Не знам дали има неистинска любов, според мен има само истинска, а другото е свикване, рутина, сигурност, но не и любов. Но понеже сигурността е приятна, я бъркаме с любов. За мен любов е тази, зашеметяващата, карайки те да летиш, да бъдеш по-добър, да си щастлив, да споделяш мечти, да градиш заедно. Не знам. Но за мен дълга и свикването да си с един човек не е истиснка любов. Но може би се залъгвам, защото не съм била в такава ситуация.

# 268
Аз пък летящи телци и телици не съм виждала.  Леко разклатени - да, но все пак твърдо стъпили на земята.

Скоро моят познат телец прекрати всякакви извънслужебни отношения с мен,  защото жена му изревнувала.  Точен, решителен, категоричен и ясен. . . типичен телец  Peace

Последна редакция: чт, 23 юни 2016, 17:28 от Фръц!

# 269
  • София
Не знам дали има неистинска любов, според мен има само истинска, а другото е свикване, рутина, сигурност, но не и любов. Но понеже сигурността е приятна, я бъркаме с любов. За мен любов е тази, зашеметяващата, карайки те да летиш, да бъдеш по-добър, да си щастлив, да споделяш мечти, да градиш заедно. Не знам. Но за мен дълга и свикването да си с един човек не е истиснка любов. Но може би се залъгвам, защото не съм била в такава ситуация.

Според мен телецът не вижда сигурността като рутина, а по - скоро като да намери човек на който изцяло може да се довери, да си посвети чувствата и енергията и да разчита, че и отсрещния няма да "политне" нанякъде, само защото му е хрумнало, че се влюбил отново в друг. Той не живее толкова с мечти, по - скоро с планове, реализируеми и ясни. Дългата връзка не е просто свикване, а възможност спокойно да отвориш себе си към другия, без да се страхуваш, че ще те отхвърли, ако не му хареса нещо. И може би телецът, понеже не е много склонен да се променя, да прави компромиси дълго търси и избира партньора си, докато намери някой, който да го обича, обожава и смята за невероятен такъв какъвто си е. На някои хора,  подобни жени, които харесват и обичат мъжете си телци такива, каквито са и не им дават уклон в живота, изглеждат слаби и безхарактерни, но те са си щастливи с точно такъв мъж и не искат те да водят, а се радват на позицията си да са обичани и ухажвани от точно този телец. Имам една приятелка дева, която хем иска силен и водещ връзката мъж, хем винаги има точна представа какво иска и как точно го иска. Еми на практика се оказва, че 'такова животно"няма. Силните не й харесват, защото не й ходят по гайдата, другите са и скучни, защото правят каквото тя иска. Така, че или взимаш лидер и го следваш във всичките му превъплъщения, или взимаш някой който лесно се моделира и насочва, в посоката, която ти избираш. Телецът много мрази някой друг да прави планове за него и да му дава акъл.

Общи условия

Активация на акаунт