СЕДМИ клас - 6 - Успех! /19.05 - 29.05.2016 г./

• 130 632
  • 1 066
  •   1
Отговори
# 150
Мами, искам да ви кажа, че дъщеря ми се прибра преди малко и каза, че не е могла да реши втората част на 22 задача. Говорила е със съучениците си и никой не е могъл да я реши също... Просто не знам какво да мисля вече  #Cussing out

Вероятно става въпрос за втора част на 23-та задача. Моят син също е успял да реши само първата част, доста от неговите съученици - също.

Да. Сега е малко разтревожена, защото си мисли, че това ще ѝ свали много оценката. А тази задача колко точки е възможно да носи? Надявам се не много, защото тя е написала само първата част и се е притеснила много.  Praynig

# 151
  • Чукарландия
На моя син не му е стигнало времето за 2-3 задачи от първи модул. А уж с втория се е справил. Незнам какво да мисля. Няма и да задълбавам. Като излезнат резултатите - ще ревем или ще се смеем... Mr. Green

Да са живи и здрави! Каквото - такова! Peace

# 152
Не очаквайте да са решили всичко на 100 %.
elde9, нищо особено няма в 22Б, ако за това говориш  Peace

Предполагам визира В. Готина подточка. Хем се очаква  да съставят уравнение, хем да заместят едно неизвестно с друго, хем да разложат многочлен, хем да съобразят накрая, че единият х не става заради допустими стойности за страната на правоъгълника.

Ники, квадратни уравнения с дискриминанта - не, но с разлагане на множители и приравняване на всеки от тях на нула -да. То и затова е дадена задачата.

Каза ми, че се е справила с уравнението, но преди това малко се объркала със заместването на y с x-7

# 153
  • София
Ето решението на въпросната подточка.
Лицето на правоъгълника е (x-3)(y-1)=6
Заместваме у с x-7
И става:
(x-3)(x-7-1)=6
(x-3)(x-8)=6
x^2-11x+18=0
x^2-9x-2x+18=0
x(x-9)-2(x-9)=0
(x-9)(x-2)=0
x1=9 cm, x2=2cm
Но воторото отпада заради страна на правоъгълника х-3 =>х-3>0, х>3

# 154
  • Пловдив
Дъщеря ми каза, че на 22 Б  е получила уравнение, което не знаела как да реши. В седми клас, учат ли квадратни уравнения?

не, но учат разлагане на многочлен на множители.  Peace

# 155
  • София
Моят каза, че след края на матурата са сверили с госпожата по математика отговорите/решенията. Първи модул бил много лесен, вискчи отговори му били верни, от втория модул има две грешни решения на втори подусловия. Матурата като цяла била лесна.

# 156
  • София
Да. Сега е малко разтревожена, защото си мисли, че това ще ѝ свали много оценката. А тази задача колко точки е възможно да носи? Надявам се не много, защото тя е написала само първата част и се е притеснила много.  Praynig

Около 10 точки вероятно.

# 157
Успех на всички дечица!!! Дано реализират мечтите си Simple Smile.

# 158
  • София
На мен ми трябваха около 40 мин. да реша задачите от първия модул. Ако някой се интересума от отговорите да казва.

# 159
  • София, Дървеница
Ето решението на въпросната подточка.
Лицето на правоъгълника е (x-3)(y-1)=6
Заместваме у с x-7
И става:
(x-3)(x-7-1)=6
(x-3)(x-8)=6
x^2-11x+18=0
x^2-9x-2x+18=0
x(x-9)-2(x-9)=0
(x-9)(x-2)=0
x1=9 cm, x2=2cm
Но воторото отпада заради страна на правоъгълника х-3 =>х-3>0, х>3

Аз я реших с изваждане на точен квадрат от x^2-11x+18=0  
(х-5.5)^2 - 12.25=0
(х-5.5-3.5)(х-5.5+3.5)=0
понататъка е същото

# 160
Много моля за отговорите на първи модул!

# 161
Момичета, тъкмо се зарадвах, че като цяло се е справил и сега ново 20. Не може да се сети дали е задраскал отговора на 17 задача върху подлистника или върху тестовата книжка и после отдолу е написал верния. Ако е върху подлистника това автоматично ли е двойка? Просто ще умра вече #2gunfire

# 162
  • София
Моето дете пък първо отиде да се почерпи с приятелите си и чак след това благоволи да ми се обади!  Twisted Evil (Понеже нито едно от останалите  деца не звъняло на майка си  Mr. Green ) Емоциите ми се умножиха по десет, докато го чаках да звънне. Какво ли не ми мина през главата...  Confused Пфуууу, най-после можем да дишаме дълбоко, минаха важните матури, ура! Каквото са направили, вече е факт. Остава ни да чакаме резултатите.  Grinning

# 163
  • София
Да отговоря като математик. Задачите ми харесаха. Някои са зададени по-нестандартно, но ако детето мисли, ще отговори правилно. Винаги съм мислила и съм казвала на учениците си, че математиката не е калъп. Трябва освен знания и мислене, съобразяване, адекватност. За мен този изпит е най- добрият от няколко години насам.

# 164
Момичета, тъкмо се зарадвах, че като цяло се е справил и сега ново 20. Не може да се сети дали е задраскал отговора на 17 задача върху подлистника или върху тестовата книжка и после отдолу е написал верния. Ако е върху подлистника това автоматично ли е двойка? Просто ще умра вече

Ganis, моля те, можеш ли да ми помогнеш с този казус

Общи условия

Активация на акаунт