Ваканция! Ура!

• 4 343
  • 20
  •   1
Отговори
  • София
За мен обаче си е жива мъка. Три месеца трябва да дявам някъде любопитка.Парите са огромен фактор.
Какво правите вашите дечица през ваканцията?

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 10:52 от Редактор*

# 1
  • Sofia
Направо са си 4 месеца - от 17.05 до 15.09. Аз съм разграфила цялото лято. До края на юни ще ходят на лятно училище в тяхното си училище. Добре, че го има. Макар и платено е доста по-евтино от частните занимални. После 2 седмици сме на море. После 2 седмици частна занималня. После баща им е 1 седмица отпуска, после аз 1 седмица, за баба им остават около 2 седмици от август. На края на август евентуално ще са на лагер, ако събера парите, че за две деца е страшно просто.  ooooh!

# 2
Доста дълга си е лятната ваканция.Днес им дадоха удостоверенията за завършен първи клас.Взехме и книжките от списъка които имат за четене през лятото.
1.Торба приказки
2.Приказки-Ран Босилек
3.Приказки-Братя Грим
4.Басни-Лафонтен
5.Приказки по телефона-Джани Родари
6.Писмата на един дакел-Станка Пенчева
7 Пипи Дългото чорапче-Астрид Линдгрен
Имат и помагала с които да се занимават едно помагало Ваканционно другарче и едно друго помагало по математика.

# 3
Голяма мъка е тази дълга ваканция.
Записала съм я на някакви спортни дейности, дано ѝ допадне.
Алтернативата е дядо ѝ, който е пенсионер, но никак не ми се иска. Няма да я извежда особено, и през по-голямата част от деня ще зяпа ТВ-то.

# 4
  • В полите на Пирин планина
Голям проблем си е. Моите са двама - на 12 и 8 години. Ангажирам едната или другата баба, а ако може - и двете  Mr. Green: пенсионерки са. Майка ми през юни ще пази децата на сестра ми, така че ще е свеки на линия ... После 10-тина дена отпуск и море. Ходят по три пъти в седмицата на спорт, големият една седмица на спортен лагер ... Изобщо не ми се иска по цял ден да се шляят по квартала с топката или колелото, но ще има и такива моменти.

# 5
  • Sofia
А от каква възраст ги оставяте сами в къщи?  newsm78
Гледам разни познати около мен на 7-8 г ги оставят, някои даже за по цял ден. Моите са на 8 и през ум не ми минава да ги оставя сами, даже и за час. И не виждам скоро да се осмеля. Със сигурност няма да е преди 10 г. Аз ли съм много страхлива или другите са прекалено смели...?  newsm78

# 6
Голям проблем си е. Моите са двама - на 12 и 8 години. Ангажирам едната или другата баба, а ако може - и двете  Mr. Green: пенсионерки са. Майка ми през юни ще пази децата на сестра ми, така че ще е свеки на линия ... После 10-тина дена отпуск и море. Ходят по три пъти в седмицата на спорт, големият една седмица на спортен лагер ... Изобщо не ми се иска по цял ден да се шляят по квартала с топката или колелото, но ще има и такива моменти.

И все пак - по-добре с топката и колелото, отколкото пред ТВ, компютъра и таблета по цял ден. Ние за момента все още сме на градина, та се оправяме някак, но след тръгване на училище, ще трябва да се мисли и лятото. Както казвате - парите са огромен фактор, баби и дядовци - също (а нашите не са особено свободни) и за момента идея никаква си нямам. На 6 сме сега, сам вкъщи не смятам, че е добра идея поне до 10, да. Да чукна на глава, нашият е доста самостоятелен и оправен, но съвсем да няма възрастен... някак не ми допада - оставяла съм го само, за да ида до магазина или да изхвърля боклука. Иначе пред блока излиза сам - с децата, обикновено наоколо има други възрастни.

# 7
Оставям ги за кратко сами - само за около час - час и нещо, примерно да отида на пазар, а преди това има подробен инструктаж какво да се прави ... и да не се прави ... Mr. Green

Да - с колелото е по-добре, отколкото с ТВ, телефон и компютър ...

# 8
Издирвам курс по модерни танци за начинаещи 9г дами,с възможност паркиране в близост . newsm78
Намирам все в центъра и студенски град  Confused
Изглежда ми интересно,но е към края си  newsm78

http://grabo.bg/sofia/kurs-za-detza-0v3ksh

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 12:25 от mamamari

# 9
  • София
Моя син през юни ще ходи на "Лятна академия" в неговото училище. За юли и август нищо не сме измислили.
Замислям се да запиша голямата на езиков курс.

# 10
Големият ми син преди 2 години ходи на езиков курс през лятото. Голяма мъка беше, а бях съгласувала с него и ужким искаше ... Crossing Arms После беше голямо мрънкане, защото всеки ден имаше домашни и вместо да тича след топката, трябваше да пише. Завърши го успешно, но колко нерви изпилих, не е истина ...

# 11
  • София
Моята в момента учи английски, но от другата година започва с немския. По-добре е с немския да започне в училище.
Май няма да стане Simple Smile Предполагам по цял ден на компа е по-интересно Simple Smile

# 12
Аз също не мисля, че може да оставиш дете на 7-8 години само, едно време беше различно. Дъщеря ми завърши първи клас, оставям я максимум за 15 минути докато отида до кварталния супер, през улицата.

Записала съм я на частна занималня - няма кой да я гледа. Иначе тренировките и уроците по език си продължават.

# 13
А от каква възраст ги оставяте сами в къщи?  newsm78
Гледам разни познати около мен на 7-8 г ги оставят, някои даже за по цял ден. Моите са на 8 и през ум не ми минава да ги оставя сами, даже и за час. И не виждам скоро да се осмеля. Със сигурност няма да е преди 10 г. Аз ли съм много страхлива или другите са прекалено смели...?  newsm78
Миналото лято даже тема бях пуснала по този въпрос Laughing Моите са на 10 и на 13 години и в дните, когато са сами, ангажираме свекървата да ги наглежда. Не ми е спокойно и на мен да ги оставя цял ден без надзор. Голямата се оправя сама, но малката си иска обгрижване все още. А сами двете заедно за цял ден-абсурд! Явно си е до деца, моите определено не са самостоятелни.

# 14
Фондация "Заедно в час" организира всяка година лятна академия. По принцип е през август и миналата година имаха и следобедна занималня. Сутрин е безплатно, следобед е платено. Може да следите сайта им.

Общи условия

Активация на акаунт