Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 445
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Замъкнах кекса от печката при сина  и го снима ,но кога ще го прехвърли да го покажа,не знам.Няма го и  кекса и сина.Стана тежичък ,плътен ,може би защото на ръка разбивах с лъжица и после с тел  и се изморих та колкото -толкова. Също го пекох повече ,има 2  мм коричка. Но  вкусът е  различен и  ми хареса,ще го направя пак ,не изисква много време,ако пък и с миксер се сдобия.Защото някой не видял компота,че има и  плод с костилка ,асорти е ,и  напъхал миксера да го разбива. Което доведе до резултат да го няма вече. Но  си трябва ,с пасатор не става всичко.
Доволна съм ,докладвах ,ще покажа когато може.
Снабдих се с везна  и изпълних точно рецептата.

Не искам да спамя, но и аз останах без миксер поради същата причина  Hug
И сега след като на ръка си разбивала и ти се е получил смело ще опитам и аз  bouquet

# 256

Скрит текст:
И сега след като на ръка си разбивала и ти се е получил смело ще опитам и аз  bouquet
[/quote]

Виж здрава телена разбивачка ,моята  е  стара  и доста ме измъчи.Но  маслото първо с лъжица,няма как разбивачката да го размърда даже.Плътно стана,като новогодишните  сладкиш,с ядки ,изчезна ми думата.Но  вкусно.

# 257

Скрит текст:
[/spoiler]

Виж здрава телена разбивачка ,моята  е  стара  и доста ме измъчи.Но  маслото първо с лъжица,няма как разбивачката да го размърда даже.Плътно стана,като новогодишните  сладкиш,с ядки ,изчезна ми думата.Но  вкусно.
[/quote]

Важното е, че ме окуражи да пробвам  bouquet
Моята разбивачка е от миксера точно по ирония на съдбата  Crazy

# 258
  • София
Марчева, мен просто ме беше страх да пека кекс без набухвател. Страхувах се да не стане провал, че много се ядосвам като не стане нещо. Crazy Но сега вече не моЖ ми се опрЕ. Mr. Green
Опитах се да те "намеря" в Готвача, но не ми се получи. По име ли да търся или...?
Стана дума за сладолед, а и му дойде времето, може ли изпробвана рецепта? Нямам машина ако е важно. Големият син от няколко дни ме пита кога ще направя. Само веднъж съм правила и е запомнил. Само дето аз не помня по коя рецепта. Joy

Правила ли си този?
Препоръчвам ти го. Бърз, лесен, че и здравословен!  Peace

# 259
Скрит текст:
Имам малки пресни картофки. Как да ги приготвя на фурна по най-вкусния начин? Като гарнитура и като основно - всякакви идеи приемам  Hug

Измиваш ги хубаво без да ги белиш, слагаш ги в плик за печене, посоляваш, поливаш с малко олио и печеш. По желание после правиш един дресинг от чесън, копър, девисил, магданоз, оцет на вкус и заливаш готовите картофки.

Без вода, само с олио и каквото си пуснат, нали?
И благодаря  bouquet

Извинявай, дано не ти е късно. Никаква вода, те си пускат малко.

# 260
Скрит текст:
Скрит текст:
Имам малки пресни картофки. Как да ги приготвя на фурна по най-вкусния начин? Като гарнитура и като основно - всякакви идеи приемам  Hug

Измиваш ги хубаво без да ги белиш, слагаш ги в плик за печене, посоляваш, поливаш с малко олио и печеш. По желание после правиш един дресинг от чесън, копър, девисил, магданоз, оцет на вкус и заливаш готовите картофки.

Без вода, само с олио и каквото си пуснат, нали?
И благодаря  bouquet

Извинявай, дано не ти е късно. Никаква вода, те си пускат малко.
[/spoiler]

О, не спокойно. Довечера ще ги приготвям  Hug

# 261
Vanja77 , правила съм сладолед само веднъж, но беше с мляко и яйца. Помня, че жълтъците имаха термична обработка, затова се доверих на тази рецепта. Това е единственият ми засега сладолед. Ще опитам и с банан.

# 262
  • София
....................

Правила ли си този?
Препоръчвам ти го. Бърз, лесен, че и здравословен!  Peace
Ваня, аз не съм го правила. Прочетох всичко. Елементарна и хубава рецепта и най-важното , винаги става, нали така??.. Simple Smile Но когато го сложа в блендер ще добавя и конд. мляко висок %. Просто една фантазия ще стане. Много благодаря! Пусто, нямам банани в момента, а съм зарината от други плодове, иначе щях да ги метна във фризера веднага.
Сега отивам да чистя 2 кг вишни и утре ще забъркам сладко набързо, а по-късно ще направя- Италиански маслен пай с плодове, ако стане ще го видите там.  Wink

Бо
Марчева, открих те. Следвах милионера  Mr. Green и стигнах до кралски сладкиш. Заинтригува ме и скоро ще го пробвам.
Мамче, да ти благодаря и тук. bouquet

Аз в царския кекс не сложих алкохол (нямам ром, имам орехов ликьор, но той е тъмен и щеше да промени цвета на кекса. Имам и бяла пина колада, но не се сетих за нея, а и едва ли ще е същото), но сложих есенция ром.
Боряна, благодаря, че сподели.  Hug
С тази тел за разбиване  направо си е мъка. Тестото е тежко и .... за мен е трудно, чак невъзможно.

Марчева, открих те. Следвах милионера  Mr. Green и стигнах до кралски сладкиш. Заинтригува ме и скоро ще го пробвам.
...........................

Аз в царския кекс не сложих алкохол (нямам ром, имам орехов ликьор, но той е тъмен и щеше да промени цвета на кекса. Имам и бяла пина колада, но не се сетих за нея, а и едва ли ще е същото), но сложих есенция ром.
И двата горни са много добри. Пробвай ги.
Сега, ако нямате алкохол в момента освен ромова есенция като аромат, веднага сложете 1-2 с.л прясно мляко за да е по леко тестото.  Няма никакъв проблем и няма и да се отрази лошо, напротив.

Последна редакция: пт, 03 юни 2016, 22:57 от marchеva14

# 263
Като се прибрах от работа пак хапнах от кекса - вълшебен е. И мъжът ми каза, че е "страхотен". Влиза в графа "Любими".

# 264
  • София
Като се прибрах от работа пак хапнах от кекса - вълшебен е. И мъжът ми каза, че е "страхотен". Влиза в графа "Любими".
Е така обичам.  Hug

# 265
  • София
....................

Правила ли си този?
Препоръчвам ти го. Бърз, лесен, че и здравословен!  Peace
Ваня, аз не съм го правила. Прочетох всичко. Елементарна и хубава рецепта и най-важното , винаги става, нали така??.. Simple Smile Но когато го сложа в блендер ще добавя и конд. мляко висок %. Просто една фантазия ще стане. Много благодаря! Пусто, нямам банани в момента, а съм зарината от други плодове, иначе щях да ги метна във фризера веднага.
Сега отивам да чистя 2 кг вишни и утре ще забъркам сладко набързо, а по-късно ще направя- Италиански маслен пай с плодове, ако стане ще го видите там.  Wink

Става разбира се! Ако добавиш кондензирано мляко, след като разбиеш всичко, може би ще трябва отново да върнеш сместа във фризера, за да стегне малко.
Понеже сподели за вишните, този сладкиш ми е любим. С нетърпение чакам да излязат, че да го направя.  Heart Eyes

# 266
  • София

....................
Става разбира се! Ако добавиш кондензирано мляко, след като разбиеш всичко, може би ще трябва отново да върнеш сместа във фризера, за да стегне малко.
Понеже сподели за вишните, този сладкиш ми е любим. С нетърпение чакам да излязат, че да го направя.  Heart Eyes
Да, точно така, ще го сложа за малко във фризера след като добавя конд. мляко
Ваня, не обичам кис. мляко в сладкиш , усещам му аромата и веднага ще го заменя със закв. сметана.
Вишни, вишни има на пазара. Днес съм купила 2 кг , големи и здрави по 3.5-лв /кг.  Вече съм ги почистила и засипала със захар. Утре ги врътвам на сладко.  Simple Smile
Не, ставам вече, че съм оставила миксера да работи и не знам какви ги е свършил...нали сладкиш се опитвам да правя...Приятна вечер, до утре.  Simple Smile

# 267
Какъв десерт с яйца /сладкиш или крем/ ще е подходящ за след рибно меню за вечеря?  newsm78

# 268
  • София
Какъв десерт с яйца /сладкиш или крем/ ще е подходящ за след рибно меню за вечеря?  newsm78

Може би нещо като този ябълков пай или руло с мармалад.

# 269
Привет!
Не знам дали въпросът ми е за тук, но често пъти сте ми помагали с полезни съвети, та ще питам смело. Захранвам дъщеря ми, която е на 6 месеца и половина, и скоро ще въвеждам ориз. Та въпросът ми е как се приготвя кафяв ориз на пара, както и домати на пара? Благодаря предварително!
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт