Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,кулинари.Пак се допитвам до вас,имам едни пилешки пължолки от бут и мисляда ги направя пълнени с едно домашно овче сирене какво друго мога да добавя.

# 241
Имам малки пресни картофки. Как да ги приготвя на фурна по най-вкусния начин? Като гарнитура и като основно - всякакви идеи приемам  Hug

# 242
  • София-Младост
Имам малки пресни картофки. Как да ги приготвя на фурна по най-вкусния начин? Като гарнитура и като основно - всякакви идеи приемам  Hug
Задушени във фурната с малко вода и мазнина. След това овкусени със сол, чесън и копър...така се ядат вкъщи пресните картофи Simple Smile

# 243

Измиваш ги хубаво без да ги белиш, слагаш ги в плик за печене, посоляваш, поливаш с малко олио и печеш. По желание после правиш един дресинг от чесън, копър, девисил, магданоз, оцет на вкус и заливаш готовите картофки.

# 244

Измиваш ги хубаво без да ги белиш, слагаш ги в плик за печене, посоляваш, поливаш с малко олио и печеш. По желание после правиш един дресинг от чесън, копър, девисил, магданоз, оцет на вкус и заливаш готовите картофки.

Без вода, само с олио и каквото си пуснат, нали?
И благодаря  bouquet

# 245
  • София
Добро утро! Снощи направих царския кекс. Едното дете искаше кекс и рецептата дойде точно навреме. В нов сайт качвам снимките, дано се виждат.

..................................
Докато беше топъл много ми биеше на масло, прекалено за моя вкус. Но днес сутринта, вече напълно изстинал си е екстра. Одобрих го, много е мек и пухкав. А най съм изненадана, че се надигна без да има набухвател. Joy
Дара, благодаря, че сподели. По принцип, когато има набухвател, а в повечето рецепти има такъв, аз ползвам само  по 1 ч.л. Никога не ползвам цялото количество на пакетчето, за мен е прекалено много, не е необходимо. За набухвател избитите белтъци на сняг вършат тази работа, те съдържат в себе си много въздух, тестото става леко и пухкаво и от там идва и надигането на сладкишите.

Меласата можеш спокойно да я използваш вместо царевичен сироп.  Peace
............................
Благодаря ти! Месалта ще я ползвам и ще споделя какви съм ги сътворила. Този на прах вече беше разкрит от мен, ама на прах..... newsm78 не, не става.

# 246
С коментарът на Дара още повече му се запалих на Царския кекс. Обичам вкуса на масло в този тип сладкиши. Simple Smile

А иначе Марчева ще поизпробвам навярно много от това което е в Готвача, понеже обичам да готвя по изпитани рецепти! Simple Smile

За виолетовия сладолед- става и без машина- и по времето на Сиси не е имало такава. Simple Smile
А като пробваш други вариации да споделиш опит! Simple Smile chef  chef

# 247
Марчева, мен просто ме беше страх да пека кекс без набухвател. Страхувах се да не стане провал, че много се ядосвам като не стане нещо. Crazy Но сега вече не моЖ ми се опрЕ. Mr. Green
Опитах се да те "намеря" в Готвача, но не ми се получи. По име ли да търся или...?
Стана дума за сладолед, а и му дойде времето, може ли изпробвана рецепта? Нямам машина ако е важно. Големият син от няколко дни ме пита кога ще направя. Само веднъж съм правила и е запомнил. Само дето аз не помня по коя рецепта. Joy

# 248
  • София
.................................

А иначе Марчева ще поизпробвам навярно много от това което е в Готвача, понеже обичам да готвя по изпитани рецепти! Simple Smile

За виолетовия сладолед- става и без машина- и по времето на Сиси не е имало такава. Simple Smile
А като пробваш други вариации да споделиш опит! Simple Smile chef  chef
Ще се радвам да пробваш нещо от моите, е те не са мое де, рецепти. Винаги съм насреща за уточняване, и знай, при тях грешка никога няма, защото са лесни и бързи рецепти , грешки не се получават, но винаги са с прекрасен вкус. Трудни рецепти аз нямам и не работя такива, но  работя само с масло и в повечето рецепти маслото е много, това съм си аз.

# 249
  • София
Марчева, мен просто ме беше страх да пека кекс без набухвател. Страхувах се да не стане провал, че много се ядосвам като не стане нещо. Crazy Но сега вече не моЖ ми се опрЕ. Mr. Green
Опитах се да те "намеря" в Готвача, но не ми се получи. По име ли да търся или...?
Стана дума за сладолед, а и му дойде времето, може ли изпробвана рецепта? Нямам машина ако е важно. Големият син от няколко дни ме пита кога ще направя. Само веднъж съм правила и е запомнил. Само дето аз не помня по коя рецепта. Joy
Дара, първо аз работя само с масло и както споделих по-горе с повече масло. В този кейк, Царския маслото му е в основата, дава невероятен аромат, вкус  и нежна структура и вай-вече влажност. Това е фин кейк, кейк на който можеш да поканиш приятелки на кафе и съвсем спокойно да го поднесеш и винаги е успешен , а и на-вече прави впечатление, което се търси винаги при една кулинарка.
За набухвател ти казах,  когато го има ползвам по 1 до 1и половина ч.л. Достатъчно ми е.
 Не може да не ме намериш там в Готвач. Пишеш горе при търсенето на рецептите съответното име и то ще ти излезе рецептата., напр. ...какво, ...Сладкиш на милионера, или Козунак със закв. сметана или Козунак с маскарпоне, или Моят козунак Руска плитка или  Мейпъл орехов сладолед той е един единствен като рецепта  и ще ти се появи. Моля ти се пробвай. Последната рецепта за сладолед силно я препоръчвам и то най-вече на тези които имат машина. Е, такъв невероятен вкус, аромат, състав просто няма или поне аз не съм срещала, а Сладоледената нуга е без машина и е невероятна. Бързо лесно и вкусно, това съм си аз и такива са ми рецептите и най-вече винаги са успешни.

# 250
[
 Не може да не ме намериш там в Готвач.

Помогнах й вече на лични по този въпрос. Simple Smile

А да попитам правила ли си някакви "вариации" на Царския сладкиш? Примерно не стафиди а друго вътре?

# 251
  • София

Помогнах й вече на лични по този въпрос. Simple Smile

А да попитам правила ли си някакви "вариации" на Царския сладкиш? Примерно не стафиди а друго вътре?
[/quote]
Чудесно, благодаря!
Не, вариации никога не съм правила, нищо не добавям освен това което е посочено в рецептата., това се отнася за която и да било рецепта. Но, според мен съвсем спокойно можеш да пробваш едни ситно нарязани смокинови плодове от сладко, но преди това хубаво нека да се изцедят през цедка, даже и малко ги попий в една дом. хартия за да са по-сухи.

# 252
Аз опитах преди време вариация, понеже тоя кейк вече със затворени очи го правя, та нямаха ром и стафиди, а не ми се излизаше да купя та реших да сложа  парченца локум. Не! и не същото ромът придава аромат, който не може да се постигне с.... локум.

# 253
Марчева, открих те. Следвах милионера  Mr. Green и стигнах до кралски сладкиш. Заинтригува ме и скоро ще го пробвам.
Мамче, да ти благодаря и тук. bouquet

Аз в царския кекс не сложих алкохол (нямам ром, имам орехов ликьор, но той е тъмен и щеше да промени цвета на кекса. Имам и бяла пина колада, но не се сетих за нея, а и едва ли ще е същото), но сложих есенция ром.

# 254
Замъкнах кекса от печката при сина  и го снима ,но кога ще го прехвърли да го покажа,не знам.Няма го и  кекса и сина.Стана тежичък ,плътен ,може би защото на ръка разбивах с лъжица и после с тел  и се изморих та колкото -толкова. Също го пекох повече ,има 2  мм коричка. Но  вкусът е  различен и  ми хареса,ще го направя пак ,не изисква много време,ако пък и с миксер се сдобия.Защото някой не видял компота,че има и  плод с костилка ,асорти е ,и  напъхал миксера да го разбива. Което доведе до резултат да го няма вече. Но  си трябва ,с пасатор не става всичко.
Доволна съм ,докладвах ,ще покажа когато може.
Снабдих се с везна  и изпълних точно рецептата.

Общи условия

Активация на акаунт