Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 72 335
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не е робот, само миксер е. Ето виж тук:http://www.emag.bg/mikser-singer-handy-mix-hsm-3040-handymix3040/pd/D8208YBBM/
Иначе питах за мощността дали е добра.
Видях го, вероятно грешно съм отворила. Защо да не го вземеш, не е лош, парите му са повече от добри и ще ти върши работа. Само не видях дали има дебели бъркалки за тежко тесто, виж това е важно на което аз държах. След като в момента не можеш да си позволиш такъв като моя, взимай този. 400 вата не е толкова слаб и ще ти върши работа при всички положения. Нали ти казах, аз съм страшно доволна и много го ползвам, днес включително.
Привет! Благодаря ти за напътствията, погледнах го внимателно - има два вида бъркалки, за меко и за твърдо тесто, никъде обаче не видях да пише дали е с въртяща се купа. Изпратих запитване и ще видим какво ще ми отговорят.

# 436
  • София
...........................
Привет! Благодаря ти за напътствията, погледнах го внимателно - има два вида бъркалки, за меко и за твърдо тесто, никъде обаче не видях да пише дали е с въртяща се купа. Изпратих запитване и ще видим какво ще ми отговорят.

Не е необходимо да имаш въртяща купа. При мен няма такава, не ми и трябва. Важни са бъркалките и най-вече колко тесто като килограм и добавки към него може да поеме. Това е.

# 437
Моят стационарен миксер стои като паметник в кухнята. Вчера се подсетих за него и го извадих за да направя кекс. На мен не ми е полезен. Няколко пъти свалих миксера за да разбия по-добре. На моя и купата не е въртяща се и като зацикли на едно място се изнервям. Мечтаех си за кухненски робот, а си взех миксер с купа, като се надявах да се доближава до робота. Но са на светлинни години един от друг. Трети път меся с моя миксер. Два пъти кекс и веднъж тесто за питка. Не пипна ли с ръката (да откача миксера) върти като луд, но нищо не прави. Та, аз съм един глас против стационарния миксер. Ако купуваш, прежали пари и си вземи кухненски робот (като на Рудолф ако си го гледала, и на Марчева ми се струва, че е с такава голяма бъркалка и обира навсякъде). Иначе ще си имаш просто миксер с ... купа.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 10:05 от Dara888

# 438
Винаги съм правила пълнените с кайма и ориз чушки в тенджера със сос. Сега искам да ги направя във фурната. Снощи сварих ориза, днес ще запържа каймата и ще ги смеся. Колко вода да налея в тавата при печенето, предполагам, че трябва да е малко? И като се приготвят във фурната трябва ли да им се добавя сос?

# 439
Как си сварила ориза снощи? newsm78 Аз си запържвам всичко заедно - кромид или праз лук, каймата и ориза. Понякога слагам доматен сос, друг път - не, зависи дали детето иска "ориза да е бял" или не. Добавям чаша вода, колкото ориза да набъбне леко. Пълня чушките и поставям в тавичка. Заливам с гореща вода, която да ги покрие. Сос може да си добавиш отделно щом го обичате.

# 440
  • Sofia
Не се вари ориза предварително Naughty
Скрит текст:
Задушава се в малко мазнина лук,морков,чесън,добавя се измит ориз,бърка се докато стане прозрачен/около 3-4мин./,добавя се каймата и хубаво се разбива да стане на малки топченца,подправки на вкус-чубрица,кимион,червен и черен пипер,домати пресни или от консерва,зехтин или олио,чаша вода...престоява за 5-10мин.на изключен котлон и след това се пълнят чушките,запушват се с парче картоф или дръжката на чушката.Подреждат се в тава,долива се 2-3ч.ч.вода и се пекат .Соса се прави отделно след като са готови чушките.Аз не правя сос и не мога да дам рецепта.

# 441
Сварих го, че днес няма да имам време за всичко. Ще трябва да сготвя много набързо и така реших да си помогна. Казвате няма да се получи както трябва?

# 442
Сварих го, че днес няма да имам време за всичко. Ще трябва да сготвя много набързо и така реших да си помогна. Казвате няма да се получи както трябва?
Не че няма да се получи, но докато се запекат чушките - ориза ще разварен...

Аз ги правя като Доли, като ги запушвам с парче домат, а през зимата с парче лук, понякога и с брашно. Количеството вода е според ориза - на една чушка ( зависи от големината и) се слага по една суп. л. ориз - така и преценявам водата + малко отгоре.
Сос правя с масло, брашно, яйце, кисело мляко и бульона, в който са се пекли чуките.

# 443
  • Русе
Винаги съм правила пълнените с кайма и ориз чушки в тенджера със сос. Сега искам да ги направя във фурната. Снощи сварих ориза, днес ще запържа каймата и ще ги смеся. Колко вода да налея в тавата при печенето, предполагам, че трябва да е малко? И като се приготвят във фурната трябва ли да им се добавя сос?

Ще станат чушките, не се притеснявай. Другия път оризът трябва да бъде полусварен.

Кликни на снимката.

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 15:47 от i_peych

# 444
# 445
  • София
Никога предварително не обработвам плънката за каквото и да е било, чушки пълнени, сарми, всичко режа сурово и пълна или завивам и много съм доволна. Защо не го практикуване и с това запържване предварително на плънките...не ми харесва. Само време ви отнема.

# 446
Благодаря ви на всички за съветите за пълнените чушки  bouquet
Този път ще са така - готвени два дни  Flutter

# 447
Здравейте,

Знаете ли колко време може да издържи без да се развали бяло вино в пластмасова бутилка? Съхранявам го в хладилника, стои около две седмици, може ли да го ползвам поне за готвене? Сега се сетих, а няма как да го опитам, дали да купувам ново?  newsm78

# 448
  • Sofia
Дълго може да седи,нищо му няма,става за готвене и за пийване

# 449
Благодаря ви на всички за съветите за пълнените чушки  bouquet
Този път ще са така - готвени два дни  Flutter

Аз винаги ги правя на фурна, най-лесно ми е в гърнето, но за жалост събира 5-6 чушки, а аз искам повече да направя Simple Smile
Та подготвям плънката както са описали момичетата, заливам ги с гореща вода да ги покрие и като станат готови си отливам тази вода в която са се готвили, тя е като силен бульон и правя сос с нея. Става много добре, заливам чушките отново, а може и просто при сервиране да им се слага по лъжица, две.
Сега виждам, че соса ми е точно като публикуваната рецепта от i_peych .

Общи условия

Активация на акаунт