Пролет е и птички пеят,МАРТенчета гукат и се смеят-2

• 95 398
  • 492
  •   1
Отговори
# 210
  • Първомай
Здравейте мами, копирам си поста от Мартенската група и тук, нали сте навъртяли повече опит  Wink

Днес и аз се замислих по въпроса за нощното хранене, май ми се иска да го елиминирам, не защото ми тежи а защото малката много наддава, няма два месеца а почти е удвоила теглото от изписването  newsm78 Как ли се прави тази процедура по премахването ако бебчето се буди, дава му се чай...вода...  или да си чакам сама да се откаже Thinking. Също така ще трябва да изцеждам гърдите, но предполагам се изцежда малко колкото да се облекчат а не до изпразване  newsm78
Какво мислите по тези въпроси момичета ?
Zina ако не греша и вие бяхте на 04.04 като нас.
Валерия от една седмица сама си махна нощното хранене че и повече. Последно яде в 21 и като заспи към 22 се събужда около 06.а тази сутрин в 07.20 аз не я будя и мисля че щом спи спокойно така й е добре. А за кърмата тя нали се регулира според нуждите на детето и би трябвало всичко да е на ред. Не ми се вярва всички по-дълго кърмене деца задължително да ядат и през нощта.
Това е мое мнение де.

# 211
Здравейте мами, копирам си поста от Мартенската група и тук, нали сте навъртяли повече опит  Wink

Днес и аз се замислих по въпроса за нощното хранене, май ми се иска да го елиминирам, не защото ми тежи а защото малката много наддава, няма два месеца а почти е удвоила теглото от изписването  newsm78 Как ли се прави тази процедура по премахването ако бебчето се буди, дава му се чай...вода...  или да си чакам сама да се откаже Thinking. Също така ще трябва да изцеждам гърдите, но предполагам се изцежда малко колкото да се облекчат а не до изпразване  newsm78
Какво мислите по тези въпроси момичета ?
Zina ако не греша и вие бяхте на 04.04 като нас.

Валерия от една седмица сама си махна нощното хранене че и повече. Последно яде в 21 и като заспи към 22 се събужда около 06.а тази сутрин в 07.20 аз не я будя и мисля че щом спи спокойно така й е добре. А за кърмата тя нали се регулира според нуждите на детето и би трябвало всичко да е на ред. Не ми се вярва всички по-дълго кърмене деца задължително да ядат и през нощта.
Това е мое мнение де.

Подкрепям!!! На Стефан му махнахме нощното хранене лед първата консултация на 1 месец. Вече е на 2 месеца и 10 дни и нямам проблем с количеството кърма. Така съм наспана и бодра през деня и много по-адекватна в грижите за детето, плюс това не по-малко важно за стимулацията на кърмата е майката да е наспана и отпочинала. Мен ме "изядоха" близки и познати за това нощно хранене, че било много важно. Еми може и да е, обаче детето ми е супер, аз съм в тонус и не виждам нищо притеснително. Малко пък ме дразни мен това" ти заради собствения си кеф лишаваш детето" ама аз нали гледам, че и на него му е кеф. Това, че не ми виси денонощно на гърдите не означава, че не съм добра майка или че не кърмя "правилно". Стефан знае, че гърдите са за хранене, а не за успокоение. Храни се в режим, а успокояваме по други начини - така и аз, и той, и гърдите ми се почиват  Mr. Green

# 212
  • Първомай
И на мен ми мрънкат че не е хубаво да има толкова голяма пауза тя имала нужда от храна.
Добре ама тя спи и е спокойна не е като да реве и да не й давам.
Аз пак да кажа според мен детето само си показва от какво и кога има нужда.
Не всички деца са еднакви.  А и Валерка още няма два месеца а е над шест килограма.
И това ако не е  хранено дете Wink

# 213
Нашата бебка,ако не желае да яде е невъзможно да я накарам и то още в родилното беше така.Ако е спяща и я сложа да суче засуква два-три пъти и заспива дълбоко.Пробвах и с шише,но тя си го ползва като биба и кърмата не мърда ☺.Когато е гладна пък разбира целия квартал  Laughing

# 214
Момичета няколко от вас ползват Лефакс за колики. На мен вчера ми доставиха от Германия едно шише,  но опътването е само на немски. Моля тези които го ползват да ми пишат на лични каква е дозировката и по колко пъти на ден се дава.

# 215
  • Варна
Да на 04.04. е родена.
Значи не само моята е засукана трътка  Laughing
Аз както се интересувам от премахване на нощното хранене , така цяла нощ пак не сме спали, чак към 3 се успокои. Вчера цял ден беше много поспалива, дали заради това така стана тая нощ  newsm78
Ооо ако само се откаже детето от нощното за нищо на света не бих я будила, в началото да, защото беше мъничка и жълта, но сега.... Naughty

# 216
Zina при мен опитите за хранене по час със събуждане бяха в родилното,защото там имахме няколко хранения,които трябва да се случат в интервал от 1 час,в който бебчетата бяха при нас.Малката така и не искаше да се буди,когато аз имах желание да я храня  Laughing И така стигнах до извода,че няма значение дали искам да е с режим на храненето или на поискване,защото тя самата си показа мнението по въпроса  Grinning

# 217
Здравейте момичета Simple Smile

Видях, че говорите за ергораниците и реших да вляза да се оплача  Laughing
Имаме ергобейби, но опитите ми да нося малката засега са неуспешни. Първият опит беше вкъщи, сложих я и на 3-тата минута се разплака. Втори опит при пътуване - отне също толкова време, за да се разплаче. Трети опит - разплака се още при слагането. Мисля, че я поставям добре, изгледах всички възможни видеа. Замислих се дали вече не трябва да е без приставката за новородено. Вече сме над килограмите за нея, но не смятам, че си държи достатъчно стабилно вратлето(прочетох това и килограмите като изискване за махане на приставката). И сега не знам как да процедирам, а края на месеца ще ми се наложи да го ползвам на летището.

Щастлива, при тези температури аз лично бих ползвала мляко или лосион за тяло. Олиото загрява и доколкото знам не се препоръчва през лятото. Аз ще взема лосион на Веледа, ползваме техните продукти за момента.

Ms. October, много неуважително спрямо теб от свекърва ти. Аз бих говорила повече от сериозно с ММ и ако в крайна сметка той не предприеме нищо бих говорила аз с нея. Но такова държание не бих търпяла. Ние за момента нямаме намеса, но това е защото живеем в чужбина. Лятото ще сме известно време и при двете баби, но смятам че няма да има такива своеволия. Ако пък има бързо ще бъдат прекратени  Peace

Гледам, че коментирате нощното хранене. Моята дъщеря яде два пъти през нощта. Между 1 и 2 и след това между 4:30 и 6. Буди се сама, не бих я събудила да я храня, освен ако не е с поднормено тегло или друго, което да налага да я будя.

# 218
Антеа, можеш да пробваш само с възглавничката и крачетата настрани, но само, ако ги отпуска. Ако ги държи стегнати и трябва насила да ги разкрачваш - по-добре изчакай още няколко седмици. Другото, което при нас работи е като я сложа вътре и веднага излизам навън - след няколко минути рев се успокоява. Всъщност, моето дете само в ерго бейбито седи без да плаче до посиняване. В количката реве с часове, а в ергото само в началото като я сложа и понякога, ако спра да се движа...

Дописвам за храненето. И на мен ми се иска да не се буди за хранене, хич даже няма и да я будя  Whistling От около седмица взима биберон и вече започнах да я успокоявам с него, но преди си беше само гърдата ми. Сега е мноооого по-лесно  Peace

Ние тези дни се мъчим с рефлукса, хем взимаме лекарство. Не мога да си представя как щеше да е без него. Сега поне не се буди с писък, но спи неспокойно и се буди често и трябва да ставам и да я успокоявам и давам биберон. Това всеки 20-30 мин  ooooh! И затова си я взехме при нас на спалнята - пак го прави същото, но поне не се разсънвам. Сега обаче ме е страх да не свикне и все да иска при нас... Толкова ми беше хубаво като си спеше в леглото, искам пак  Praynig

Наште баба и дядо си тръгват другия уикенд и вече нямам търпение да остана сама с детето си. Ще трябва да се отучваме от носене на ръце  Flutter Някой ако има опит - моля да сподели!

Последна редакция: чт, 02 юни 2016, 12:23 от Snowche

# 219
Крени, жега е и носенето допълнително ни загрява, ама в количката се съдира от рев, така че това е положението. Вчера водихме каката в зоопарка - бебка беше чисто гола в слинга, само с чорапки, мисля, че й беше добре като цяло - проспа почти цялата разходка, само с едно събуждане за ядене и преобуване. Сега за лятото сме си взели и един бял ленен слинг с халки, който би трябвало да е доста приятен, ама още не мога да му хвана цаката съвсем.

За Ергобейбито и приставката за новородени - килограмите определено не са ключовите, по-важна е стабилността на главата и свободният разкрач. Иначе, да повторя и аз Сноучето - слагаш в раницата и веднага на разходка. Ако до пет минути не се е успокоил е възможно и да не е наред нещо със слагането, но обичайно до тогава вече са се кротнали бебоците.

Ние след консултацията сме с капки за очи и мазило за носа (гурелчета и зелени сополи), та я разревавам едно хубаво, докато й ги сложа, ама това е положението. Дано следващите прегледи са ни с по-положителни новини, че тоя месец... (мрън-мрън)  Rolling Eyes

# 220
Джинджи, твоят слинг ластичен ли е? На мен ми подариха един - много е хубав и стилен, но не е ластичен... И нямам ми се струва много прилепено детето. И в него реве, а на мен ми е тооолкова удобен! Та се чудя, ако пробвам с ластичен дали няма да е по-добре.

# 221
Ластичен, да. Много удобен, лесно се слага. Лошото е, че спарва, защото са си три пласта плат върху бебето. С тъкан нямам опит, а и казват, че като цяло за толкова малко бебе си трябва повече тренинг с него.

# 222
Anthea, и моят доскоро плачеше щом го сложех в Ерго-то, но последните дни стои спокоен, а като походя малко и заспива. Може би роля играят краката - написаното от вас ме накара да се замисля, но от няколко дни сам си отваря краката в нужната поза без да е нужно аз да ги намествам.
Аз имам друг проблем с Ергото... Трудно ми е да закопчая сама последната закопчалка на гърба, защото я стигам с големи усилия, а понякога и въобще не я стигам и мм трябва да ми помага. Съвети?

# 223
Здравейте, напоследък не ми остава почти никакво време да пиша, с Бубка ходим на рехабилитация и това поглъща огромна част от времето ми. Оказа се, че детето има асиметрия и малко повече извива главата назад и надясно. Според рехабилитаторката и двете ще се оправят с упражненията, но трябва постоянство. Асиметрията се е получила в утробата, явно Дими е бил по-нахален и е натикал сестра си в единия ъгъл и тя е стояла дълго време в една поза и сега едните мускули от дясно са по-свити  от тези от ляво. Обучиха ме и аз самата трябва да продължа да правя упражненията в къщи 3 пъти по 15-20 мин. Бяха ме предупредили, че бебетата се скъсват  от рев на тези упражнения, но за щастие Бубка свикна и вече плаче само на едно от тях, на другите се усмихва даже.  Praynig
Относно коликите при нас те изчезнаха и аз много се чудех дали е от капките или просто порастнахме и днес съм решила да ги спирам едни по едни. От сутринта  спрях колийфа и засега не виждам разлика, по-нататък мисля да спра и инфакола. И двете много ни помогнаха когато Бубка имаше зверски колики, детето се напъваше денонощно, без да преувеличавам. bouquet

# 224
Лили  Hug браво на Бубка, борбено момиче, с упражнениеята бързо ще се оправи! Браво и за коликите и аз вече нямам търпение да ни минат. Нашите са на приливи и отливи, уж бяха намалели сега тези дни пак се увеличиха, вечер се гушкаме до 12-1 и горкото не спират да пукат червата, вече не се напъва и пръцка чак толкова само къркорят и пукат, естествено и яденето веднага пак намали Tired Нашето чудо със сиропа беше точно за три дена Thinking  Незнам как се оправяш с двамата, помагат ли ти?

Общи условия

Активация на акаунт