Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 135 241
  • 796
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Здравейте! Дървеният материал под покрива с какво трябва да се импрегнира?
Преди 6 години, когато ние започвахме строежа на дървена къща, конструкторът ни препоръча РЕЗИСТОЛ и с него импрегнирахме - -поръчахме го от фирма в София, която единствена го внасяше. Отдавна стените са затворени и не мога да кажа какво става вътре с гредите, но тогава всичко, което се докоснеше до дървенията умираше. Преди дни гледах няколкото открити греди на верандата - няма следи от напаст някаква, но ...никога не е късно Thinking

# 166
Точно фирмата , която предлага Резистол, предлага и обработка в автоклав с 60 годишна гаранция, но е доста скъпо удоволствие.

# 167
  • Пловдив
Ние в момента точно това правим - минаваме целия дървен материал две ръце Бухимит. След това ще го качат на покрива и преди да го затворят мъжът ми ще се качи с пръскачка да го изпръска още веднъж. Разпитахме доста и ни препоръчаха това като много надеждно.

# 168
  • Пловдив
http://prikachi.com/images.php?images/903/8902903O.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/904/8902904P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/905/8902905s.jpg
Ето последни снимки и от мен, вече сме до етап покрив.  Grinning До седмица- 10 дни мисля, че ще сме приключили и после следва зазимяване и дъъълга почивка. За съжаление се изчерпаха финансите и близките месеци няма да можем нищо да правим, а така ми се иска  Sad

# 169
Много хубава къща ще се получи с покрива. На финала сте Simple Smile

# 170
http://prikachi.com/images.php?images/903/8902903O.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/904/8902904P.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/905/8902905s.jpg
Ето последни снимки и от мен, вече сме до етап покрив.  Grinning До седмица- 10 дни мисля, че ще сме приключили и после следва зазимяване и дъъълга почивка. За съжаление се изчерпаха финансите и близките месеци няма да можем нищо да правим, а така ми се иска  Sad
Мисли за добра изолация на покрива, щом ще се живее в подпокривното пространство. През лятото е жега.

# 171
  • По света и у нас
RRRP, добре изглежда вашата къща, браво! Не се притеснявай, че ще я зазимите. Тъкмо през зимния период ще поспестите пари, за да продължите през пролетта. А и на бетонът му е нужно време, за да изсъхне както трябва.

# 172
  • Варна
RRRP Много хубава къща ще стане браво

# 173
  • Варна
Здравейте отново Simple Smile Като гледам как са напреднали някои от вас с изпълнението на мечтите си, направо почвам да се отчайвам от нашето бавно темпо. Преди два дни , най накрая, ми дадоха количествените сметки за стоманобетона и успяхме да си направим някакви груби разчети. Сега ще чакам конструкциите на покрива и терасите, а после и окончателните фасади. Междувременно успях да изчета всички мнения във форума за къщите с метална конструкция и термопанели, като между тях имаше само едно две положителни. Явно доста ще слушаме колко сме сбъркали и каква барака сме си построили  Laughing

# 174
RRRP - харесва ми вашата къща, стилна е - ние чакахме 6 месеца между груб строеж и довършителни и сега грам не съжалявам / въпреки, че тогава беснеех/ защото изсъхнахме напълно и това се оказа много добре за продължението.  Peace

berenike - важното е на вас да ви е мечтания дом, в крайна сметка това е ваш дом , така че не го мисли какво ще кажат другите  Peace Следя с интерес вашия напредък.

# 175
  • Пловдив
Berenike до нас имаме комшия, който ще си срои точно такава къща- от термопанели, с желязо, даже и покрива е такъв. Тъй като ние започнахме всичко заедно и имотите са ни едни до други станахме доста близки, но той за съжаление закъса малко със строежа, засега е само до основи. При него доколкото разбрах от значение е била цената, но  предварителните изчисления  май му се оказаха не много верни и сега се чуди какво да прави. Оказва се, че този тип къща не е никак евтин, даже да не кажа ,че е съвсем съпоставима с монолитно строителство. Аз също не си представям точно как ще изглежда такъв тип къща и ще ми е интересно, но като започне да строи ще я снимам и кача, може би ще е интересно. Все пак всеки сам си решава какво и как да строи, така че ако на вас това ви харесва, няма значение кой какво мисли.

# 176
  • Варна
Така се получава, защото се навъдиха доста фирми, които обявяват нереални цени, само и само да привлекат клиенти. Хората се подлъгват по това, но в крайна сметка разбират, че за тази цена получават не повече от барака за лозето. То и ние си направихме една такава барака, която сега ще довършваме и ще я ползваме за къща за гости.
Скрит текст:
На нас ни излезе наполовина от цените, които се обявяват масово и изглежда доста по сносно Simple Smile

# 177
  • София
Някоя има ли представа колко вода отива за напояване. Тези, които ни правят напоителната система фантазират някакви цифри от 6м3 вода/ден за около  700м2  #Crazy. Няма да садим чист райграс, а обикновена трева с детелина

# 178
Ние с оглед точно на бъдещата ни градина направихме хидрофор към пречиствателната станция, за да можем да поливаме от там. На пролет ще търсим и фирма за изграждане на поливна с-ма
Вие каква площ имате за поливане / градина? Защото цените се смятат на кв. за поливане без значение дали имате детелини или като ММ искате 10 метрови домати  Mr. Green

# 179
Цените може да се смятат на квадрат без значение на културата, но водата, необходима за поливане на доматите и за тревата е в пъти различна... А въпросът е точно такъв. Доматите се поливат капково и не всяка вечер, а тревата поне два месеца в годината всяка вечер (в София) и гълта много.
Количеството се смята просто - според налягането, броя на разпръсквачите и дебита им. Иначе в различните периоди през лятото и според надморската височина (климата), почвата, изложението, наклона, наличието на дренаж, вида смеска, косенето и т.н. има вариации, но нещата се въртят около споменаваните от фирмите, а и в нета норми, например:

"Практически изисквания при поливане:
-   Младата трева, чиято коренова система е разположена на дълбочина само на 5-10 см, се полива с малки количества вода (10 л/кв. м, но по често, в интервал от един до три дин), за да може плиткият повърхностен слой да остава винаги влажен.
-   Укрепналите тревни площи на леките песъчливо-глинести почви, се поливат на 3-5 дни при норма 15-20 литра на кв. м.
-   При лятно засушаване се полива с по-гоелми количества, за да се осигури по-дълбоко проникване на водата – 25-30 л/кв. м."

http://gradinar.net/577-Polivane-na-trevnite-plosti

Разбира се, може да минете и с по-малко, но ще е за сметка на вида на ливадката.
Конкретно, за 700 кв.м трева фирмата Ви е заложила 6000 литра на денонощие за 700  кв., което е под 10л/кв... ще я уморите тая трева.
Ако нямате собствен водоизточник удоволствието да имате добре поддържана трева струва едни сериозни пари - не по-малко от 200 лв/месец при сегашните цени на водата. Отделно за моторна косачка, тример, машина за вертикулиране, валяк и торове.
Или още поне 200 лв за поддръжка на месец...

Последна редакция: чт, 15 сеп 2016, 17:42 от StefanB

Общи условия

Активация на акаунт