Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 30

• 135 214
  • 796
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Много ми харесва. Изглежда и страшно спокойно мястото.   bouquet
Това на последните снимки някакви основи за гараж ли са?

# 196
Честита къща на акт 14, бързо и безрлоблемно завършване  bouquet

# 197
  • София
Здравейте, събрах вече всички документи за строеж и сме готови да започнем, но не можем да намериме бригада за изграждане на груб строеж. Преглагат ни големи фирми за изпълнение, но цените са им много високи. Ще съм благодарна, ако ми дадете контактите на вашите бригади. Предварително благодаря!

# 198
  • По света и у нас
    RRRP, чудесна къща! Дано и довършителните работи приключат успешно и домът ти да добие вида, за който си мечтаете! Не се кахъри за зазимяването. Докато бетонът изсъхне, ще поспестите парички и ще продължите. Simple Smile
У нас днес водопроводчиците приключиха с ВиК и пуснаха водата да циркулира за 1 седмица.

Napy, не си споменала в кое населено място ще строите/или поне района/.

# 199
  • София
Ще строим в Челопечене.

# 200
Здравейте, събрах вече всички документи за строеж и сме готови да започнем, но не можем да намериме бригада за изграждане на груб строеж. Преглагат ни големи фирми за изпълнение, но цените са им много високи. Ще съм благодарна, ако ми дадете контактите на вашите бригади. Предварително благодаря!
Моят опит, дано ти помогне:
Моят строеж се осъществява на 2 етапа - придстройка и укрепване на съществуващ етаж на жилищна сграда, извършен през 2005г. и втори - надстройка на един жилищен етаж и покрив, започнат сега.
Първият път ползвахме бригада - няма такива ядове, до пироните, флекса, кофража им осигуряваш . Тичане, нерви. Трудът общо взето ни излезе три пъти повече, отколкото се бяхме договорили. Втората плоча на пристройката като труд я платихме два пъти.
Вторият етап, който правим сега - първо се договорихме пак с човек с бригада от февруари - март. Почна едно мотаене, май е дъждовен, юни също, юли не мога да почна в началото. Както и да е , започна се в края на юли и работата продължи 4 часа, през която ни направиха една огромна дупка в покрива, но стана инцидент с едно от момчетата, а този , с който ние имахме уговорка,  се покри, обяснявайки че винаги има риск в тая работа и че този човек няма сключен договор с него.  Това наложи да си търсим нов строител. Намерихме фирма - с труд и материал, с подписан договор, при който строителят си поема риска за работниците. Първоначално и на мен сумата ми се стори стряскаща, но връщайки се към първия етап, където всичко ми излезе тройно и двойно без договор и на уговорки, след семеен съвет подписахме договор. Оказа се че е скъпо, но си плащащ и спокойствие - не търся къртачи, резачки за дърво, дъски, кофражни платна, подпори - всичко си идва организирано в точния момент, не се замислям кой ще товари, разстоварва и прочие. Сметката е проста - ако нямаш (минимум)  около 110 евро за квадратен метър груб строеж, по-добре не започвай, със строителна фирма или бригада. Бригадите се пазарят допълнително за всяко нещо - например 20 лева да ти разтоваря кофража, варта, тухлите или друго. Може да се окаже, че искат допълнително за кофраж и армировка на стъпки, колони, греди, защото са ти дали цена само за плоча. 

# 201
  • Пловдив
При нас нямаше такова нещо, всичко си беше, както предварително се договорихме с бригадата. Знаехме цена на кв.м и точно толкова плащахме накрая. Всичко си доставиха сами на обекта и то на доста сносни цени при това. Бяха си организирали нещата ,  както и когато на тях им е удобно да се доставят материалите ,  ние само ходехме да ги плащаме. За всичко предварително ни уведомяваше по телефона колко му трябва и колко ще струва ,  предлагаше ни ако искаме ние сами да си търсим материали ,  но така или иначе ние не бихме ги намерили по евтино от него,  защото те все пак ползват отстъпки на доста места.  Естествено ,  имаше и допълнителни разходи ,  но те не бяха нещо изненадващо ,  а просто в процеса на работа изникват допълнителни неща ,  но не е имало изобщо промяна в цената на труда.  Така че , зависи си от хората ,  няма значение дали са фирма или бригада ,  или са коректни или не са.

# 202
  • Варна
И аз съм на това мнение.Ние също строи с бригада ,но такива проблеми сме нямали,всичко зависи какъв човек си.

# 203
  • София
Може ли да ми дадете контакти на бригадите, от които сте доволни. Благодаря!

# 204
ние също строихме с фирма и сме много доволни, едно че бързо работиха и качествено, друго че си водиха изрядно цялата документация и нямахме проблеми с взимането на актовете и освен това си поеха 10 годишната гаранция и при всякакъв наш сигнал веднага се отзоваваха и помагаха или отстраняваха каквото беше нужно - изобщо не го усетих тоя строеж
нещата с довършителните обаче не стояха по тоя начин точно защото финансите намаляха и се доверихме на майстори, е косите ми побеляха, честно ... ако имам пари никога повече майстори !!!
Накрая пак платихме на строителя да отстрани едни дивотии на майсторите, не бих си го причинила това с бригада, даже сега като трябва да довършим оградата / от телена да я превърна в масив/ предпочитам да си платя на строителя, а не на бригада - да, има хора дето случват с качествени бригади, но повечето са циганска работа ...

# 205
Здравейте. надявам се, след години мечтане и ние да започнем скоро строителство. Искам да помоля ако има някой, който си е записвал  сумите за разходи  за къща около 150 кв / два етажа/ и би ги споделил да изпрати или да ми напише ориентировъчно, за да добия някаква представа....и да подготвя мъжа психически...Както и добри проектанти и строители в района на Пловдив....Благодаря

# 206
Здравейте! От близо година ви чета мненията и коментарите тук. Сега искам да споделя и моите вълнения Simple Smile. Купихме си стара къща, която трябва да ремонтираме. Като казвам ремонт, разбирайте всичко-покрив, основи, стени, прозорци , ел. и вик. Решихме да не купуваме парцел, за да избегнем разрешителни и куп други документи по стоежа. Имаме архитектурен проект и вече събираме оферти от строителите.  Вчера получихме първата оферта и сме леко притеснени...... Цената на всичко ни излиза близо 64 хил. лева. Къщата сега е 110 кв.м и ще построим към нея допълваща постройка/дневна/ още 70 кв.м. Къщата е на един етаж и покрива е четирискатен. За 170-180 кв. без дограма, ел., вик, ни искат 356 лв. на кв.м. Покрива излиза 140 лв. на квадрат. Сметката е направена с труд и материали. Какво мислите? При положение, че ново строителство можем да направим за 400 лв. без пазарене, това не е ли много? Утре сме на среща с друг строител и се надявам на друга цена!

# 207
  • Пловдив
Строим къща с РЗП 200 кв.м, с фирма. Грубият строеж ни излиза около 320-330 лв./кв.м.

# 208
  • София
Хубавелка, ако изливате наново основи, колони, две плочи и т.н. е нормално 350лв/м2. Ако само ви сменят тухлите и малко скандално....

# 209
Здравейте някой имал ли е дилема дали двуетажна къща или етаж и мансарда....с мъжа не можем да се разберем- той смята, че така ще спестим една плоча на тавана, но дали така ще се получи и в действителност....да не се окаже, че мансардния етаж ще глътне много повече за материали , изолация, прозорци...както и ако някой строи мансарда би ли споделил коя е най-оптималната височина за външните стени..т.е от колко започва покрива

Общи условия

Активация на акаунт