Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 70 780
  • 599
  •   1
Отговори
# 30
а за 56 хиляди взимаш този с цялото обзацеждане. Така, както го виждаш

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Ckatoikies%7Ctavros-kentro%7C249157426.html

Този е панелен за 20 хиляди. Квадратурите са реални

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Ckatoikies%7Ctavros-kentro%7C248091162.html

# 31
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c143738844251160 … k=28i10a&f1=1
Този ли коментирате...
Супер много пари за последен етаж. Rolling Eyes
Събраха ми се очите на 4 какви пари за какво се искат?
 Shocked

Дааа, ужас и безумие. Това са много пари, за това жилище.
Разкошен е гръцкия апартамент, явно там цените са напълно нормални.А ние тука нали сме много напред, държавата ми е абсурдна, но цените за подобни мизерии са толкова завишени.Отклонение, ама не се сдържах.Няма място за сравнение„

H/I, не би теглила, но ккаво предлагаш като алтернатива, в моя случай, след като работата ми е там и там се очартава да живеем тъй като няма къде другаде. Peace

Последна редакция: пт, 20 май 2016, 23:52 от Miss_Bingley

# 32
а за 56 хиляди взимаш този с цялото обзацеждане. Така, както го виждаш

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Ckatoikies%7Ctavros-kentro%7C249157426.html

Този е панелен за 20 хиляди. Квадратурите са реални

http://www.xe.gr/property/poliseis%7Ckatoikies%7Ctavros-kentro%7C248091162.html
Много ги е ударила кризата... Не разбирам езика и не знам за какви локации става дума, но цените са по ниски от нашите. Rolling Eyes

# 33
  • София
Опитвам се и аз да си обясня защо са ни такива цените..преди 3-4 години бяха паднали малко, но сега пак нов скок.
Първо си мисля,че е заради метрото в Младост( а и в други квартали го разшириха), с новия лъч стига до много блокове, които са на 5-10 минути максимум. Второ според мен е заради това, че банките не дават лихви по депозитите и хората започнаха да влагат в недвижими имоти с цел да взимат наем.
3. Манталитета ни е такъв, че на квартири не ни се живее (или условията са кофти и това ни кара да не искаме под наем,т.е. няма закони, няма защита на наемателите и т.н.)..
Друго не се сещам, но вярно държава на абсурдите сме. Заплати 500 лв, имоти 50000-100000 Е за панелки #Crazy

H/I, може ли да ни кажеш на колко минути от центъра е този имот- панела за 20000 Е?

# 34
За център се счита района около Акропола, Монастирски, Ерму, университетите, президентството и др. Тези жилища са в квартала, в който аз живея, води се централен и е на 5 минути с метрото или 3 спирки. С автомобил или моторче се стига за 10мин, ако има движение. Има алея покрай наземното метро за пешеходци и велосипедисти, като пътя е около 20 минутки.

Аз затова съм изумена на какви цени се предлагат жилищата, а заплатите какви са.  

# 35
Аз живея в Атина и същите панелки тук ги продават за около 20 000 евро.
Не познавам Атина, но според картата посочените са извън червената линия, какво означава това?

Зависи и какви са били досега тези сгради. И тук има бивши общежития, които са на ниски цени.

# 36
Тази червена линия е центъра на Атина, който пак се нарича Атина. Там са всички забележителности на древна Атина, президентството, министерства, университети, офиси, лекарски кабинети и др. Жилища за живеене почти няма, а в обитаемите обикновено живеят пакистанци, араби, албанци, много българи живеят там, заради евтините наеми. Всичко се отдава под наем за офиси, магазини, ресторанти, галерии, таверни, училища за чужди езици и т.н.

# 37
  • София
Човече, любопитно ми е твоето мнение по въпроса защо са високи цените в БГ (големите градове и най-вече СФ)?

# 38
Необяснимо е, но според мен българина търси бързо забогатяване и ти казва ако искаш. Както казваш ти, манталитета ни е, че под наем не ни се живее и търсим нещо своичко. От там идва и поставянето на колене на търсещия от предлагащия. Пък да не забравяме и "черните пари", които въпреки лаенето на премиера, играят в пълна сила в някои сектори и особено в недвижимите имоти.
 Нали има и една максима в икономиката, че търсенето определя предлагането и цената. Всичко що в живо в България през последните 10 години се втурна да тегли заеми за жилища. Моите познати до един изплашат кредити от по 30-40 години.

# 39
Тази червена линия е центъра на Атина, който пак се нарича Атина...

Наистина странна работа.
Разгледах градове, които познавам и тази линия показва границата на града. Ето за София.

Човече, любопитно ми е твоето мнение по въпроса защо са високи цените в БГ (големите градове и най-вече СФ)?
Търсенето и предлагане. Нищо повече. Аз може да искам да го продам и за 1 милион, но ще се продаде на пазарната за момента.

...Моите познати до един изплашат кредити от по 30-40 години.
Другия вариант е да стоят под наем 30-40 г., и после пак. Ипотеките не са българска измислица, по целия свят така купува обикновения човек.

За Атина - кризата в Гърция няма как да не се отрази на цените, и тук бяха по-ниски, покачването е показател и за това...

Последна редакция: сб, 21 май 2016, 01:01 от Не се сърди, човече

# 40
Имаш право, че имотния пазар в Гърция е тотално сринат и няма търсене, затова и цените са такива, но
примера не го дадох, за да кажа тук са най. Просто за съпоставка стандарт. Защото колкото и криза да има - жизнения стандарт и покупателната способност са по-високи от тези в България.
За този тип жилища (панелни, стари и с малка квадратура) не си заслужава огромната сума и дългогодишния заем.
Авторката нито ще дойде тук, нито ще купи тук. Тя търси жилище в София. И доколкото си спомням има притеснения, че със заем от 70 хиляди евро семейният бюджет  доста ще се наруши и със заплатите, които получават ще има и доста лишения.

А за иотеките по света и дума за сравнение не може да става, спрямо нашите. За Англия съм от части запозната. Братовчед ми си купи наскоро къща, за около 150 000 паунда с банков заем, който ще погаси за 40 години. Следователно, за да си позволи тази сума за този период, дохода му позволява. А Българина издиша  в един момент и търси рефинансиране.

Последна редакция: сб, 21 май 2016, 01:32 от H/I

# 41
А Българина издиша  в един момент и търси рефинансиране.
Имам наблюдения от 2001 г. и няма такова нещо. Дори в кризата българинът се справи много добре и нивото на лошите кредити беше ниско.

Авторката тегли лева, не евро. И 70000 лева не затрудняват бюджета й, разликата с наема досега е минимална.

Относно това какво да се купува - купува се спрямо сградния фонд. Може да искам каменна къща, но на мястото, на което търся няма, съответно купувам каквото има. Аз не виждам нищо лошо в панела, за себе също го избрах като най-малкото зло. Нито ще падне, нито ще го бутнат, всяка поддържана сграда ще си стои, запуснатите ще падат, не са малко сриналите се тухли. Всичко зависи от хората, които живеят в тях.

# 42
А за иотеките по света и дума за сравнение не може да става, спрямо нашите. За Англия съм от части запозната. Братовчед ми си купи наскоро къща, за около 150 000 паунда с банков заем, който ще погаси за 40 години. Следователно, за да си позволи тази сума за този период, дохода му позволява. А Българина издиша  в един момент и търси рефинансиране.
Същото е и в САЩ, ипотеката на къща с 3 спални в Невада е под 700$, двама работещи нискоквалифицирана работа могат да си плащат без проблем.
А с 2 спални, ипотеката е малко над 350$.Ето линк, ако някой не вярва:
http://www.zillow.com/homes/for_sale/Las-Vegas-NV/pmf,pf_pt/6353 … zm/2_p/?3col=true

В София, цените са по високи от Лас Вегас. Laughing

Последна редакция: сб, 21 май 2016, 11:13 от So Lucky*

# 43
Цените в столиците на страните винаги са по-различни.
Има и други фактори, които влияят. Ниската цена там значи, че това нещо никой не иска да го купи, съвсем не са такива цените.

# 44
Цените в столиците на страните винаги са по-различни.
Има и други фактори, които влияят. Ниската цена там значи, че това нещо никой не иска да го купи, съвсем не са такива цените.
За Невада, Лас Вегас е столица. Laughing Цените са такива и сходни. Мога да покажа над 20 примера, но е разводняване на темата.
Ето друг пример:
http://www.zillow.com/homes/for_sale/Las-Vegas-NV/pmf,pf_pt/2098 … zm/9_p/?3col=true
И по ниска вноска, за сметка на района:
http://www.zillow.com/homes/for_sale/Las-Vegas-NV/pmf,pf_pt/6935 … m/10_p/?3col=true

Общи условия

Активация на акаунт