Да теглим ли жилищен кредит?Тема 2

• 71 165
  • 599
  •   1
Отговори
# 180
Едно време в Монтана живеехме срещу едни стари гробища. Не бяха действащи, а понеже преди много години е било края на града и в един момент тия гробища се оказват на една от главните улици на града.
Малко черен хумор:
Та като деца си казвахме- сега живеем срещу гробищата, после ще живеем срещу нас.

# 181
То и във Варна гробищата са между двата мола, що народ живее наоколо и си мисли, че са в центъра. Laughing

# 182
Сега си обяснявам защо всъщност в София и Варна толкова скъпо и трудно да си купиш жилище. В София се юрват от цяла България, продават каквото имат по родните места, за да купят в столицата. Във Варна пък пътуващите по корабите идват с парите и купуват по 3-4-5-6 имота. Абе хора правете бизнес, печелете от него не от наеми, откривайте нови работни места, след време няма да има кой да ви наема имотите.
Мис Бингли не ти ли се избистри вече, имаш ли още колебания?

# 183
Това последното беше страшна тъпотия.
Работенето по корабите по половин година на другият края на света не е бизнес, така ли?
В рамките на десет минути за втори път се сблъскам с такава титанична мисъл  ooooh!

# 184
Колебания за кое точно?За самата покупка ли?Ще ми се избистри едва като тръгнем по повече огледи.
Тогава ще видя реално.Когато избрем оферта и т.н.
Моите колебания са по-скоро от друго естество.Просто се страхувам от тази стъпка.

# 185
   Freyda , имам колеги които опитаха малък бизнес. 4 от 5 фалираха. Бизнеса не е за всеки, и ако не си наясно и доста на вътре в същноста на този бизнес, безмислено е да си влагаш парите.

# 186
Колебания за кое точно?За самата покупка ли?Ще ми се избистри едва като тръгнем по повече огледи.
Тогава ще видя реално.Когато избрем оферта и т.н.
Моите колебания са по-скоро от друго естество.Просто се страхувам от тази стъпка.
Иначе за мен даването под наем,покупката на жилище с цел да се отдава си е бизнес и то много по-спокоен,по-сигурен може би от доста други.То бизнеса не е за всеки.А че нямало кой да остане ше се случи,ако изобщо се случи някога в много,много далечно
бъдеще. Безсмислено е разбира се,докато от едно жилище ще печелиш почти винаги.

# 187
Miss_Bingley смело напред и хич не се колебай. Ние с пари няма да те подкрепим, но с идей -колкото искаш. Аз съм за купуването на имоти, ако имаш възможност.

Лъки, чудесно си направила и правиш. По-сигурна инвестициа в недвижимо имущество няма. Пък кой каквото иска, това да си говори.

Freyda, то бизнес ей така се прави. Днес решаваш и утре имаш завода и предлагаш работни места  doh

# 188
Сигма "работенето по корабите е бизнес" това е тъпотия. А това което написах беше ирония.
Мис Бигли, темата ти е да теглим ли ипотечен кредит, останах с впечатлението, че вече сте решили да теглите. Ако имаш други въпросителни кажи ги за да се разсъждава над тях, защото се дъвче едно и също.
ХИ с твоето пораженческо мислене бизнес не се прави. Аз имам нагледен пример, много близък човек, с 2000 лв заем стартира и успя да се развие за 5г. Да не говорим ако имаш пари за 2-3 апартамента и да продължаваш да ходиш да се давиш и да бачкаш за някой друг, вместо да работиш за себе си.

# 189

Не знам за огледалата, ама защо в описанието не пише нищо за парцела и няма снимки от двора? newsm78 В самата обява пише 110 кв двор, но той може да е в съсобственост с други. Така или иначе, при къща да не снимаш и покажеш двора е доста съмнително.

Къщата е малка, самостоятелна, обновена и без нужда от ремонт, под бюджета, в квартала Надежда и с възможности за надграждане с остатъчните пари. Говорим за 28 000 Евро само ,а с останалите пари могат до две-три години да си направят чудесно местенце за живеене в квартал Надежда.

Не е ясно дали е самостоятелна или е в общ двор с друга къща, какъв статут има парцелът, изобщо как изглежда.  И надстрояването не е толкова проста работа, къщата не е ясно колко е масивна и колко може да носи, да не говорим, че ако не е сама в парцела, не може без съгласието на другите съсобственици. И е крайно съмнително, че няма снимки отвън и на двора. Като я разгледах, това не е къща, а някаква постройка, приспособена за живеене. Височината на помещенията е като на гараж - 2,20 някъде. Дали пък някой не си е ремонтирал гаража и да го продава като къща  newsm78

Ето оферта във Връбница къща 100 кв за 45 000
http://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j145208250187471 … k=28jx47&f1=1

Има си снимки на двора и е казано колко е голям.

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 00:11 от Анонимен

# 190
Аз имам нагледен пример, много близък човек, с 2000 лв заем стартира и успя да се развие за 5г. Да не говорим ако имаш пари за 2-3 апартамента и да продължаваш да ходиш да се давиш и да бачкаш за някой друг, вместо да работиш за себе си.
Точно повярвах, че с 2000 лева се развива успешен бизнес.  hahaha
На мен си ми харесва да ходя да "се давя", има още някои дестинации които не съм посетила, та ще се подавя още година, година и половина. Мерси за упрека.

Не знам за огледалата, ама защо в описанието не пише нищо за парцела и няма снимки от двора? newsm78 В самата обява пише 110 кв двор, но той може да е в съсобственост с други. Така или иначе, при къща да не снимаш и покажеш двора е доста съмнително.
Нали!И аз мисля, че има нещо съмнително...
Ако беше сниман двора, до сега щеше да е разпознат точния адрес.

# 191
Да,почти сме го решили.Просто се колебая дали ше се справим и как ще ни се отрази това,дали няма да рискуваме прекалено рано и изведнъж,а после да се случи нещо,да не можем да се справим,знам ли.Така или иначе сме пресни младоженци,аз тепърва почнах да свиквам с новата работа,така да се хвърлим в дълбокото изведнъж,доста ме стряска.
Макар,че реално ако си нагласим нещата до поносима вноска,няма да е кой знае какво,а след време ще си е наше,но то това,след време е почти цял живот.
Ох,абе не знам защо толкова се страхувам от това.Може би се чувствам неузряла за подобна стъпка.Никога не съм си и представяла,че ще се обмисля теглене на кредит за жилище.Винаги съм си мислела,омъжвам се,отивам в къщата на мъжа си.Въпррки,че ние си живеехме в Сф още в началото,първо поотделно,после заедно,и винаги ми е било ясно,че ще сме на квартира.В началото беше добре,това не ми пречеше,но сега когато вече се мисли за дете и когато виждаме,че всички около нас са се устроили,купили,теглили или си имат и това много взе да ми тежи.Просто не мога да си представя да живея в чужд дом,за мен осигуряването на дом е нещо базово,елементарно условие и задължително за семейството.А ето то се оказа,че в днешно време е много трудно.Ше го изплащаме години наред,то пак няма да е наше докато не го изплатим,не зн дали ще сме спокойни,аз съм доста тревожна и колеблива.Ако нещо стане и се обърка ще ме е яд.Ще ме е яд обаче и ако не опитаме.
Но просто не виждам друг път,по който да се поеме.Все някак трябва да се сдобием с дом,трябва да живеем някъде.Та,такива са ми най-вече притесненията,миже би са нормални,може да ви се струват странни,не знам.
Знам само,че трябва да имаме жилище,наше си и този въпрос трябва да бъде решен в най-близко бъдеще.
Кофти ми е,и че ще трябва да разчитаме за помощ и от нашите,а те не малко неща вече са направили за нас.
И така.

Последна редакция: пн, 23 май 2016, 00:19 от Miss_Bingley

# 192
Мъжа ти, малко по уверен ли е, или и той така се колебае?

# 193
Miss_Bingley така, както мислиш, ако нещо се обърка и с наема е същото - собственика ще ви изгони. Докъто банката, чак толкова лесно няма да ви вземе жилището. Целта не й е да трупа имоти, а да си събира парите.
Така, че не ги мисли толкова нещата. Прекаленото мислене и колебаене не влияе добре на сделката  Wink

# 194
Фрейда, ти колко работни места отвори?

Общи условия

Активация на акаунт